۴۳ درصد پروندهها در شوراهای حل اختلاف به سازش منجر شده است
خبرگزاری میزان - حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی در همایش تجلیل از فعالان عرصه صلح و سازی که در دادگستری قزوین برگزار شد، اظهارکرد: قزوین علمای زیادی دارد که میاندار مردمان بوده و افتخار ایران شدند و اینک با حضور عالمان و اندیشمندان این خطه در ردیف استانهای برجسته در ایجاد صلح و سازش قرار دارد.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه با بیان اینکه مساجد قوی میتوانند پایگاه صلح و سازش شوند، یادآور کرد: استان قزوین این ظرفیت را دارد تا با بهره مندی از حضور مردمانی فرهیخته و روحانیت قوی جزو استانهای پیشتاز در این زمینه باشد و این امر در حوزه مساجد و در سایه حمایتهای نماینده، ولی فقیه دراستان محقق خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر از این ظرفیتها استفاده شود میزان پروندههای دادگستری کاهش یافته و در دادگاهها این امکان به وجود میآید که با کیفیت بیشتری به امور مردم رسیدگی شود.
۴۳ درصد پروندهها در شوراهای حل اختلاف به سازش منجر شده است
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه بیان کرد: با بررسیهای صورت گرفته مشخص شد که بیش از ۴ میلیون فقره پرونده در شوراهای حل اختلاف مورد رسیدگی قرار گرفته و حدود ۴۳ درصد پروندهها به سازش منجر شده است.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی تصریح کرد: ۷ هزار شعبه شورای حل اختلاف، شامل «۹ هزار شعبه روستایی و ۲۳ هزار شعبه شهری» در کشور فعالیت دارند.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه گفت: با توجه به آمار ارائه شده استان قزوین با ۵۴ درصد مصالحه پروندهها در شوراهای حل اختلاف ۱۱ درصد بیشتر از میانگین کشوری عمل کرده است.
وی ادامه داد: امیدواریم برای اجرای قانون در خصوص پرداخت عادلانه حق الزحمه و پاداش اعضای شورای حل اختلاف همکاری لازم از سوی مسئولان صورت گیرد.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه بیان کرد: تا میتوانیم باید در اجرای عدالت و احقاق حقوق مردم و ایجاد صلح و سازش و آشتی بین دیگران تلاش کنیم، زیرا این کار علاوه بر آثار مثبت فراوان اجتماعی، کاهش دعاوی، هزینهها و جلب رضایت مردم را بدنبال دارد.
وی افزود: صلح و سازش باید توام با انصاف و رضایت افراد و طرفین گذشت باشد چرا که قرار نیست این صلح با پنهان شدن واقعیتها و بی انصافی صورت گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی، اظهارکرد: انصاف در صلح و سازش یک شرط اصلی است و باید ابتدا حق مشخص شود و سپس فرد گذشت کند و قرار نیست برای رسیدن به سازش از واقعیت فاصله بگیریم.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه همچنین تاکیدکرد: صلح و سازش خوب است، اما قرار نیست برای هر پرونده و یا افراد کلاهبردار و خلافکار از این روش استفاده شود، زیرا صلح و سازش فرمولی دارد که رعایت آن الزامی است و برای رسیدن به آن باید قوی بود تا برقرار شود.
انتهای پیام/