یک متخصص مغز و اعصاب: تغییر ریتم خواب بر کارایی افراد تاثیرگذار است
خبرگزاری میزان - محمدعلی اکبریاننیا در گفتوگو با میزان در خصوص تغییر ساعت کار ادارات و تاثیر آن بر کارایی افراد گفت: سیسستم عصبی و مغز همه موجودات یک برنامهریزی ریتمیک بر اساس شبانه روز دارد و شبها هورمونهای خاصی و روزها هورمونهای دیگری در بدن آزاد میشود؛ برخی از ریتمها به صورت هفتگی و بعضی به صورت ماهانه و حتی سالیانه است و به همین دلیل یکسری از بیماریها در فصلهای خاصی شدت پیدا میکنند و در فصلهایی هم خاموش هستند، مثلا در فصل زمستان بیماریهای اعصاب و روان از جمله افسردگی شیوع رواج بیشتری دارد.
وی با بیان این نکته که مسافران سفر کرده از نیکمره شمالی به نیمکره جنوبی ریتم خوابشان بهم میخورد و در انجام کارهای روزانه خود دچار مشکل میشوند، ادامه داد: بدن انسان به فصول مختلف عادت دارد و خلقت خداوند با ریتمهای شبانه روزی، هفتگی، ماهانه و سالانه تطابق دارد.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه آغاز به کار زودتر ادارت عدهای از افراد را مستاصل کرده است گفت: عدهای از افراد عادت دارند صبحها زودتر از خواب بیدار میشوند و عدهای بر طبق عادت دیرتر از خواب بلند میشوند و تغییر ریتم خواب بر عملکرد افراد تاثیر میگذارد و در کارایی اشخاص موثر است.
وی با بیان این موضوع که در همه جای دنیا با آغاز به کار زودتر ادرات به دلیل صرفه اقتصادی و صرفه جویی مصرف برق موافقت شده است گفت: در کنار این موضوعات باید سیستم داخلی بدن و ریتم خواب افراد هم در نظر گرفته شود.
اکبریاننیا با اشاره به اینکه بهم خوردن ریتم خواب افراد و نامنظم ساعات خواب و بیداری سبب بروز مشکلاتی میشود توضیح داد: بهتر است افراد به نحوی برنامهریزی کنند که از روزشان استفاده بهینه داشته باشند و با عوامل مختلف ساعات خواب و بیداریشان را با سیستم بدنشان تطابق دهند و در این صورت کارایی افراد هم بهبود مییابد.
وی اظهار کرد: افرادی که بیش از حد دچار خوابآلودگی میشوند، میتوانند با مراجعه به پزشک از دارو استفاده کنند و برای جبران خوابآلودگی میتوان از چای و قهوه استفاده کنند.
انتهای پیام/