صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هشدارها درباره وضعیت اضطراری کووید/تهدید کنونی کرونا در چه حد است؟

۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۹:۲۸
کد خبر: ۴۷۱۲۷۳۲
بر خلاف برخی گزارش‌های رسانه‌ای، سازمان بهداشت جهانی اعلام نکرده که همه‌گیری کووید به طور رسمی پایان یافته است.

خبرگزاری میزان - سازمان بهداشت جهانی (WHO) اخیرا اعلام کرد که همه‌گیری کووید-۱۹ دیگر یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین‌المللی (PHEIC) نیست؛ بالاترین سطح هشدار ممکن است که کشور‌ها را ملزم می‌کند تا تحت مقررات بهداشتی بین‌المللی عمل کنند.

به گزارش «فول فکت»، سازمان بهداشت جهانی، می‎گوید این اعلامیه بدین معناست که کووید دیگر یک «رویداد غیرمعمول یا غیرمنتظره» تلقی نمی‌شود و به طور گسترده به عنوان گامی بزرگ در جهت پایان دادن به همه‌گیری گزارش شده است.

با این حال، سازمان بهداشت جهانی برخلاف برخی گزارش‌های رسانه‌ای، اعلام نکرده که همه‌گیری تمام شده است.

«سان»، گزارش داد که «سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که همه‌گیری کووید به طور رسمی تمام شده است»، در حالی که «۵ نیوز»، نوشت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، همه‌گیری کووید-۱۹ رسماً به پایان رسیده است.

«ال‌بی‌سی» در تیتر خود از نقل قول کوتاهی از «تدروس آدهانوم»، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی استفاده کرد که چنین بود: «من کووید-۱۹ را تمام شده اعلام می‌کنم؛ رئیس سازمان بهداشت جهانی می‌گوید کرونا دیگر یک وضعیت اضطراری جهانی نیست.»

مقاله این رسانه در ادامه اعلامیه مذکور را به عنوان «پایان نمادین به همه‌گیری کووید» توصیف کرد، اگرچه بعداً به نرخ مداوم مرگ و میر ناشی از این ویروس در سراسر جهان با نرخ بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ مورد در هفته اشاره کرد.

سایر رسانه‌ها همه‌گیری را «رسماً تمام شده» توصیف کردند، بدون اینکه مستقیماً این تفسیر را به سازمان بهداشت جهانی نسبت دهند.

ستونی در «ساندی تایمز» با عنوان «همه‌گیری رسما به پایان رسیده است. این سه سال چگونه ما را تغییر داد؟» منتشر شد؛ و «میرور» سرمقاله‌ای را درباره کووید طولانی، هم به صورت آنلاین و هم به صورت چاپی، با این جمله آغاز کرد: «ممکن است همه‌گیری به طور رسمی پایان یافته باشد.»

این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی اعلام نکرده که همه‌گیری به طور رسمی پایان یافته است.

سازمان بهداشت جهانی چه گفته بود؟

روز جمعه پنجم می (۱۵ اردیبهشت)، سازمان بهداشت جهانی کنفرانس مطبوعاتی را به مناسبت انتشار یک برنامه استراتژیک برای انتقال به فاز «پیشگیری، کنترل و مدیریت طولانی مدت بیماری کووید-۱۹» برگزار کرد.

مقام ارشد بهداشت جهانی در این نشست گفت: من کووید-۱۹ را به عنوان پایان یک وضعیت اضطراری بهداشت جهانی اعلام می‌کنم. 

به گفته وی، با این حال، این بدان معنا نیست که کووید-۱۹ به عنوان یک تهدید بهداشت جهانی پایان یافته است. این ویروس اینجاست که بماند. این ویروس هنوز در حال کشتن و همچنان در حال تغییر است.

در حالی که «آدهانوم» در اظهارات خود به صراحت به این سوال که آیا کووید یک بیماری همه‌گیر باقی مانده است یا خیر، اشاره نکرد، اما سازمان بهداشت جهانی در بیانیه‌ای همراه با اعلامیه به «همه‌گیری مداوم کووید-۱۹» اشاره کرد.

بیانیه‎‌ای دیگر در وب‌سایت سازمان بهداشت جهانی می‌گوید که تصمیم برای کاهش رتبه کووید در پنجم می «به معنای پایان یافتن خود همه‌گیری نیست، اما وضعیت اضطراری جهانی که ایجاد کرده است، فعلاً پایان یافته.»

تهدید کنونی کووید-۱۹ در چه حد است؟

یک گزارش سازمان بهداشت جهانی که به تازگی منتشر شد، می‌گوید: هفته‌ای میلیون‌ها نفر همچنان به عنوان افراد مبتلا- دارای عفونت مجدد گزارش می‌شوند و صد‌ها هزار نفر به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان بستری هستند و هزاران نفر هر هفته در سراسر جهان جان خود را از دست می‌دهند.

«توماس هاوس»، کارشناس آمار ریاضی در دانشگاه منچستر، معتقد است که فقدان وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین‌المللی مرتبط با آن به این معنی نیست که یک بیماری باعث مرگ و میر و عوارض قابل توجه مداوم نمی‌شود. 

وی می‎گوید: عفونت‌هایی مانند مالاریا، سل و اچ‌آی‌وی همچنان برخی از مهم‌ترین مشکلات سلامت انسان در سراسر جهان را نشان می‌دهند و هرگز با وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین‌المللی مرتبط نبوده‌اند. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *