صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

امام جمعه موقت تهران: اقدامات قوه قضاییه در سال گذشته حکایت از مدیریت کارآمد و بینش عمیق دارد

۰۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۳:۲۱
کد خبر: ۴۷۱۹۴۰۶
امام جمعه موقت تهران گفت: اقدامات انجام شده در سال گذشته توسط مسئولین قضایی بویژه ریاست قوه قضاییه حکایت از مدیریت کارآمد و بینش عمیق و آینده‌نگری و آینده‌سازی دارد.

خبرگزاری میزان - حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد در خطبه‌های نماز جمعه تهران با اشاره به ارائه برنامه هفتم از سوی دولت به مجلس، اظهار کرد: برنامه هفتم ابزار نظام تدبیر، برای اداره خردورزانه امور و اجتناب از رفتار‌های ناهماهنگ و سلیقه‌ای و فاقد مبنا است.

وی افزود: موفقیت جوامع بشری در گرو هدف‌گذاری دقیق و برنامه‌ریزی درست و ارتقای نظام حکمرانی است.

خطیب جمعه تهران ادامه داد: این سند مهم که با الهام از سیاست‌های کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب تدوین شده است، تبیین کننده نقشه راه قوای سه گانه و دستگاه‌های اجرایی برای دستیابی به رشد اقتصادی پایدار از طریق ایجاد هماهنگی میان ارکان مختلف نظام و دارای جایگاه بسیار محوری است.

حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد تصریح کرد: از آموزه‌های وحیانی به خوبی می‌توان دریافت که موفقیت انسان و جامعه بشری در حیات اجتماعی و فردی و تحولات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، مرهون هدف‌گذاری دقیق و برنامه‌ریزی صحیح و اجرای درست برنامه‌ها و راهبرد‌های اثرگذار و نتیجه‌بخش است.

وی گفت: اگر ما در حیات فردی، خانوادگی و اجتماعی هدف مشخصی را تبیین نکنیم و برای دستیابی به آن هدف برنامه و راهبرد درست تعریف و در چارچوب آن راهبرد حرکت نکنیم قطعاً به نتیجه نمی‌رسیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی‌فرد با اشاره به آیات ۴۷ تا ۴۹ سوره یوسف که ناظر به دو برنامه هفت ساله با هدف رشد اقتصادی بالا، پایدار و مبتنی بر تولید و صادرات محور است، ادامه داد: قرآن کریم به‌خوبی جایگاه برنامه و نهاد اجرایی کارآمد و دارای صلاحیت را برای رسیدن به قدرت و رشد اقتصادی تبیین کرده و در برنامه‌های ۷ ساله این پیامبر بزرگ الهی پنج اصل کاملاً مشهود است؛ یکی دانش قابل اتکا و به‌هنگام که پیامبر الهی با الهام از دانش، علم، خرد و تحلیل درست کشور مصر برنامه پیشنهادی خود را برای نفر اول سیاسی این کشور ارائه کرد.

وی تصریح کرد: دومین نکته درک درست و دقیق از تهدید و فرصت و سومین مطلب آینده‌نگری، آینده پژوهی و آینده‌سازی است که برنامه یوسف نبی با فهم درست شرایط امروز و نگاه آینده معطوف به ساخت قدرتی کارآمد و پویا بود.

خطیب جمعه تهران افزود: نکته چهارم تمرکز بر مسأله اصلی و اولویت اساسی کشور است که متأسفانه در قوانین برنامه هفتم کمتر دیده شده است در حالی که حضرت یوسف بر اصلی کلیدی متمرکز شده بود و آن اینکه پیامبر الهی در اندیشه تحول فکری و فرهنگی در کشور مصر بود و می‌خواست از کشوری مشرک، دنیایی موحد بسازد، اما برنامه ایشان متمرکز بر رشد اقتصادی بود و هدف‌گذاری ایشان هم بر این اصل تعریف شده بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی‌فرد پنجمین موضوع را تبیین هدف و مجموعه مأموریت‌ها و راهبرد‌های خروجی محور و نتیجه‌گرا دانست و گفت: در مدرسه قرآن باید زانو زد و از این کتاب وحیانی درست آموخت که برنامه باید مبتنی بر هدفی روشن با راهبرد‌های نتیجه‌گرا باشد.

وی تاکید کرد: حضرت یوسف به این حقیقت اشراف علمی داشت که اجرای درست برنامه، نیازمند ارتقای حکمرانی و توانمندسازی نهاد دولت است.

خطیب جمعه تهران اضافه کرد: برنامه هر چقدر کامل و جامع باشد، اما نهاد دولت و قوای سه‌گانه توانمند و کارآمد و از هماهنگی لازم برای تحقق اهداف برنامه بهره‌مند نباشند و نگاه بخشی بر مدیران ارشد سایه بیافکند، برنامه بر زمین خواهد ماند.

خطیب جمعه تهران با بیان اینکه دو راهبرد خروجی محور و نتیجه‌گرا برای تحقق رشد اقتصادی پایدار مهم هستند، گفت: تلاش مستمر برای افزایش تولید دانش‌بنیان لازم و ضروری است. حضرت یوسف (ع) در این زمینه هفت سال کار و تلاش بدون وقفه و پی در پی ارائه دادند، لذا برنامه هفتم توسعه ایران بدون تلاش، علم و راهبرد‌های دقیق قطعاً محقق نمی‌شود، تولید مستمر و انبوه از عناصر اصلی هستند که باید در نظر گرفته شوند.

ابوترابی فرد اظهار کرد: در کنار تولید حداکثری باید مصرف حداقلی را مهم بدانیم و به عنوان مثال اگر در ۲۰ درصد از گازی که استخراج می‌کنیم صرفه‌جویی شود و آن را برای صادرات تخصیص دهیم قطعاً با تحولی جدی در برنامه هفتم روبه‌رو خواهیم شد. ما باید نگاه مبتنی بر مصرف را به نگاه مبتنی بر تولید و خلق و انباشت سرمایه تغییر دهیم و این نگاه می‌تواند به ایران قدرتمند منجر شود. فقط باید به اندازه‌ای مصرف شود که برای حیات به آن نیاز داریم.

وی گفت: اقتصاد مبتنی بر تولید و صادرات راه برون‌رفت از تنگاه‌ها و دسترسی به قدرت اقتصادی مطلوب است.

همچنین حجت‌الاسلام ابوترابی فرد در خطبه دوم با اشاره به سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین گفت: این سفر دارای آثار و دستاورد‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی تعیین‌کننده‌ای است. اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در تحلیل این سفر می‌نویسد: «رؤسای جمهور ایران به آمریکای لاتین سفر کرده‌اند، ولی چشم‌انداز‌های این دیدار متفاوت است و چین و روسیه تلاش می‌کنند با نفوذ آمریکا مقابله کنند و رئیس جمهور ایران با بهره‌برداری از این تحولات به آمریکای لاتین سفر کرده است.»

وی تأکید کرد: جایگاه اقتدارآفرین و ظرفیت استثنایی جمهوری اسلامی در خلق قدرت منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و افزایش دانش ملت ایران و تقویت جبهه مقاومت تأثیرگذار بوده که تحت رهبری و زعامت مقام معظم رهبری به دست آمده است.

خطیب جمعه تهران اضافه کرد: همانطور که پیروزی ملت ایران بر استبداد شاهنشاهی و پیروزی افتخارآفرین در دفاع مقدس دستاورد مقاومت و ایثار ملت ایران تحت رهبری امام راحل بود، باید این سرمایه بزرگ را قدر شناخت و در سایه آن به عقلانیت، دانش و ایمان و بی‌اعتمادی به قدرت‌های مبتنی بر ثروت و تسلیحات نظامی احترام گذاشت و این پیوند را استحکام بخشید.

حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی‌فرد با اشاره به فرارسیدن هفته قوه قضائیه گفت: شهید بهشتی معمار دستگاه نوین قضایی ایران محسوب می‌شود. قوه قضائیه در قانون اساسی نقشی بی‌بدیل و استثنایی در نظام حکمرانی اسلامی دارد، استقلال قوه قضائیه در نظام جمهوری اسلامی تام و کامل است و این دستاورد بسیار مهمی است.

وی بیان کرد: اقدامات انجام شده در سال گذشته توسط مسئولین قضایی بویژه ریاست قوه قضاییه حکایت از مدیریت کارآمد و بینش عمیق و آینده‌نگری و آینده‌سازی دارد.

امام جمعه موقت تهران گفت: امروز عملکرد دستگاه قضایی با برنامه برای دستیابی به افق بالاتر و اصلاح کاستی‌ها و ضعف‌ها در درون قوه قضاییه و افزایش رضایتمندی مردم، مورد قبول نخبگان دانشگاهی و صاحبان اندیشه و فکر در این حوزه است.

وی افزود: کمتر قدرتی در جهان اینچنین استقلالی دارد. چهره‌های هوشمند دانشگاهی و آشنا با قضا تصریح می‌کنند هیچ‌گونه دخالتی در دستگاه قضا ممکن نیست و این سرمایه ارزشمندی است. در هفته قوه قضائیه فرصتی برای ترسیم نقشه راه برای آینده به وجود آمده است و باید درخصوص عملکرد این قوه تفکر شود. امروز عملکرد دستگاه قضایی و برنامه آن برای دستیابی به افق بالاتر، اصلاح کاستی‌ها و ضعف‌ها، افزایش رضایتمندی مردم و ... مورد قبول نخبگان دانشگاهی و صاحبان اندیشه و فکر در این حوزه است.

امام جمعه موقت تهران در ادامه تحلیل برنامه هفتم گفت: واقعی کردن مصارف و منابع باید در این برنامه مورد توجه قرار گیرد و از سوی دیگر شفافیت درآمد شرکت‌های دولتی، بدهی‌های عمومی دولت، ایجاد تحول در نظام مالیاتی با رویکرد تبدیل مالیات به منبع اصلی بودجه جاری کشور و تک رقمی شدن تورم طی برنامه پنج ساله باید مورد توجه قرار گیرند. در کنار این موارد باید به تحول در نظام اداری و اصلاح ساختار آن با رویکرد کوچک شدن دولت و استقرار نظام جامع تأمین اجتماعی و تحکیم نهاد خانواده هم توجه شود.

حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد با اشاره به اصلاح ساختار نظام بودجه‌ریزی گفت: این مهم منوط به مدیریت مصارف و بودجه‌ریزی براساس عملکرد، احصا و شفاف‌سازی بدهی‌هاست و اینکه طرح‌های نیمه‌تمام باید تعیین تکلیف شوند و شاهد مدیریت اجرایی خوب و کاهش تصدی‌گری دولت باشیم.

وی اضافه کرد: بدون این اقدامات ما نمی‌توانیم ساختار بودجه را اصلاح و با نگاه رهبر انقلاب آن را منطبق سازیم. کسری بودجه را می‌توان با مدیریت دقیق مصارف و شفاف‌سازی بدهی‌ها و تعهدات و دیگر اقدامات برطرف کرد و دولت سیزدهم مصصم به پیمودن این راه هست.

 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *