صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

۳ عامل گرایش افراد به مصرف دخانیات/ نقش مهم تبلیغات در پیشگیری از مصرف و ترک دخانیات 

۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۷:۵۲
کد خبر: ۴۷۱۴۷۹۱
یک روانپزشک به بیان توضیحاتی در خصوص عوامل گرایش افراد به مصرف دخانیات پرداخت.

همایون پور کرامتی در گفت‌وگو با میزان به مناسبت هفته مبارزه با دخانیات در خصوص دلایل اصلی گرایش افراد به مصرف دخانیات گفت: اولین دلیل گرایش افراد به مصرف دخانیات خانواده است و اگر در خانواده فردی مصرف کننده دخانیات باشد قبح این کار برای جوانان و نوجونان آن خانواده از بین می‌رود و موجب می‌شود به صورت غیر مستقیم مصرف دخانیات را از بزرگترهایشان یاد بگیرند.

این روانپزشک ضمن بیان اینکه نیکوتین مرکز لذت را در هیپوتالاموس تحریک می‌کند، توضیح داد: عامل دیگری که موجب مصرف دخانیات از جمله سیگار، قلیان، پیپ و... می‌شود عامل بیولوژیک و احساس لذتی که در هیپوتالاموس ایجاد می‌کند، است.

وی ضمن اشاره به اینکه دلیل بعدی گرایش افراد به سمت استفاده از مواد مخدر جامعه و مقرارت حاکم بر جامعه است، ادامه داد: فروش سیگار باید برای افراد زیر ۲۱ سال و به ویژه زیر ۱۸ سال ممنوع باشد و باید تبلیغات مناسبی برای بیان عوارض مصرف دخانیات صورت گیرد و از سوی نهاد‌های مربوطه از جمله رسانه‌ها، شهرداری، وزارت بهداشت و همه ارگان‌هایی که به نحوی با این موضوع در ارتباط هستند، کار جمعی و چند جانبه در رابطه به آموزش به خانواده‌ها و بیان عوارض مصرف دخانیات انجام شود و این در حالی است که ما کمتر شاهد تبلیغاتی با موضوع بیان عوارضی ناشی از مصرف دخانیات هستیم.

وی عنوان کرد: تبلیغات صحیح همچنین می‌تواند افراد را به ترک دخانیات تشویق کند و این در حالی است برای ترک ابتدا فرد باید در این رابطه تصمیم بگیرد و همچنین گروه درمانی می‌تواند نقش بسزایی در تصمیم‌گیری برای ترک داشته باشد.

این روانپزشک با بیان اینکه مراکز روانپزشکی و روان‌شناسی نقش بسزایی در کاهش مصرف دخانیات دارند، افزود: این مراکز هم می‌توانند از آغاز مصرف دخانیات پیشگیری و هم افراد را به ترک دخانیات تشویق کنند و عوارض ناشی از ترک را به حداقل برسانند.

انتهای پیام/

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *