صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"دولت افغانستان": 3/6 میلیون نفر در شرایط شبه‌قحطی قرار دارند

۰۸ آذر ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۲:۰۱
کد خبر: ۴۷۱۴۲۹
رئیس اجرایی دولت افغانستان با اشاره به خشکسالی کم سابقه در این کشور گفت که ۳.۶ میلیون نفر از مردم این کشور در شرایط شبه‌قحطی قرار دارند.

به گزارش گروه بین الملل ،‌ عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان در کنفرانس ژنو اظهار داشت که براساس مطالعات دولت این کشور، برنامه جهانی غذا (دابلیو اف پی) و سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل (فائو)، خشکسالی شدید در افغانستان بیش از 3.6 میلیون نفر را در شرایط شبه‌قحطی قرار داده است.

بر اساس بیانیه دفتر ریاست اجرایی افغانستان، عبدالله در این نشست گفت: خشکسالی، ناامنی غذایی 6.5 میلیون نفر را نیز شدت بخشیده و مهاجرت گسترده مردم از مناطق روستایی و حاشیه شهرها به مرکز شهرها مشکلات اجتماعی، تدارکاتی و مالی برای آوارگان نیز ایجاد کرده است.

وی افزود: خشکسالی همچنین باعث افزایش 25 درصدی سوء تغذیه در کودکان زیر پنج سال شده است و این موضوع شمار افرادی که در ولایت‌های آسیب دیده در معرض خطر مرگ قرار دارند را به 600 هزار نفر افزایش داده است.

رئیس اجرایی دولت افغانستان تاکید کرد که تغییرات اقلیمی سبب بدتر شدن وضعیت این کشور شده است و مشکل خشکسالی نیز در درازمدت از بین نمی‌رود.

عبدالله ادامه داد: از اینرو باید به برنامه‌های کمک‌های فوری انسانی توجه جدی شود و توان مقاومت کشورهای آسیب دیده مانند افغانستان را در دراز مدت بباید افزایش دهیم.

بدترین خشکسالی قرن در افغانستان علاوه بر مردم اقتصاد این کشور را نیز تهدید می‌کند

وی با اشاره به اهمیت توجه به بخش کشاورزی برای رفع بحران افغانستان نیز گفت: کشاورزی ستون فقرات اقتصاد افغانستان را تشکیل می‌دهد. حدود 65 درصد مردم به صورت مستقیم یا غیر مستقیم برای گذران زندگی خود متکی به کشاورزی‌ هستند که امنیت غذایی بیش‌ترین مناطق حاشیه را فراهم می‌کند.

عبدالله ضمن درخواست از جامعه جهانی برای کمک به مقاوم سازی و تقویت بخش کشاورزی افغانستان اظهارداشت:کشاورزی و بخش‌های مربوط به آن در معرض تهدید جدی تغییرات اقلیمی قرار دارند که نمونه‌ای از آن را در خشکسالی کنونی مشاهده می‌شود.

این تغییرات باعث تخریب و صحرایی شدن اراضی کشاورزی شده که کاهش تولید، ناامنی غذایی،‌ بحران اقتصادی، آوارگی مردم و از دست دادن زندگی‌ها پیادمد آن است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *