عبدلیانپور: وکالت معاضدتی راهبرد عملیاتی در مرکز وکلا است/ حضور ۱۲۰۰ وکیل در مساجد سراسر کشور
حسن عبدلیان پور در گفتوگو با میزان گفت: یکی از موضوعات مورد اشاره در سند تحول قضایی، وکالت و معاضدت است و همه مردم باید برای دفاع عادلانه از حقوق خود، در محاکم وکیل داشته باشند و این یک راهبرد عملیاتی در مرکز وکلا است.
وی با بیان اینکه بازهم اعلام میکنیم که هر فرد ایرانی که برای دفاع از حقش نیاز به وجود وکیل در کنار خودش میبیند و توانایی پرداخت هزینه آن را ندارد می تواند به مرکز وکلا مراجعه کند، مرکز وکلا در کل استان ها ۳۱ هیئت مدیره دارد که به صورت رایگان و معاضدتی وکیل در اختیار می دهیم که البته این امر افتخار و شعار مرکز ما است.
طرح وکلا در مساجد/ حضور ۱۲۰۰ وکیل در مساجد سراسر کشور
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه اعلام کرد: ارائه مشاوره حقوقی به مردم همچنین تامین وکیل معاضدتی نیز در دستور کار مرکز قرار دارد. در بسیاری از مراکز استانها و شهرستانها و حتی روستاها، مساجد آماده حضور مسوولان مرکز وکلا و وکلای معاضدتی هستند.
وی با بیان اینکه در برخی روزها تا ۳۰۰ مسجد در سراسر کشور، پذیرای درخواستهای مردم برای مشاوره حقوقی و وکیل معاضدتی بوده است، گفت: این طرح نقش اثرگذاری در دفاع و دادخواهی از حقوق مردم و مظلومان و ضعفا دارد که از مصادیق صیانت از حقوق عامه نیز محسوب میشود.
عبدلیان پور با بیان اینکه همواره مساجد پایگاه مشارکت و همکاری بوده است، گفت: وکلا با حضور در مساجد توانسته اند ارتباط خوبی با مردم برقرار کرده و شهروندان نیز همچنان از این طرح اعلام رضایت دارند.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه افزود: بیش از ۱۲۰۰ نفر از وکلا بواسطه این طرح وکالت معاضدتی مردم را به عهده گرفته اند و بیش از ۱۱۰ مراجعه به مساجد با ارائه خدمت به بیش از ۶ هزارو ۴۵۰ نفر تنها توسط ریاست مرکز و هیئت همراه انجام شده است.
وی گفت: همچنین در کل کشور ۲ هزارو ۴۶۰ مراجعه به مساجد و ارائه خدمت به بیش از ۲۹ هزارو ۹۲۰ نفر در سراسر کشور توسط کمیسیونهای حقوق عامه استانی و سایر اعضای خانواده بزرگ مرکز انجام شده است.
عبدلیان پور گفت: شهروندان در مساجد علاوه بر دریافت مشاوره حقوقی، اگر نیاز نیز داشته باشند همان جا وکیل معاضدتی در اختیارشان قرار میگیرد.
وی در مورد نحوه نظارت بر پروندههای وکالت معاضدتی نیز تصریح کرد: در پرونده معاضدتی، احتمال ایجاد مشکل نیز وجود دارد و ما این موارد اندک را نیز نظارت و پیگیری میکنیم. برخی وکلا، پرونده معاضدت قبول کرده اند، اما کار را پیش نبرده اند و ما آنها را پیگیری کرده ایم که البته تعداد آنها محدود بوده است و امیدواریم که وکیل به سوگند و شرافت خود توجه کند و کاری را که میپذیرد به سرانجام برساند.
وی به راهبردهای دیگر مرکز وکلا در مورد گسترش نظام معاضدت قضایی اشاره کرد و گفت: ایجاد زیر ساخت سامانه ۱۲۹ با محوریت ارائه مشاوره رایگان در یکسال گذشته سبب شده است که تعداد ۱۵۸ هزار و ۸۰۷ نفر از این سامانه برای دریافت مشاوره حقوقی رایگان استفاده کنند.
عبدلیان پور به تعداد پروندههای معاضدتی و تسخیری مرکز وکلا در یکسال گذشته اشاره کرد و گفت: تعداد ۱۱ هزار و ۲۳۳ مورد پرونده معاضدتی و ۲۰ هزار و ۶۶ مورد نیز پروندههای تسخیری مرکز را در بر میگیرد.
وی همچنین به ارائه مشاورههای حقوقی در مراسماتی همچون نیمه شعبان، راهپیمایی اربعین، روز قدس، کادر درمان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ مشاوره حقوقی توسط مرکز در این زمینه نیز ارائه شده است.
انتهای پیام/