صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تلاش دستگاه قضا برای گسترش اشتغال زندانیان/ با همت دادگستری و اداره کل زندان‌های استان یزد اشتغال ۱۰۰ درصدی زندانیان ممکن شد

۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰:۱۳
کد خبر: ۴۷۱۸۴۶۴
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
دادگستری و اداره کل زندان‌های یزد با تشکیل ۵۱ کارگاه آموزشی در سطح زندان‌های استان، ودر نتیجه آموزش و تهیه مواد اولیه رایگان و معرفی مددجویان به کارفرمایان و صاحبان صنایع در یک سال گذشته اشتغال ۱۰۰ در صدی زندانیان استان را عملی کردند.

خبرگزاری میزان - بیکاری و نداشتن مهارت لازم جهت اشتغال و کسب درآمد از مهمترین معضلاتی است که سبب ارتکاب جرم و یا بازگشت افراد آزاد شده به زندان‌ها می‌شود، به همین دلیل مهارت و حرفه آموزی به زندانیان بمنظور اشتغال در درون و پس از خروج آنان از زندان در دستور کار قوه قضاییه قرار گرفته است.

در همین راستا یکی از اولویت‌های مهم و مورد توجه سازمان زندان‌ها و بنیاد تعاون زندانیان در سطح کلان، نیز حمایت از توسعه اشتغال و حرفه آموزی مولد در زندان‌ها در راستای باز اجتماعی شدن زندانیان و حمایت از خانواده آنان است که سازمان، ادارت کل و مسئولان متولی زندان‌ها در سراسر کشور در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده‌اند.

تشکیل ۵۱ کارگاه آموزشی

بر همین اساس دادگستری کل و اداره کل زندان‌های استان یزد، در یک سال گذشته با تشکیل ۵۱ کارگاه آموزشی و تولیدی در زندان‌های استان و فراهم کردن موجبات حرفه آموزی و اشتغال برای ۲ هزار و ۱۰۶ مددجو گام موثری در جهت حرفه آموزی و اشتغال زندانیان برداشته‌اند، تشکیل کارگاه‌های «خیاطی، چرم‌دوزی، کاربافی، فیروزه کوبی، میناکاری روی مس و سفال، کفشدوزی و ...» نمونه‌ای از کارگاه‌های مستقر در زندان‌های استان یزد است.

دادگستری کل و اداره کل زندان‌های استان یزد به منظور حرفه آموزی و ایجاد اشتغال برای زندانیان و همچنین حمایت مالی از خانواده‌های آنان در سال‌جاری ۵۱ کارگاه آموزشی و تولیدی در زندان‌های استان تشکیل داده است.

درآمد یک میلیارد و ۶۶۷ میلیون تومانی برای زندانیان شاغل

در نتیجه برگزاری دوره‌های آموزشی در این کارگاه‌ها تنها در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۱، ۲ هزار و ۱۰۶ زندانی علاقه‌مند در این دوره‌ها شرکت کرده و در نتیجه برگزاری ۲۲ دوره آموزشی و ایجاد مهارت برای مددجویان در زندان مرکزی یزد و تولید آنان در کارگاه‌های «چرم دوزی، میناکاری روی مس و سفال، فیروزه کوبی و معرق روی چوب و فلز» درآمد یک میلیارد و ۶۶۷ میلیون تومانی برای زندانیان شاغل حاصل شده است.

انتقال درآمد به حساب مددجویان

تمامی درآمد حاصل از تولید محصولات در کارگاه‌های زندان مرکزی استان یزد نسبت به میزان تولید مستقیما به حساب مددجویان منتقل می‌شود.

ارائه آموزش و مواد اولیه رایگان

هزینه آموزش، تامین مواد اولیه و تولید محصولات توسط مددجویان در کارگاه‌های زندان مرکزی استان یزد با جلب کمک و حمایت خیران استان تامین می‌شود.

اعطای گواهی پایان دوره رسمی

با رایزنی دادگستری و مسئولان اداره کل زندان‌ها با اداره کل فنی و حرفه‌ای و صنایع دستی استان یزد مددجویان در پایان هر دوره آموزشی در آزمون‌های فنی و حرفه‌ای و صنایع دستی که در محل زندان و به صورت رایگان برگزار می‌شود شرکت کرده و گواهینامه پایان دوره مهارت آموزی معتبر دریافت می‌کنند.


عرضه و فروش محصولات در نمایشگاه

محصولات تولیدی مددجویان در گارگاه‌های زندان مرکزی یزد توسط سازمان حمایت از زندانیان و یا تشکیل نمایشگاه در درون و بیرون زندان عرضه و به فروش رسیده و درآمد حاصل از آن مستقیما به حساب زندانیان واریز می‌شود.

معرفی کار آموزان به کارفرما

همچنین زندانیان پس از آموزش مددجویانی که مهارت‌های لازم در رشته‌های مختلف را کسب کرده اند به کارفرمایان صنایع و کارگا‌های که اعلام نیاز می‌کنند معرفی می‌شوند.

ایجاد اشتغال برای زندانیان پس از آزادی

با همت اداره کل زندان‌های استان یزد در حال حاضر برای تمامی زندانیان آموزش دیده و دارای مهارت زندان مرکزی یزد ایجاد اشتعال شده و در بسیاری از موارد پس از آزادی نیز در همان کارگاه‌های که مشغول هستند جذب می‌شوند.

اشتغال یک هزار و ۱۹۵ نفر مددجوی استان یزد با رای باز

با توجه به این موضوع که رای باز فرصتی است برای زندانیان تا بتوانند در کنار گذران محکومیت، ضمن بهره‌مندی از برنامه‌های اصلاحی با حضور در کارگاه‌ها و کارخانه‌های تایید شده، به اشتغال مشغول باشند وحرفه آموزی و اشتغال فرصتی تحصیل درآمد را نیز برای زندانیان فراهم می‌کند.
یک هزار و ۱۹۵ مددجوی استان یزد در یک سال گذشته با استفاده از زندان باز، با حضور در موسسات صنعتی، کشاورزی و خدماتی فرصت ورود به بازار کار و اشتغال مواد را پیدا کردند.

کمک به حرفه آموزی و اشتغال زندانیان

در پی ارتقای میزان اشتغال زندانیان و با رسیدن سطح اشتغال زندانیان استان یزد به رقم بی سابقه ۱۰۰ درصد عملا ثابت شد که با عزم و اراده و برنامه ریزی می‌توان کار‌های بزرگ را محقق و کل کشور را تشویق به برنامه ریزی و رقابت در این حوزه کرد.

انتهای پیام/


برچسب ها: زندانی اشتغال

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *