رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی: هر کارشناس یک صلح یار باشد و طرفین را به سازش سوق دهد
خبرگزاری میزان - ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در مجمع عمومی عادی سالیانه کانون کارشناسان که پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه در محل کانون کارشناسان برگزار میشد بیان داشت: امروز در بحثهای مختلف و متعددی در جامعه و در شئون مختلف پیچیدگیهایی در بعدهای مختلف حقوقی، قضایی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی اقتصادی در پروندههای مختلف را شاهد هستیم و امروز بحثهای کارشناسی موضوعات نسبت به سالهای قبل فنیتر و تخصصیتر شده است.
عتباتی ادامه داد: این پیچیدگی و تخصصی شدن موضوعات نیازمندی دستگاه قضایی به تخصصی شدن را نشان میدهد، قاضی متخصص علم حقوق است، ولی متخصص سایر علوم نیست، پس یک کار قضایی تخصصی دقیق با خروجی مطمئن نیازمند یکسری اطلاعات دقیق میباشد و تسلط بر فن و حوزهای که قاضی میخواهد نسبت آن اظهار نظر قضایی بکند، ابزار و بازوی توانمند و یک نیروی قوی کارشناسی تخصصی و فنی و متعهد به سیستم قضایی لازم دارد و آن مجموعه کارشناسی است.
رئیس کل دادگستری استان افزود: ارتباط لاینفکی بین سیستم قضایی و کارشناسی وجود دارد، با این تفاوت که کارشناس قضاوت نمیکند و تنها راه و مسیر را مشخص میکند تا قاضی بتواند دقیق و فنی تصمیم بگیرد به همین خاطر همان میزان که قاضی در احقاق حق و اجرای عدالت نقش آفرینی میکند کارشناس نیز در آن موثر است.
وی ادامه داد: در حوزه کارشناسی بعد مالی و اقتصادی بعد کم رنگ کار است و بعد پر رنگ آن نقش آفرینی در حوزه احقاق حق است و تخصص و نگاه فنی کارشناسان توام با تعهد و حس وظیفه شناسی و اهمیت دادن به رسالت سنگین در کنار علم حقوق هنر قضاوت یک خروجی مطمئن که احقاق حق است تولید میکند که باید قدر این موقعیت را دانست.
رئیس کل دادگستری استان ادامه داد: تعاملات خوبی بین دو مجموعه در سطح استان وجود دارد و تلاش هر دو مجموعه باید برای ارتقاء این تعاملات و حرکت به سمت تعالی باشد و تعاملات علمی تقویت شود و از ارتباطات علمی در جهت بروز رسانی علم روز غافل نشد چرا که همه نیازمند بروز رسانی اندوختهها و یافتهها در حوزههای مختلف هستیم و باید مباحث اختلافی را با آموزش چه در حوزه قضات و چه در حوزه کارشناسان رفع کرد.
وی افزود: باور ما بر این است که یکی از سالمترین مجموعهها کانون کارشناسان رسمی دادگستری است و تاکید بر این است که سلامت مجموعه را حفظ و ارتقاء داد و از مجموعه ناظر بر عملکرد کارشناسان در خود هیات مدیره کانون نیز انتظار است این موضوع را با جدیت مد نظر قرار دهند.
عتباتی ادامه داد: استان آذربایجان غربی دارای رتبه ۴ کشوری در بحث ارجاع سیستمی کارشناسی است و تلاش بر تقویت این امر میباشد.
عتباتی در ادامه به اظهار نظرهای کارشناسی در زمان تعیین شده از سوی قضات پرداخت و گفت: قضات مهلتهایی که برای کارشناسی تعیین میکنند بر اساس آنها وقت رسیدگیها را تنظیم میکنند و یکی از مهمترین دغدغهها خصوصاً در هیاتهای کارشناسی ارائه نظر در زمان تعیین شده است که پیشنهاد میشود کارگروهی برای آسیب شناسی تشکیل گردد تا این مشکل برطرف شود، زیرا بخشی از طولانی شدن رسیدگیها به تعلل و تاخیر در ارائه نظرات کارشناسی در پروندهها بر میشود.
وی افزود: قرار کارشناسی و ارجاع به کارشناسی چارچوب خود را دارد که قاضی پرونده آن را مشخص میکند و کارشناس میبایست در این چارچوب نظر بدهد تا قاضی خود از نظر کارشناسی برداشت قضایی داشته باشد و باید ارائه نظرات در چارچوب تخصص کارشناس باشد و کارشناس از ارائه نظر در خارج از تخصص و صلاحیت خود خودداری کند چرا که اعتبار و جایگاه را نباید فدای دیدگاه افراد و سلیقه شخصی کرد.
ریس کل دادگستری استان از کارشناسان خواست به دستگاه قضایی کمک کنند با تلاش برای اصلاح ذات البین و تبیین موضوع هر کدام یک صلح یار باشند و یکی از اعضای هستههای جهادی بخشایش و به هیات مدیره کارشناسی پیشنهاد داد یک دستور کاری را برای کمک کارشناسان در حوزه صلح و سازش تبیین نمایند همچنین از کارشناسان خواست در حوزه اقناع سازی کمک کنند و جهاد تبیین مورد نظر مقام معظم رهبری را در این حوزه در نظر داشته باشند.
عتباتی در پایان بیان کرد: سیستم قضایی در کنار مجموعه کارشناسی است و کانون کارشناسی را یک مجموعه کاملاً مرتبط با تشکیلات قضایی میداند و یقیناً ظرفیت دستگاه قضایی برای توسعه و ارتقاء جایگاه کانون است هر چه قدر کانون در آرامش باشد و بی دغدغه نظرات دقیق تری ارئه کنند خروجی آن برای مردم میباشد و هر چه قدر رضایتمندی تولید کنیم عنایت حق تعالی شامل حال ما خواهد شد.
انتهای پیام/