تصویب ۶ قطعنامه ضد صهیونیستی در سازمان ملل
مجمع عمومی سازمان ملل روز جمعه ۵ قطعنامه در مورد فلسطین و یک قطعنامه در مورد بلندیهای جولان سوریه تصویب کرد.
کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل روز جمعه قطعنامهای را با ۱۴۸ رای موافق، ۱۱ رای مخالف و ۱۴ رای ممتنع در مورد قدس به تصویب رساندند. قطعنامه مذکور از کشورهای عضو خواسته که هیچ یک از اقداماتی را که رژیم صهیونیستی در بیت المقدس انجام داده تا وضعیت موجود فعلی را در این شهر حفظ کند، به رسمیت نشناسند. انتقال اخیر سفارت آمریکا به بیت المقدس در این قطعنامه رد شد.
علاوه بر این، قطعنامه حقوق غیرقابل تصرف ملت فلسطین با ۱۰۰ رای موافق، ۱۲ رای مخالف و ۶۲ رای ممتنع نیز تصویب شد.
در ادامه، قطعنامه حل مساله فلسطین از راههای مسالمتآمیز با ۱۵۶ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع به تصویب رسید.
دو قطعنامه دیگر با موضوعات برنامه رسانهای مساله فلسطین در دبیرخانه مجمع عمومی سازمان ملل در راستای اقدام به انتشار اطلاعات مربوط به فعالیتهای سازمان ملل در خصوص فلسطین و افزایش اطلاع رسانی در خصوص حقوق مردم فلسطین و نیز بخش حقوق فلسطین در دبیرخانه مجمع برای نظارت بر تحولات مربوط به مساله فلسطین، به ترتیب با ۱۵۶ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۱۴ رای ممتنع و همچنین ۹۶ رای موافق، ۱۳ رای مخالف و ۶۴ رای ممتنع به تصویب کشورهای عضو مجمع عمومی رسیدند.
در جلسه روز گذشته یک قطعنامه نیز در مورد بلندیهای اشغالی جولان تصویب شد. تاکید بر ضرورت عقبنشینی کامل رژیم صهیونیستی از بلندیهای جولان اشغالی و حاکمیت سوریه بر این منطقه مفاد اصلی این قطعنامه بود که با ۹۹ رای موافق، ۱۰ رای مخالف و ۶۶ رای ممتنع به تصویب رسید.
ریاض منصور ناظر دائمی فلسطین در سازمان ملل ضمن تشکر از کلیه کشورهایی که به این قطعنامهها رای مثبت دادند، اظهار داشت:" جامعه بین المللی علیرغم تلاشهای دولت آمریکا در مجامع بین المللی برای مخالفت از حمایت از ما، با تصویب این پنج قطعنامه بر حمایت خود را از ملت ما تاکید کرد. "
منصور حمایت روز جمعه کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل را نشانه اجماع عمومی برای حل مساله فلسطین دانست.
این دومین اقدام سازمان ملل در حمایت از فلسطین در کمتر از ۲ هفته اخیر است. در ۱۷ نوامبر نیز مجمع عمومی سازمان ملل هشت قطعنامه در مورد فلسطین و یک قطعنامه در مورد ارتفاعات جولان سوریه را به تصویب رسانده بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *