صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دستاوردهای سفر رئیس‌جمهور به امریکای لاتین/ انعقاد قراردادهای اقتصادی و دانش‌بنیانی

۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴:۰۶
کد خبر: ۴۷۱۸۶۵۱
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ونزوئلا با اشاره به دستاورد‌های سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین گفت: در حوزه کشاورزی مکمل‌های دانش بنیان آزمایش شد و می‌تواند در کشور‌های آمریکای لاتین مؤثر واقع شود. در حوزه نیروگاه سازی قراردادی امضا شد و مراحل صادرات محصولات دانش بنیان انجام شد.

خبرگزاری میزان - محمدمهدی مفتح امروز در حاشیه جلسه علنی مجلس و در جمع خبرنگاران به تشریح دستاورد‌های سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین پرداخت و گفت: رئیس جمهور اخیراً سفری به ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه داشت. این سه کشور از لحاظ مقابله با آمریکا، سه کشور متحد با ما هستند و از سوی دیگر این کشور‌ها تحت تحریم آمریکا هستند و همکاری نزدیک‌تر ایران با این کشور‌ها بسیار حائز اهمیت است.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه بیان کرد: بیشترین تکیه این سفر در حوزه اقتصادی بود و قرارداد‌های متعددی بین جمهوری اسلامی ایران و سه کشور مذکور منعقد شد. به گونه‌ای که ۲۷ قرارداد اقتصادی با ونزوئلا، ۶ قرارداد با کوبا و ۶ قرارداد تجاری هم با نیکاراگوئه منعقد شد.

وی تصریح کرد: در سفر رئیس جمهور به ونزوئلا بیشترین تمرکز بر این بود که بازارچه اقتصادی ایجاد شود. این کشور در حوزه معدن ظرفیت‌های زیادی دارد که قرارداد‌هایی در این زمینه بین ایران و ونزوئلا منعقد شد.

مفتح ادامه داد: در مورد رفت و آمد کشتی هم قرار شد یک برنامه منظمی انجام شود و هر ۱۵ روز یک بار حداقل این کار انجام شود و فروش نفت خام و توسعه پالایشگاه‌ها مورد توجه قرار گیرد.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ونزوئلا گفت: با توجه به اینکه کارخانجات خودروسازی و تراکتور در ونزوئلا وجود دارد، قرار شد تعاملات دو کشور در این حوزه هم رشد یابد. در رابطه با فروش خودرو‌های ساخته شده هم قرار شد که این ظرفیت تا سال آینده به ۱۰ هزار خودرو ارتقا یابد.

وی گفت: کوبا هم ظرفیت بسیار خوبی در حوزه باتری سازی دارد و قرار شد در این حوزه بین ایران و کوبا همکاری و تعامل بیشتری شود. همچنین با توجه به اینکه سطح عمومی قیمت‌ها در نیکاراگوئه بالا است و برای ما صرفه اقتصادی خوبی دارد قرار بر این شد که یکسری از محصولات خود را به این کشور صادر کنیم و در بازگشت هم مواد معدنی و موردنیاز ما به کشور بازگردد.

مفتح با بیان اینکه ۵ قرار دانش‌بنیانی در این سفر امضا شد ادامه داد: همچنین احداث کارخانه آمونیاک در دستور کار قرار گرفت.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس ادامه داد: در حوزه کشاورزی مکمل‌های دانش بنیان آزمایش شد و می‌تواند در کشور‌های آمریکای لاتین مؤثر واقع شود. در حوزه نیروگاه سازی قراردادی امضا شد و مراحل صادرات محصولات دانش بنیان انجام شد.

وی ادامه داد: نزدیک ۱۵ میلیون دلار قرارداد‌های مخابراتی امضا شد. مقدمات کشت فراسرزمینی نیز فراهم شد. در حوزه مسائل سیاسی و اقتصادی سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین پربار بود.


انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *