مزایای انجام واردات با رمزارزها؛ از برطرفکردن تقاضاهای خرد ارزی تا کنترل قیمت دلار
خبرگزاری میزان _ سازمان توسعه تجارت در روزهای گذشته از صدور مجوز واردات با رمزارزها خبر داد و اعلام کرد این مجوز در انتظار تائید نهایی وزارت اقتصاد است.
براساس اعلام این سازمان فرآیندهای عملیاتی، انجامشده و سامانه آن نیز در سالجاری راهاندازی خواهد شد.
همچنین براساس آمار و اطلاعات وزارت صمت و بانک مرکزی، برخی از واحدهای تولیدکننده رمز ارز مجاز در داخل کشور، تاکنون واردات در ازای رمزارز را تا چند ۱۰ میلیون دلار انجام دادهاند.
در همین رابطه عباس آشتیانی، مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران، در گفتوگو با میزان اظهار کرد: امروزه داراییهای رمزنگاریشده مبتنی بر بلاکچین به عنوان یک دارایی جدید در کنار سایر داراییها از جمله بازار املاک، بازار سهام، بازار فلزات گرانبها و بازار ارزهای مختلف، قرار گرفته است.
به گفته وی، این داراییهای رمزنگاریشده دارای ویژگیهای متنوعی همانند قابلیت تهاتر، یکسانپذیری بینالمللی، پذیرش عام بینالمللی، ریسکپذیری کمتر و قابلیت جابهجایی آسانتر در مقایسه با بازارهایی مانند بازار املاک است.
مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران با اشاره به اینکه رمزارزها تنوع فراوانی دارند و برخی از آنها برای معاملات خرد کشور مناسب هستند، افزود: کشور برای معاملات خرد، روزانه نیاز به ۷۰ میلیون دلار دارد که برای تامین نیازهای پزشکی، درمانی، دانشجویی، مسافرتی و تجارتهای خرد تاجران مصرف میشود.
آشتیانی در ادامه تصریح کرد: بازار بیتکوین حجم وسیعی برای معاملات کلان ندارد و، چون بیتکوینها بر روی بلاکچینهای عمومی قرار دارند و فاقد نهاد متمرکز هستند، بنابراین بیتکوین برای پرداختهای خُرد بهدلیل نوسان زیاد مناسب نیست.
وی با تاکید بر اینکه تقاضاهای خرد ارزی بر قیمت دلار تاثیر دارد، اظهار کرد: اگر بتوان تقاضاهای خرد ارزی را با استفاده از رمزارزها برطرف کرد میتوان قیمت دلار را نیز در کشور کنترل کرد و این امکان برای اقتصاد کشور بسیار مثمرثمر است.
به گفته مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران استفاده از رمز ارزها در شرایط تحریمی برای اقتصاد کشور به دلیل سهولت در نقلوانتقال راهگشا است و اگر منشاء این رمز ارزها در اقتصاد مشخص باشد میتوان بدون هیچگونه ضربه اقتصادی بار را از روی دلار برداشت.
آشتیانی همچنین در رابطه با مالیات این نوع روش از معاملات، اعلام کرد: در حوزه تجارت، این نوع داراییها تابع قوانین قبلی مالیاتی واردکنندگان و صادرکنندگان است و در حال حاضر در داخل کشور موضوع مالیات این نوع روش توسط کسبوکارها و سازمان امور مالیاتی حلوفصل شده و در حال اجرا است.
انتهای پیام/