نگاهی به عملکرد مالی پتروشیمی غدیر
خبرگزاری میزان - بررسی صورتهای مالی پتروشیمی غدیر نشان میدهد که آنها با استراتژی تمرکز بر تولید، توانستهاند میزان سود خود را حفظ و حتی ارتقا دهند.
این در حالی است که اگر نقایص موجود در مسیر تولید در سالهای گذشته، درسال ۱۴۰۱ نیز دست بر گریبان این شرکت میآویخت ممکن بود سال ۱۴۰۱ به تلخکامی برای این شرکت پایان پذیرد. خطری که حال میتوان اظهار کرد از بیخ گوش این شرکت گذشته است.
افت قابل ملاحظهٔ قیمت pvc از ۲۱۰۰ دلار به رقمی حدود ۷۰۰ دلار آن هم برای اولین بار طی ۲۰ سال گذشته، شوک بزرگی را به تولید کنندگان این محصول وارد نمود، اما با اتخاذ راهبرد تولید بیوقفه، این خطر مدیریت شد و غدیر در سکوی اول پتروشیمیهای تولید کشور از لحاظ میزان تولید قرار گرفت.
مدیریت این شرکت سهام یکی از شرکتهای بزرگ تولید یوتیلیتی در عسلویه (دماوند انرژی) را خریداری نمود که در آیندهای نه چندان دور سود غیر عملیاتی چشمگیری را نصیب شرکت پتروشیمی غدیر میکند و با توجه به سرعت توسعه «دماوند انرژی» داراییهای غدیر را به طرز چشمگیری افزایش خواهد داد که این خبر خوبی برای سهامداران این شرکت میتواند باشد. همچنین سود سال مالی گذشته ۱۶۰۰ میلیارد بوده که با اعلام سود خالص ۱۴۰۰ میلیاردی برای سال ۱۴۰۱ با در نظر گرفتن سود سالانه حدود ۱۸۰ میلیاردی ناشی از سرمایه گذاری در پتروشیمی دماوند این عدد معادل سود سال گذشته با وجود ریزش ۷۰ درصدی نرخهای جهانی بوده است.
با نگاهی به وضعیت داراییها و موجودی مواد این شرکت مشخص میگردد بر خلاف سالهای گذشته و مشکلات تامین مواد اولیه و مواد شیمیایی در برخی از مواد استراتژیک موجودی این شرکت به دو برابر نیاز یک سال رسیده است که با توجه به خرید ان اقلام در قیمتهای ارزی پایینتر در سال گذشته میتوان بهای تمام شده مطلوبتری در سال آینده انتظار داشت.
گفتنی است سود ناشی از تولید مازاد نسبت به سال گذشته پتروشیمی غدیر بیش از ۵۸۰ میلیارد و سود تولید بالاتر از ظرفیت اسمی معادل ۳۷۰ میلیارد بوده است و این شرکت در سال مالی ۱۴۰۱ با شکستن تمامی رکوردهای تاریخی ۱۵ ساله و با افزایش ظرفیت به میزان ۱۲۵ درصد نسبت به سال مالی ۱۴۰۰ و ۱۱۱ درصد ظرفیت اسمی سال پر آشوب pvc سازها را با موفقیت به پایان رساند.
انتهای پیام/