صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سرپوش گذاشتن استرالیا بر جنایات جنگی در افغانستان

۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۲:۲۴
کد خبر: ۴۷۱۷۸۴۳
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
اطلاعات منتشر شده، سرپوش گذاشتن بر جنایات جنگی استرالیا در افغانستان را نشان می‌دهد.

خبرگزاری میزان – از زمانی که یک قاضی فدرال در اول ماه ژوئن تشخیص داد که توصیف «بن رابرتز اسمیت»، یکی از نظامیان سابق این کشور، به‌عنوان «جنایتکار جنگی» مشروع است، اطلاعات بیشتری به دست آمد که به پنهان‌کاری رسمی و طولانی مدت درباره قتل‌های غیرقانونی و سایر موارد نقض قوانین بین‌المللی از سوی سربازان استرالیایی در افغانستان اشاره می‌کند. 

به گزارش «wsws»، بن رابرتز اسمیت، دریافت کننده «نشان ویکتوریا»، بالاترین افتخار نظامی استرالیا، از سه رسانه استرالیایی به اتهام افترا به دلیل گزارش‌هایی که در سال ۲۰۱۸ منتشر و عنوان می‌کردند که او یک جنایتکار جنگی است، شکایت کرد. 

اخیرا قاضی دادگاه استرالیا این کهنه سرباز استرالیایی را در موضوع جنایات جنگی گناهکار شناخت.

در آخر هفته گذشته، «ساندی پی‌پر» اظهارات یک سرباز ناشناس هنگ خدمات هوایی ویژه استرالیا (SAS) را گزارش کرد که در کنار رابرتز اسمیت خدمت کرده بود.

اطلاع فرماندهی نظامی از جنایات اسمیت

در پاسخ به ادعا‌هایی مبنی بر اینکه فرماندهی نظامی این یگان کاملا از اتهامات علیه رابرتز اسمیت بی اطلاع بوده است، این سرباز بر این باور است که برخی از شخصیت‌های ارشد نظامی از اتهامات مطرح شده علیه مردی که به یک سرباز مشهور تبدیل شده بود، آگاه بودند، اما اقدامی نکردند.

این سرباز استرالیایی می‌گوید: افراد رده بالا می‌دانستند و هیچ کس کاری نکرد.

حکم دادگاه پس از یک پرونده مدنی طولانی صادر شد که شامل شهادت سربازان یگان ویژه و غیرنظامیان افغانستانی علیه رابرتز اسمیت می‌شد.

اما این سرباز ناشناس تاکید کرده که در یک محاکمه جنایی، حتی تعداد بیشتری از نیرو‌های سابق احتمالا مایل به شهادت خواهند بود.

اظهارات این نظامی استرالیایی دوباره این سؤال را ایجاد می‌کند که چرا رابرتز اسمیت به دلیل این جنایات متهم نشده است؛ نخستین مورد در سال ۲۰۰۹ رخ داد، یعنی بیش از یک دهه پیش، اما گزارشاتی که پرونده افترا در مورد آن‌ها رسیدگی شده بود، پنج سال پیش منتشر شد. 

گزارش شده است که مدیر دادستانی مشترک المنافع سه سال است که شواهد کیفری علیه رابرتز اسمیت را در اختیار داشته است؛ به جای یک محاکمه جنایی، اجازه داده شد که این موضوعات در یک جلسه مطرح شود.

تحقیقات جدید شرکت پخش استرالیا (ABC) سوالات بیشتری را در مورد آگاهی فرماندهی نظامی و دولت‌های این کشور در مورد جنایات جنگی در زمان وقوع آن‌ها ایجاد کرده است.

گزارش هفته گذشته شرکت پخش استرالیا مربوط به کشته شدن امام جماعت ولایت ارزگان در ماه آگوست ۲۰۱۲ از سوی نیرو‌های ویژه استرالیایی SAS بود. قتل وی به دست نیرو‌های استرالیایی خشم گسترده‌ای را در این ولایت برانگیخت و به طور گسترده‌تر، اتهامات دیپلماتیک بین افغانستان و دولت‌های استرالیا را در پی داشت.

در آن زمان دولت استرالیا در واکنش به این جنایت نظامیان استرالیایی، آن را «پاسخ مشروع به تهدیدات شورشیان» عنوان کرده بود.

برای نخستین بار شرکت پخش استرالیا به طور علنی فاش کرد که رابرتز اسمیت در کانون این اقدام بوده است؛ گفته می‌شود که او به زیردستان دستور داده است تا قتل را انجام دهند. 

اگرچه مقامات استرالیایی این جنایت را «موجه» عنوان می‌کنند، اما با این حال، منابع دفاعی شرکت پخش استرالیا این بیانیه رسمی را رد کردند؛ این منابع دفاعی می‌گویند که «رابرتز اسمیت به یکی از زیردستان گفته که به امام جماعت سالخورده شلیک کند.»

گفته می‌شود که امام جماعت در زمان شلیک، غیرمسلح و تحت بازداشت بوده است.

این رویداد اکنون از سوی دفتر بازپرس ویژه، که پس از تحقیقات رسمی «برایتون» درباره جنایات جنگی افغانستان، برای بررسی اتهامات جنایی احتمالی ایجاد شد، در دست بررسی است.

شواهد قویا نشان می‌دهد که مقامات نظامی همراه با دولت‌های استرالیا، به سادگی تصمیم گرفتند که نشانه‌های این جنایات را نادیده بگیرند. 

به طور کلی، حوادثی که رابرتز اسمیت به خاطر آن‌ها از سوی ارتش استرالیا ستایش شد و حوادثی که به خاطر آن‌ها متهم به جنایات جنگی شد، به هم مرتبط بودند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *