صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گذشت یک ماه از آغاز درگیری‌های سودان؛ چرا آتش‌بس‌ها شکست می‌خورند؟

۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۹:۱۵
کد خبر: ۴۷۱۳۱۱۴
حملات هوایی و توپخانه‌ای به پایتخت کشور و مناطق اطراف آن در روز‌های اخیر ادامه یافته و خشونت به منطقه دارفور در غرب که مدت‌ها درگیر جنگ بود نیز گسترش یافت.

خبرگزاری میزان - یک ماه پس از آغاز درگیری بین دو جناح نظامی سودان در خارطوم، پایتخت این کشور، مذاکرات صلح با میانجیگری بین‌المللی در عربستان هیچ دستاوردی نداشت.

حملات هوایی و توپخانه‌ای به پایتخت کشور و مناطق اطراف آن در روز‌های اخیر ادامه یافته و خشونت به منطقه دارفور در غرب که مدت‌ها درگیر جنگ بود نیز گسترش یافت. 

به گزارش «سی‌ان‌بی‌سی»، کمیته بین‌المللی نجات (IRC) اعلام کرد که در نتیجه درگیری‌ها بیش از ۶۰۰ نفر کشته و بیش از ۵ هزار نفر زخمی شده‌اند. انتظار می‌رود تلفات واقعی به مراتب بیشتر باشد.

تقریباً یک میلیون نفر خانه‌های خود را ترک کرده و به جا‌های دیگر رفته‌اند، چه به نقاطی دیگر در سودان و چه در آن سوی مرز به کشور‌های همسایه. 

در همین حال، کسانی که در محل مانده‌اند، با وجود تعهد دو جناح متخاصم برای بازگرداندن دسترسی به غذا و برق، اغلب به وسایل ضروری دسترسی ندارند. قیمت مواد غذایی و سوخت افزایش یافته، که سوءتغذیه را تشدید کرده و اقتصاد محلی را تحت تأثیر قرار داده است. 

فرماندهان متخاصم، «عبدالفتاح البرهان»، فرمانده نیرو‌های مسلح سودان، و «محمد حمدان دقلو»، فرمانده نیرو‌های پشتیبانی سریع، هیچ نشانه‌ای از توقف درگیری را نشان نمی‌دهند و برای کنترل کامل ارتش و دولت، منابع طبیعی و ۴۶ میلیون ساکن این کشور تلاش می‌کنند.

نیاز‌ها بسیار زیاد است
کمیته بین‌المللی نجات روز دوشنبه هشدار داد که وضعیت بشردوستانه به بدتر شدن ادامه خواهد داد مگر اینکه همه طرف‌های درگیر حفاظت از غیرنظامیان را در اولویت قرار دهند. 

همه چیز از سال ۲۰۲۱ که برهان و دقلو کودتای نظامی را هدایت کردند، که دولت غیرنظامی «عبدالله حمدوک» را سرنگون کرد، بسیار تشدید شده است.

از آن زمان، ارتش و نیرو‌های پشتیبانی سریع قدرت را در خارطوم به اشتراک گذاشته بودند تا آنچه را که اکثر شهروندان سودانی امیدوار بودند که بازگشت به حکومت غیرنظامی باشد، تسهیل کنند. 
بانک جهانی و چندین قدرت جهانی پس از تسلط طرفین نظامی به این کشور کمک‌های خود را متوقف کردند.

با این حال، بسیاری از سودانی‌ها بر این باورند که باوجود تلاش‌های نهاد‌های مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی و مذاکرات جده بخشی از راه‌حل نخواهد بود. 

پاداش به جنگ طلبی
«یاسمین عبدالمجید»، نویسنده، گوینده و فعال سودانی-استرالیایی هفته گذشته به CNBC گفت که سران جهانی به برهان و دقلو مشروعیت سیاسی داده‌اند و به جنگ طلبی آن‌ها پاداش داده‌اند و اکثریت سودانی‌هایی که آرزوی حکومت غیرنظامی را دارند، در مذاکرات صلح بدون نمایندگی باقی مانده‌اند. 

«شارث سرینیواسان»، دانشیار دانشگاه کمبریج، ماه گذشته به CNBC گفت که ارتش و نیرو‌های پشتیبانی سریع از حمایت مالی و سیاسی کشور‌های خارجی از جمله مصر، امارات، عربستان و لیبی بهره‌مند می‌شوند. 

وی گفت که این روابط نزدیک، یافتن راه حلی برای منازعه را دشوارتر می‌کند.

به گفته کارشناسان، تلاش‌های هدفمند و مشترک جامعه بین‌المللی برای اعمال فشار بر کشور‌های حامی جناح‌های نظامی سودان مورد نیاز بود. 

برای اینکه سودان به جلو حرکت کند، باید در قبال اقدامات گذشته دولت پاسخگو باشد. به گفته کارشناسان، مهمتر از همه که این تلاش باید توسط چهره‌های جامعه مدنی سودان هدایت شود و نه کشور‌های خارجی که به دنبال راه حلی سریع هستند. 

بسیاری از سودانی‌ها نگرانند که «هیچ نقطه پایانی آشکاری برای جنگ وجود نداشته باشد.»

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *