صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زنان و مردان اقلیت نژادی؛ قربانیان عقیم سازی اجباری در آمریکا/بررسی تاریخ اصلاح نژاد در غرب

۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۷:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۷۱۳۰۸۴
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
عقیم سازی اجباری در آمریکا یکی دیگر از جلوه‌های نقض حقوق بشر در این کشور است.

خبرگزاری میزان – اصلاح نژادی به عنوان ایده فرانسیس گالتون انگلیسی، در شکل مدرن خود در آمریکا در جریان است و زنان از اقشار خاص را در این کشور قربانی می‌کند.

ایده اصلاح نژاد در واقع ابزار ادعایی سفیدپوستان متعصب برای پرورش افرادی با ضریب هوشی بالا و حذف مهاجران، سیاه پوستان، بومیان، سفیدپوستان فقیر و افراد دارای معلولیت بود.

تاریخ ایده اصلاح نژاد در آمریکا

جنبش اصلاح نژاد آمریکایی، ایده عقیم سازی را به جریانی عملی تبدیل کرد.

در مورد قدمت این جنایت بشری در آمریکا باید گفت که بسیاری از استاندارد‌ها در برخی از کشورهای غربی در زمینه اصلاح نژاد از آمریکایی‌ها به ویژه دانشمندان کالیفرنیایی که حدود ۶۰ هزار نفر را در اوایل دهه ۱۹۰۰ عقیم کردند، الگوبرداری شده لست.

آمریکا در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ میلادی به شکلی گسترده عقیم سازی اجباری را برای زنان بومی اجرا کرد.

باید توجه داشت که سیاست عقیم سازی اجباری آمریکا افراد دارای معلولیت، لاتین تبار‌ها و زنان فقیر را با نرخ نامتناسبی هدف قرار داد.

نقشه‌های موجود نشان می‌دهند که حدود نیمی از ایالت‌های آمریکا در سال ۱۹۱۳ یا دارای قوانین اصلاح نژاد یا در حال ایجاد چنین قوانینی بودند.

ایالت ایندیانا آمریکا در سال ۱۹۰۷ نخستین قانون عقیم سازی در جهان را تصویب کرد؛ ۳۱ ایالت دیگر آمریکا نیز با فاصله زمانی اندک از آن پیروی کردند.

عقیم سازی‌های مورد تایید دولت در دهه‌های ۱۹۳۰ تا ۱۹۴۰ به اوج خود رسید، اما روند افزایشی آن به شکلی ویژه در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ مشاهده شد.

در واقع باید گفت که آمریکا سرمدار بین المللی ایده اصلاح نژادی بود؛ مردان سفیدپوست نخستین قربانیان این ایده بودند، اما از دهه ۱۹۲۰ زنان به شکلی گسترده تحت تاثیر این ایده قرار گرفتند.

برخی ارزیابی‌ها شمار قربانیان سیاست مذکور در ۳۲ ایالت آمریکا در قرن بیستم را بیش از ۶۰ هزار نفر تخمین زده می‌زنند.

ایالت‌های کالیفرنیا، کارولینای شمالی و ویرجینیا در صدر ایالت‌های آمریکا در اجرای جنایت عقیم سازی اجباری قرار دارند؛ ۲ ایالت کارولینای شمالی و ویرجینا ۷ هزار و ۶۰۰ و ۸ هزار نفر را تحت جراحی عقیم سازی اجباری قرار دادند.

رضایت؛ حلقه مفقوده عقیم سازی‌های اجباری در آمریکا

باید توجه داشت که بخش بزرگی از جراحی‌های عقیم سازی اجباری در آمریکا بدون آگاهی یا رضایت افراد صورت گرفت؛ فراوانی این رویه‌های ناعادلانه تا جایی پیش رفت که به چالش و مناقشه‌ای حقوقی در دیوان عالی آمریکا منجر شد.

نکته مهم در این رابطه این است که در حالی که شمار معدودی از ایالت‌های آمریکا مدعی شده اند برای پرداخت غرامت به قربانیان تلاش می‌کنند، برخی دیگر از ایالت‌ها تاکنون اقدامی برای عذرخواهی و برای پرداخت غرامتنکرده اند.

زنان اقلیت نژادی؛ قربانیان عقیم سازی اجباری در آمریکا

قانون اصلاح نژادی که از همان ابتدای امر، قانونی بر اساس تبعیض نژادی بود، سبب شد تا زنان رنگین پوست در آمریکا به طور نامتناسبی قربانی شوند.

تا دهه ۱۹۵۰ مدارس و بیمارستان‌ها در آمریکا براساس نژاد تفکیک شده بودند، اما تلاش برای ادغام سیاه‌پوستان در جامعه آمریکایی به واکنش نژادپرستانه متقابلی منجر شد که کنترل و سلسله مراتب نژادی را به ویژه از طریق کنترل تولید مثل سیاهپوستان از راه عقیم سازی در پی داشت.

در کارولینای شمالی، که سومین ایالت از نظر تعداد افراد عقیم شده است، بین سال‌های ۱۹۲۹ تا ۱۹۷۳ حدود ۷ هزار و ۶۰۰ نفر عمدتا سیاهپوست عقیم شدند.

بر اساس تجزیه و تحلیل‌های انجام شده، در فاصله زمانی بین سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۶، زنان سیاه پوست بیش از ۳ برابر زنان سفیدپوست و بیش از ۱۲ برابر مردان سفیدپوست عقیم شدند؛ این الگو منعکس کننده این ایده بود که زنان سیاه پوست نمی‌توانند والدین خوبی باشند و فقر باید با محدودیت تولید مثل مدیریت شود.

در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ میلادی نیز بیش از ۱۰۰ هزار زن سیاه‌پوست، لاتین تبار و بومی تحت تاثیر قانون عقیم سازی اجباری قرار گرفتند.

در حالی که برخی از قربانیان تجربه هولناک عقیم سازی اجباری خود را پنهان کردند، برخی دیگر به خیابان‌ها رفته و به عقیم سازی اجباری اعتراض کردند.

مردان رنگین پوست؛ قربانیان عقیم سازی اجباری در آمریکا

مردان رنگین پوست نیز از قربانیان سیاست اصلاح نژادی در آمریکا هستند.

دلیل اصلی آغاز این روند، مهاجرت داخلی خانواده‌های سیاه‌پوست فقیر در دهه‌های ۱۹۶۰ بود که جمعیت آنان را در برخی از ایالت‌ها افزایش داد؛ ساکنان جدید سیاه‌پوست، فقیر و فاقد تحصیلات ایالت‌های مذکور به عنوان عامل اصلی افزایش فقر شناخته می‌شدند؛ بنابراین مقام‌های ایالتی تصمیم گرفتند تا مانع تولید مثل آنان شوند و به همین دلیل عقیم سازی مردان سیاه‌پوست مذکور در دستور کار آنان قرار گرفت.

تداوم عقیم سازی زنان در زندان‌های کالیفرنیا

اداره زندان‌های ایالت کالیفرنیا همچنان سنت اصلاح نژادی را حفظ کرده و زنان زندانی به ویژه زنان زندانی سیاه‌پوست را هنگام زایمان به صورت اجباری و بدون رضایت عقیم می‌کنند.

بر اساس گزارش یک موسسه تحقیقاتی در سال ۲۰۱۳ ایالت کالیفرنیا با وجود قوانین مبنی بر ممنوعیت استفاده از بودجه فدرال برای عقیم سازی به عنوان وسیله‌ای برای جلوگیری از زایمان در زندان‌ها، طی ۱۶ سال ۱۵۰ هزار دلار بابت جراحی عقیم سازی به پزشکان پرداخت کرد.

یک بررسی شمار قربانیان عقیم سازی اجباری در ایالت کالیفرنیا را در سال‌های ۱۹۰۹ تا ۱۹۷۹ دستکم ۲۰ هزار نفر عمدتا زنان سیاه‌پوست، لاتین تبار و بومی در زندان‌ها یا موسسه‌های حمایت از افراد دارای معلولیت اعلام کرد.

اگرچه قانون عقیم سازی اجباری در ایالت کالیفرنیا در سال ۱۹۷۹ عملا لغو شد، اما جراحی‌های عقیم سازی اجباری همچنان ادامه یافت؛ بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که در سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۳ دستکم هزار و ۴۰۰ عمل عقیم سازی زنان زندانی بدون رضایت آن‌ها انجام شده است؛ جراحی‌های مذکور بر اساس منطق والدین بد و ژن‌های نامطلوب انجام شدند.

یک بررسی منتشر شده در رابطه با عقیم سازی زنان زندانی در ایالت کالیفرنیا در سال ۲۰۱۳ نشان داد که دستکم ۱۴۴ زن هنگام بازداشت در سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۳ به صورت اجباری عقیم شدند.

حدود ۶۰۰ نفر از قربانیان عقیم سازی اجباری در ایالت کالیفرنیا امروز زنده هستند و مقام‌های ایالتی قصد دارند با پرداخت غرامت به آن‌ها پرونده‌های شکایتشان را ببندند.

ایالت کالیفرنیا تاکنون با پرداخت غرامت به ۵۱ نفر از ۳۱۰ قربانی شناسایی شده موافقت کرده و درخواست غرامت بقیه را به دلیل نقص در پرونده نادیده گرفته است؛ ۲۵۰ نفر از این افراد زندانیان سابق یا فعلی این ایالت هستند.

اگرچه عقیم سازی زندانیان در کالیفرنیا در سال ۲۰۱۴ ممنوع شد، اما این روند همچنان در جریان است.

روایت ناگفته عقیم سازی هزاران زن بومی به دست دولت آمریکا

زنان بومی در آمریکا به شکل سیستمی در معرض سوءاستفاده و نقض حقوق بشر قرار دارند؛ آمار‌ها نشان می‌دهند که جوامع بومی عمیقا قربانی سیاست عقیم سازی اجباری شدند.

زنان بومی در آمریکا در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ به شکلی قابل تامل قربانی عقیم سازی اجباری شدند.

فقط در سال‌های ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۶ در ۴ بیمارستان از ۱۲ بیمارستان ارائه دهنده خدمات پزشکی به بومیان بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ زن بومی عقیم شدند؛ از این زنان به دلیل جنایتی که در حقشان شده بود، عذرخواهی نشده و غرامتی به آنان پرداخت نشد.

افشاگری درباره تداوم عقیم سازی اجباری در آمریکا

افشاگری سپتامبر ۲۰۲۰ آمریکا نشان داد که عمل عقیم سازی اجباری بدون رضایت روی زنان بازداشت شده در اداره گمرک و مهاجرت این کشور در حال انجام است.

بر اساس افشاگری مذکور، یک متخصص زنان و زایمان در بازداشتگاهی در ایالت جورجیا آمریکا همه ۲۰ زن ارجاع شده به مطبش را بدون آگاهی آن‌ها عقیم کرد؛ بعدا بیش از ۴۰ زن دیگر روایت‌های خود از سوءرفتار و سوءاستفاده پزشک مذکور از خود را افشا کردند.

نکته جالب توجه در مورد انجام جراحی عقیم سازی روی این زنان مهاجر این است که انجام این عمل به صورت داوطلبانه برای زنان آمریکایی دارای مقدمات خاصی است که در عقیم سازی زنان مهاجر اصلا مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

عقیم سازی اجباری در آمریکا در سطح فدرال همچنان قانونی است و ۳۱ ایالت و ناحیه کلمبیای این کشور نیز قوانینی بر مجاز بودن عقیم سازی اجباری دائمی دارند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *