صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

۵ راهکار برای مدیریت استرس در زمان امتحانات

۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۹:۵۴
کد خبر: ۴۷۱۵۰۷۴
یک روانپزشک به بیان راهکار‌هایی برای مدیریت استرس در زمان امتحانات پرداخت.

حمید یوسفی در گفت‌وگو با میزان در خصوص راهکار‌های مدیریت استرس در زمان امتحانات گفت: تغییر سیستم بدن از وضعیت تعادل استرس نامیده می‌شود و عوامل مختلفی دارد که لزوما منفی نیست و هر اتفاقی حتی اتفاقات مثبت نظیر ازدواج، قبولی در دانشگاه، پیدا کردن شغل، بچه دار شدن هم می‌توانند سبب ایجاد استرس شوند.

وی ضمن اشاره به اینکه استرس‌های طولانی مدت با عوارض همراه هستند، ادامه داد: از جمله تغییراتی که در بدن به واسطه استرس ایجاد می‌شود تغییرات ضربان قلب، فشار خون، تنفس، وضعیت گوارش و سیستم مغز است که در بلند مدت سبب عوارض قلبی، گوارشی و روانی نظیر افسردگی، خستگی و فرسودگی می‌شوند.

این روانپزشک با بیان اینکه بخشی از استرس امتحان به درس خواندن کمک می‌کند و به طور کلی حدی از استرس موجب افزایش هوشیاری، آمادگی و انگیزه می‌شود، افزود: فردی که هیچ استرسی ندارد ممکن است به سراغ درس خواندن نرود، اما استرس بیش از حد باعث می‌شود افراد تمرکزشان را از دست دهند و دچار بی قراری شوند و نتوانند مطالب درسی را به خوبی فرا بگیرند و از این رو مدیریت استرس در این شرایط لازم است.

یوسفی اظهار کرد: همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و برای اینکه در شب امتحان دچار استرس شدید نشویم بهتر است در طول ترم و سال تحصیلی به مطالعه مطالب درسی بپردازیم تا آمادگی بیشتری داشته باشیم و کمتر دچار استرس شویم.

وی با اشاره به اینکه تنظیم زمان درس خواندن یکی از راهکار‌هایی است که به کاهش استرس در شب امتحان کمک می‌کند، توضیح داد: در ایام امتحانات باید زمان مشخصی را به مطالعه اختصاص دهیم و بهتر است زمان بیشتری صرف مطالعه مطالب درسی کنیم که دشوار است و تسلط کافی روی آن‌ها نداریم و همچنین مطالعه گروهی می‌تواند نقش موثری در یادگیری بیشتر مطالب و کاهش استرس داشته باشد.

این روانپزشک ضمن بیان اینکه دانش‌آموزان و دانشجویان باید در ایام امتحانات خواب کافی داشته باشند چرا بی‌خوابی می‌تواند بر عدم یادگیری و کیفیت پاسخ به سوالات امتحانی موثر باشد، عنوان کرد: عامل دیگری که باید در زمان امتحانات به آن توجه کرد تغذیه مناسب است، باید در زمان امتحانات از خوردن مواد غذایی بی ارزش پرهیز شود و مواد غذایی دارای ارزش غذایی بالا و مایعات به مقدار کافی مورد استفاده قرار گیرد.

یوسفی بر انجام فعالیت‌های فیزیکی مناسب در ایام امتحانات تاکید کرد و یادآور شد: از آنجایی که افراد در زمان امتحانات بیشتر در حال درس خواندن و در وضعیت نشسته هستند انجام فعالیت‌های فیزیکی برای آن‌ها لازم است و بهتر است دانش‌آموزان و دانشجویان در زمان امتحانات روزانه یک ساعت فعالیت فیزیکی داشته باشند چرا که این اقدام به روحیه آن‌ها کمک می‌کند و سبب یادگیری بهتر می‌شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *