صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کفگیر کشتی به تهِ دیگ خورد؟/ حضور مربی روس در کشتی آزاد و هزار سوال بی‌جواب

۲۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۵:۰۱
کد خبر: ۴۷۱۸۰۸۷
حضور مربی روسیه‌ای در کادرفنی تیم ملی کشتی آزاد نه تنها انتقادات فراوانی به همراه داشته بلکه هزاران سوال بی‌جواب نیز ایجاد کرده است.

خبرگزاری میزان - کشتی ایران از دیرباز معدن و مأمن بزرگان جهان و المپیک بوده است و همواره در بین مدعیان سرآمد بوده است به طوریکه قهرمانان زیادی از نامداران کشورمان در گوشه و کنار جهان مشغول آموزش کشتی‌گیران کشور‌های مختلف هستند.

روز گذشته بود که خبری عجیب روی خروجی سایت فدراسیون کشتی نظر‌ها را به خود جلب کرد؛ «با پیشنهاد پژمان درستکار و موافقت فدراسیون کشتی، عیسی حاجی اف بعنوان مربی تیم ملی کشتی آزاد منصوب شد.»

بعد از مسابقات کشتی آزاد قهرمانی آسیا بود که به دلیل عملکرد ضعیف آزادکاران انتقادات از کادرفنی به اوج رسید و کارشناسان ضعف‌های بدنی و فنی کشتی‌گیران و عدم هدایت مناسب در هنگام مسابقات را از مواردی عنوان کردند که باعث ناکامی نمایندگان کشورمان در قاره کهن شد.

درستکار در این مدت فشار‌های زیادی را تحمل کرد، اما عجیب اینکه اقدامی برای ترمیم کادرفنی خود علی‌رغم تمام این انتقادات نکرد. کارشناسان معتقد بودند نفراتی مانند احسان امینی، اباذر اسلامی، آقاجانی، دژم خوی و ... نمی‌توانند به کشتی‌گیرانی که بر سکو‌های جهانی و المپیک ایستاده‌اند، کمکی کنند.

بنظر می‌رسد درستکار نتوانست هیچکدام از قهرمانان پیشین تیم ملی را که حالا در کسوت مربیگری مشغول هستند راضی به همکاری با خودش کند و سرانجام دست یاری به سمت یک مربی روسیه‌ای دراز کرد. البته برخی هم عدم تمایل این قهرمانان را به همکاری با کادر فعلی تیم ملی را دلیل این تصمیم اعلام می‌کنند.

اما نکته عجیب‌تر ماجرا اینجانست که این مربی چه کارنامه‌ای در کشتی روسیه داشته و در کدام رده ملی فعالیت کرده یا کدام کشتی‌گیر مطرح را تحویل داده است که اکنون به پشتوانه آن به عضویت کادرفنی یکی از بهترین تیم‌های ملی کشتی آزاد جهان درآمده است؟

پاسخ هیچکدام از این سوالات در خبر فدراسیون کشتی برای معرفی مربی خارجی جدید تیم ملی نیامده است و تنها مدال نقره سال ۲۰۰۲ این کشتی‌گیر و تسلط به زبان فارسی به عنوان نقطه قوت عنوان شده است. آنهم مدالی که سال ۲۰۰۲ در مسابقات جهانی تهران با شکست مقابل مهدی حاجی‌زاده بدست آمد!

از نظر مدالی قهرمانان زیادی در داخل کشور داریم که از نه تنها کارنامه بسیار قویتری از حاجی اف دارند بلکه حتی سکو‌های المپیک را هم دیده‌اند، اما اقدامی برای دعوت آن‌ها به همکاری از سوی درستکار انجام نشد که البته این موضوع از ۲ منظر قابل بررسی است؛ یا درستکار اعتقادی به استفاده از قهرمانان نامدار داخلی ندارد یا آن‌ها تمایلی به همکاری با وی ندارند!

حضور یک مربی خارجی اتفاقی بی‌سابقه برای رشته‌ای است که همه در جهان ایران را با آن نام می‌شناسند. رشته‌ای که بیشترین سهم مدال‌آوری کشورمان در میادین بزرگ بین‌المللی را از آن خود کرده است و در تمام این سال‌ها به مربیان داخلی متکی بوده. شاید بیراه نباشد که مثل معروف «زیره به کرمان بردن» برای تشریح این اقدام استفاده کرد‌ 

اما جالب‌تر آنکه در حالی که مسئولان فدراسیون اعتقادی به مربیان وطنی ندارند و دست یاری به سوی مربیان درجه چندم خارجی دراز کرده‌اند، تعدادی از نخبه‌های کشتی ما در کشور‌های دیگر به عنوان نفر اول کادرفنی مشغول به فعالیت هستند.

کمیل قاسمی، قهرمان سنگین‌وزن کشتی آزاد جهان و المپیک سالهاست در جنوب شرق آسیا و کشور فیلیپین مشغول آموزش کشتی‌گیران این کشور است. که از قضا دگرکونی عجیبی در این رشته در این کشور ایجاد کردن و مدال‌های خوشرنگی برای نخستین بار در تاریخ کشتی این کشور بدست آورده است.

رضا یزدانی، ستاره بی‌چون و چرای سال‌های نه چندان دور کشتی آزاد ایران و جهان و یکی از فنی‌ترین آزادکاران جهان نیز اخیراً هدایت تیم ملی کشتی آزاد ترکمنستان را بر عهده گرفته است.

عباس حاج کناری، قهرمان کشتی آزاد جهان و یکی از ستارگان دهه ۹۰ میلادی نیز به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد تاجیکستان انتخاب شده است.

اگر از کنار تمام این مسائل بگذریم بازهم داخل کشور قهرمانی را داریم که می‌توان هم برای استفاده از تجربیات آنها و هم قرار دادن فرصت تجربه‌اندوزی به آنها اعتماد کرد به جای اینکه این فرصت گرانبها را در اختیار یک خارجی برای رزومه سازی قرار داد.

قهرمانانی مانند صادق گودرزی، احسان لشگری، حسن رحیمی، مراد محمدی، فردین معصومی و ... که مدت هاست وارد عرصه مربیگری شده‌اند را داریم که می‌توانستیم این فرصت گرانبها را به جای علی‌اف در اختیار آنها قرار دهیم تا حداقل در زمینه پرورش مربی هم برای آینده کاری کرده باشیم، به جای اینکه فرصت را در اختیار یک خارجی قرار دهیم تا از آن برای آینده خود رزومه سازی کند.

در هر حال بنظر می‌رسد این تصمیم بدون شک به مذاق هیچکدام از جامعه کشتی خوش نخواهد آمد و باید طی روزهای پیش رو شاهد واکنش‌های تند احتمالی آنها باشیم.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *