صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قانون جدید تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری به کلیه دستگاه‌های اجرایی اعلام شد

۱۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲:۰۳
کد خبر: ۴۷۱۶۶۸۰
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
تعداد نظرات: ۲ دیدگاه
با اجرای قانون جدید تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری، اشخاص قبل از طرح شکایت در دیوان باید خواسته خود را به دستگاه مربوطه ارائه دهند.

خبرگزاری میزان - حجت الاسلام و المسلمین حکمتعلی مظفری رئیس دیوان عدالت اداری، طی نامه‌ای لزوم اجرای تبصره ۴ ماده ۱۵ قانون جدید تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری را به کلیه دستگاه‌های اجرایی اعلام کرد.

در تبصره مذکور مقرر شده است تا در مواردی که اشخاص ذینفع تقاضای انجام امر اداری را از دستگاه‌های مذکور دارند، ابتدا باید تقاضای خود را به دستگاه مربوطه ارائه دهند و آن دستگاه مکلف است ضمن ثبت درخواست و ارائه رسید، حداکثر ظرف سه ماه به صورت کتبی پاسخ قطعی را (نفیا یا اثباتا) به ذینفع ابلاغ کند.

عدم پاسخگویی و استنکاف از ثبت درخواست و ارائه رسید به اشخاص متقاضی، تخلف اداری محسوب می‌شود.

تصویب این قانون، دستگاه‌های اجرایی را موظف کرده است به منظور پاسداری از حاکمیت قانون و حفظ حقوق شهروندان، چنانچه اشخاص حقیقی و حقوقی درخواستی از دستگاه‌های اجرایی در باب حقوق متصوره خود دارند باید در ابتدا به دستگاه اجرایی مربوطه مراجعه کرده و متعاقب آن و بعد از گذشت بازه زمانی مذکور به دیوان عدالت اداری مراجعه کنند و مضاف بر اینکه قانونگذار ضمانت اجرایی قانونی را هم در صورت عدم ارائه پاسخ برای ماموران مستنکف پیش بینی کرده است.

گفتنی است؛ قانون جدید تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری از ۲۲ خرداد سال جاری اجرایی می‌شود و چنانچه دعوایی بدون رعایت تشریفات قانونی مذکور در دیوان عدالت اداری مطرح شود قابلیت رسیدگی نخواهد داشت.

انتهای پیام/


نظرات بینندگان
فریاد فریاد
|
|
۰۰:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۹
اگر برای یک موضوع در یک دستگاه اجرای یک رای صادر شده باشد برای افرد ذی نفع قابل اجرای هست
علی اکبر دوستدار
|
|
۱۰:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
با سلام
اگر متقاضی باید از زمان درخواست به دستگاه مربوطه سه ماه منتظر باشد بعد به دیوان عدالت اداری مراجعه نماید و چنانچه اون درخواست جنبه فوری داشته تکلیف دستور فوری توقف عملیات اون دستگاه چه خواهد شد آیا متقاضی می تواند طی این سه ماه در اموری که فوری بوده از دیوان عدالت اداری درخواست دستور موقت نماید
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *