«غدیر» و «سهند» در راه آبها و اقیانوسها/ خبرهای خوب «دریایی» در راه است
روزهایی که یک زیردریایی و یک ناوشکن به ناوگان جنوب این نیرو اضافه خواهند شد و دست نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در آبهای منطقه و جهان را بالاتر خواهد برد.
غدیر
فردا (پنجشنیه ۸ آذر) قرار است با حضور فرماندهان ارشد ارتش جمهوری اسلامی، یک فروند زیردریایی کلاس «غدیر» به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش الحاق شود. همچنین به گفته امیر دریادار «حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی ارتش، در کمتر از یک ماه دیگر هم اولین زیردریایی کلاس متوسط یعنی زیردریایی «فاتح» به نیروی دریایی ارتش ملحق میشود.
با اضافه شدن این دو زیردریایی به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، توان رزمی و همچنین قدرت ضربات غافلگیرانه دریادلان ایرانی در برابر دشمنان، تا حد قابل توجهی ارتقا پیدا خواهد کرد.
سهند
روز شنبه (۱۰ آذر) نیز قرار است ناوشکن سهند به نیروی دریایی ارتش در خلیج فارس الحاق شود. به گفته فرمانده نداجا «سهند» جدید پیشرفتهتر از سایر ناوشکنهایی است که تاکنون ساخته شده است. ساخت ناوشکن سهند ۶ سال به طول انجامید. این ناوشکن قدرتمند با دارا بودن ظرفیتهای بالاتر از ناوشکن جماران (که سال ۸۸ با حضور فرمانده کل قوا به بهرهبرداری رسید) و توانایی حمل بالگردهای بزرگ و سامانههای موشکی و جنگندههای بهروز شده، به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش ملحق خواهد شد.
ناوشکن سهند علاوه بر آنکه به سامانه دفاع نقطهای بومی کمند تجهیز شده، مجهز به موشکهای کروز ضدکشتی نیز است و از عرشه پرواز بالگردهای سنگینتری نسبت به ناوشکنهای قبلی برخوردار است.
اولین ناو موشکانداز ایرانی با نام «پیکان» در سال ۱۳۸۲ و در حضور فرمانده معظم کل قوا به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش ملحق شد. دومین، سومین و چهارمین ناوهای موشکانداز نیز با نامهای «جوشن»، «درفش» و «دماوند» در سالهای ۸۵، ۸۸ و ۹۳ به بهرهبرداری رسیدند و در آذر ماه سال گذشته نیز، ناو موشکانداز «سپر» به ناوگان شمال نداجا ملحق شد.
در حال حاضر «پیکان»، «جوشن» و «سپر» به عنوان ۳ ناو موشکانداز جمهوری اسلامی ایران که در دریای خزر استقرار دارند و در آنجا ماموریت انجام میدهند، همگی از کلاس سینا هستند. از سوی دیگر «جماران» و «سهند» نیز که در آبهای جنوبی کشور و در خلیج فارس و دریای عمان و اقیانوسها حضور دارند و ماموریت انجام میدهند، از کلاس موج هستند.