غربالگری تیروئید بیش از ۲۱ میلیون نوزاد در کشور
خبرگزاری میزان- به گزارش وبدا، شهین یاراحمدی به مناسبت هفته تیروئید گفت: برنامه کشوری غربالگری بیماری کم کاری تیروئید نوزادان، یکی از مهمترین و موفقترین برنامههای سلامت است که در کشور اجرا میشود.
وی افزود: در این برنامه هر ساله بیش از ۴۰۰۰ نوزاد بیمار شناسایی و تحت درمان قرار میگیرند و با این اقدام از عقب ماندگی ذهنی ناشی از بیماری کم کاری تیروئید نوزادان، پیشگیری میشود.
وی بیان کرد: این برنامه در مدت عمر ۱۸ ساله خود، بیش از ۲۱ میلیون نوزاد (ایرانی و غیرایرانی) در کشور را مورد غربالگری قرار داده و تعداد بیش از ۶۰ هزار بیمار را مورد درمان قرار داده و از عقب ماندگی ذهنی در همه آنها پیشگیری کرده است.
گفتنی است روز جهانی تیروئید در ۲۵ می (۴ خرداد ۱۴۰۲) برای افزایش آگاهی در مورد این غده حیاتی در بدن نامگذاری شده است. پس از آن هفته اطلاع رسانی تیروئید نام گذاری شد و حتی در بعضی از کشورها ماه اطلاع رسانی تیروئید وجود دارد. هدف این روز و هفته، ایجاد آگاهی و دانش مردم در ارتباط با یکی از مهمترین غدد درون ریز، تیروئید، علل به وجود آمدن اختلالات آن و گزینههای درمانی موجود است.
این روز در سال ۲۰۰۷، توسط اعضای فدراسیون بین المللی تیروئید «روز جهانی تیروئید» اعلام شد. این تاریخ برای گرامیداشت تاسیس انجمن اروپایی تیروئید، که در ۲۵ می ۱۹۶۵ تشکیل و برگزیده شد. پس از آن انجمنهای علمی مرتبط با تیروئید و کشورها این روز و هفته را گرامی داشته و اقدامات مهمی در راستای سلامت تیروئید انجام داده اند.
در ایران، نیز، با توجه به شیوع بالای اختلالات تیروئیدی، هر ساله روز بین المللی تیرویید و هفته اطلاع رسانی آن (۱۰-۴ خرداد) مورد توجه قرار میگیرد و اقدامات آموزشی همگانی اعمال میشود.
انتهای پیام/