صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

احداث خط جدید "ریلی افغانستان" در تاشکند بررسی می‌شود

۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۶:۰۲
کد خبر: ۴۷۱۸۰۸
نشست کاری پیرامون بررسی ساخت خط جدید ریلی از «مزار شریف» به «کابل» و «پیشاور» در تاریخ 3 و 4 دسامبر در شهر« تاشکند» برگزار می‌شود.

به گزارش گروه بین الملل ،‌ نشست کاری پیرامون بررسی ساخت خط جدید ریلی از «مزار شریف» به «کابل» و «پیشاور» در تاریخ 3 و 4 دسامبر در شهر« تاشکند» برگزار می‌شود.

در این نشست نمایندگان شرکت‌های ریلی روسیه، قزاقستان، پاکستان، افغانستان و ازبکستان شرکت می‌کنند.

علاوه بر این، ازبکستان در حال حاضر امکان اجرای طرح‌های دیگر، ایجاد کریدور ریلی «مزار شریف- هرات» را بررسی می‌کند.

اجرای این طرح برای 30 هزار نفر از افاغنه فرصت شغلی ایجاد و به «کابل» امکان دریافت سود سالانه از ترانزیت به مقدار 400- 500 میلیون دلار را فراهم می‌کند.

بر اساس آمار مقدماتی، اجرای این طرح می‌تواند مبادلات بازرگانی افغانستان را تا 50 درصد افزایش دهد و همچنین به افغانستان، کشورهای آسیای مرکزی و آسیایی جنوبی امکان دسترسی به بازارهای منطقه را فراهم کند.

بر اساس برآوردهای کارشناسان، در سال‌های اول این خط ریلی می‌تواند حدود 5 میلیون تن بار و سال‌های آینده تا 15 میلیون تن بار را جابجا کند.

طول خط جدید تقریبا 2 هزار کیلومتر است.

نرخ کلی این طرح که امکان ایجاد خط ریلی مانند کریدور «ترنس افغان» از اروپا به هند، چین، ایران و پاکستان را فراهم می‌کند، حدود 3 میلیارد دلار است.

ازبکستان پیش از این در سال 2010 میلادی در افغانستان خط ریلی به طول 75 کیلومتر در قسمت «حیرتان- مزار شریف» را راه اندازی کرده است.

مبادلات بازرگانی ازبکستان و افغانستان در سال 2017 میلادی با 19 درصد افزایش نسبت به سال قبل در سطح 617 میلیون و 100 هزار دلار قرار گرفته است.

مبادلات بازرگانی این 2 کشور طی 5 ماه سال جاری میلادی با 15 درصد افزایش در سطح 286 میلیون و 700 هزار دلار قرار گرفته است.

هم اکنون در ازبکستان 110 شرکت با سرمایه سرمایه گذاران افغانی فعالیت می‌کنند.

در افغانستان نیز 8 شرکت با حضور بازرگانان ازبکستان فعالیت می‌کنند.

بر اساس گزارش وزارت امور خارجه ازبکستان، افغانستان استقلال این کشور را در تاریخ 22 دسامبر سال 1991 میلادی به رسمیت شناخته و در تاریخ 13 اکتبر سال 1992 میلادی بین این 2 کشور روابط دیپلماتیک برقرار شده است.

/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *