صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازخوانی پرونده حقوق بشر در آمریکا/ ژوئنتین، جشنی برای رهایی از بردگی

۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۵:۵۴
کد خبر: ۴۷۱۸۹۵۱
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
ماه ژوئن برای سیاه‎پوستان آمریکایی زمان رهایی آنان از بردگی است، اما این پایان دشواری‌های زندگی سیاه‎پوستان در این کشور نبوده و نیست.

خبرگزاری میزان – ۱۹ ژوئن برای سیاه‎پوستان آمریکایی روز مهمی محسوب می‌شود؛ این روز که از سال ۲۰۲۱ جز تعطیلات فدرال آمریکا قرار گرفته در سال جاری دستکم در ۲۸ ایالت و ناحیه کلمبیای به عنوان تعطیل عمومی به رسمیت شناخته شده است.

ژوئنتین چیست؟

در ۱۹ ژوئن ۱۸۶۵ آخرین گروه از سیاه‎پوستان بَرده شده شامل ۲۵۰ هزار نفر در تگزاس به دست نیرو‌های فدرال آمریکا آزاد شدند.

۶ ماه بعد، زمانی که ایالت جورجیا سیزدهمین متمم قانون اساسی آمریکا را تصویب کرد، برده‎داری پس از ۴۰۰ سال در این کشور لغو شد و از یک سال پس از آن سیاه‎پوستان هر سال ۱۹ ژوئن را با عنوان ژوئنتین جشن گرفتند.

در سال ۱۸۶۲ نیز لغو برده‎داری در پایتخت آمریکا اعلام شد.

اما این مناسبت منطقه‌ای در نهایت در سال ۲۰۲۱ و یک سال پس از قتل جورج فلوید، شهروند سیاه‎پوست آمریکایی به دست پلیس ایالت مینه‎سوتا که به شعله کشیدن خشم علیه تبعیض نژادی در آمریکا منجر شد، بر سر زبان‌ها افتاد و وارد تقویم فدرال شد.

بر اساس اعلام مرکز تحقیقاتی «پیو»، دستکم ۲۸ ایالت و ناحیه کلمبیا در آمریکا ۱۹ ژوئن را به عنوان تعطیل رسمی عمومی به رسمیت شناخته‎اند.

«ژوئنتین» به عنوان جدیدترین تعطیلات فدرال آمریکا، یادآور رهایی سیاه‎پوستان آمریکا از بردگی دستکم در ادبیات قانونی این کشور است.

رهایی سیاه‎پوستان؛ واقعیت یا تصویری از واقعیت؟

نخستین آفریقایی‌های برده در سال ۱۶۱۹ به آمریکا که در آن زمان جز مستعمرات انگلیس بود، آورده شدند.

ایالت‌های جنوبی آمریکا، جایی که محل مناسب کشت انبوه تقاضا‌های قابل توجه اروپایی‌ها در زمینه کشاورزی مانند تنباکو، پنبه و شکر بود، به اصلی‌ترین محل استقرار برده‌ها تبدیل شد.

رفته رفته جمعیت بردگان جنوبی افزایش یافت و در سال ۱۸۱۰ به ۱.۱ میلیون نفر و در سال ۱۸۶۰ به بیش از ۳.۹ میلیون نفر رسید.

اعتراض برده‌ها به شرایط کاری غیرانسانی به تدریج به بروز نگرش‌های ضد برده داری و ظهور قیام‌هایی منجر شد که در سال ۱۸۶۱ به شکل گسترده‌ای آشتی ناپذیر شده بود.

این قیام‌ها در نهایت در سال ۱۸۶۵ به ثمر نشست، اما در دهه ۱۹۸۰ دولت‌های ایالتی سفید برتر پندار به ایالت‌های جنوبی بازگشتند و دوره جدیدی از آپارتاید نژادی و محرومیت سیاسی سیاهپوستان آغاز شد.

این روند تا دهه ۱۹۶۰ به شدت در جریان بود.

دولت آمریکا پس از گذشت یک قرن و نیم از تعطیلات منطقه‌ای ژوئنتین این مناسبت را به رسمیت شناخت؛ آن هم در شرایطی که سراسر آمریکا در آتش اعتراض‌ها به قتل فلوید می‌سوخت و کارزار «جان سیاهان مهم است»، بیش از هر زمان دیگری قدرت یافته بود.

نگاهی به وضعیت سیاه‎پوستان در آمریکا نشان می‌دهد که رهایی آنان از برده داری اگرچه پایان یافته، اما یوغ تبعیض و نژادپرستی همچنان زندگی آنان را تحت تاثیر خود قرار داده است.

گذشته از همه موارد مستند مربوط به تبعیض نژادی علیه سیاهپوستان در آمریکا، سهم نامتناسب سیاهپوستان از قتل شهروندان آمریکایی به دست پلیس به خوبی نشان می‌دهد که چگونه سیاه‎پوستان آمریکایی برای ادامه زندگی با چالش‌های مرگباری مواجه هستند.

اگرچه ژوئن برای سیاهپوستان آمریکایی معنای مهمی دارد، اما سران جوامع و فعالان سیاهپوست به نابرابری‌های سیستماتیکی که سیاه‎پوستان آمریکایی با آن مواجه هستند، اشاره دارند؛ آن‌ها خواهان تغییر در شکاف ثروت نژادی، حبس نامتناسب و نابرابری‌های موجود در حوزه سلامت هستند.
انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *