مروری بر کارنامه هلال احمر در سال گذشته؛ از افزایش خدمات درمانی و توانبخشی تا حضور فعال در بلایای طبیعی داخلی و خارجی
خبرگزاری میزان – هجدهم اردیبهشت روز جهانی هلال احمر است، به همین مناسبت مروری خواهیم داشت بر بخشی از کارنامه این جمعیت داوطلب محور در خدمت به مردم ایران و سایر کشورهای جهان. در این رابطه پیمان نامدار در گفتوگو با میزان گفت: جمعیت هلال احمر یک سازمان عمومی غیردولتی است و اساس تکالیفش بر اساس اساسنامه جمعیت که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده داوطلب محور است.
وی ضمن اشاره به اینکه یکسری از وظایف و تکالیف بینالمللی در حوزه جمعیت هلالاحمر تعریف شده که از جمله آن امداد رسانی در بلایا است، ادامه داد: در تمام بحرانهای در داخل کشور اعم از سیل، زلزله، بحرانهای طبیعی و غیرطبیعی تا جایی که جمعیت هلالاحمر توان و تخصص داشته باشد سعی میکند در امدادرسانی شرکت کند و به تکالیف خود در خارج از مرزها نیز عمل کند. جمعیت هلالاحمر شاخههای زیادی در بحث واکنشهای اضطراری و واکنشهای آمادگیهای قبل از بلایا دارد که یکی از تکالیف مهم ما در بحث جمعیت هلالاحمر است و همچنین در حوزه کمکهای اولیه به آحاد جامعه و خانوادهها در حوادث و بلایا، فعالیتهای اثرگذار در بهداشت روان پس از وقوع حوادث، بهبود معیشت و کاهش آلام نیز فعالیتهایی انجام میدهد.
نامدار اظهار کرد: در حوزه مراکز درمان بیماران مبتلا به سرطان، درمان بیماران کلیوی مزمن و همچنین در حوزه داروخانههای هلالاحمر فعالیتهای بسیار خوبی در سال گذشته داشته است، تنها در سال گذشته بیش از سه و نیم میلیون نفر از خدمات داروخانههای جمعیت هلالاحمر استفاده کردهاند.
وی با بیان اینکه هدف ما در هلال احمر و داروخانههای جمعیت توزیع به موقع داروهای خاص به مردم و مددجویان عزیز است ادامه داد: قصد ما در داروخانههای جمعیت در درجه اول توزیع داروهای خاص است، همچنین بودجه حمایتی در اختیار همکاران ما در داروخانه قرار دارد تا به مددجویانی که نیاز به کمک برای تامین هزینههای داروهای خاص هستند تعلق بگیرد، تلاش ما بر این است به فرمایش مقام معظم رهبری مردم برای بیماریهای خود دغدغهای جز بیماری نداشته باشند و تا جایی که ممکن است در بحث حمایتهای مالی به آنها کمک شود.
افزایش ۲ برابری تولید و واردات ۱۶۰ تن آنتیبیوتیک در کمبود سال گذشته
وی توضیح داد: علیرغم کمبودهای که در سال ۱۴۰۱ در یکسری از اقلام دارویی بهویژه آنتیبیوتیکها در کشور اتفاق افتاد، کارخانجات تولید دارو و تجهیزات پزشکی جمعیت هلالاحمر سعی کردند با تمام توان و سه شیفت داروها را ارائه دهند و به تولید ۲ برابری دست پیدا کنند و به این فکر نکردند که تغییرات قیمت ممکن است به ضرر مالی ختم شود چرا که ما مکلف هستیم در هر جایی که میتوانیم به دولت کمک کنیم تا بتواند با مشکلاتی که به علت تحریمها وجود دارد، کنار بیاید.
سرپرست معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلالاحمر با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۶۰ تن آنتیبیوتیک از طریق شرکت سها کیش و سها بازرگان وارد کشور شد، توضیح داد: این توان همیشه وجود دارد که در صورت وجود کمبود دارو در کشور شرکتهای تابعه جمعیت هلالاحمر بتوانند بلافاصله با ارتباطات خوبی که با صلیب سرخ و هلالاحمرهای جهانی دارند، داروهای مورد نیاز را تامین کنند همانطور که در خصوص سرمها توانستیم با مراودهای که با هلالاحمر و صلیب سرخ کشورهای مختلف داشتند بدون اینکه مشکلی از جانب تحریمها ایجاد شود داروها و تجهیزات را وارد کنند.
نامدار عنوان کرد: یکی از نکات مهمی که در سال گذشته در حوزه بهداشت و درمان اتفاق افتاد اضافه شدن ۲۰ واحد درمانی و توانبخشی در سراسر کشور بود که تعداد این واحدها را ۲۰۰ واحد رساند.
اجرای طرح نذر آب و حضور در زلزله خوی و برف گوهرنگ
وی ضمن بیان اینکه سال گذشته صدمین سال جمعیت هلالاحمر را داشتیم گفــت: سال گذشته سال بسیار سختی را گذراندیم و چند اتفاق خاص را تجربه کردیم، در طرحهای نذر آب سعی کردیم بتوانیم مشکلات آب شرب بسیاری از نقاط را حل کنیم و همزمان ماموریت در خوی را داشتیم و جمعیت هلالاحمر با تمام توان سعی کرد ۱۳۰ هزار نفر را در آن منطقه پوشش دهد.
وی افزود: همچنین برف و کولاک کوهرنگ ۱۳ روستا به طور کامل تخلیه شد و ۱۲ هزار نفر اسکان اضطراری پیدا کردند، در زمستان امسال همچنین سرمای کم سابقه خراسان رضوی را داشتیم که همکاران ما بیش از ۳ هزار نفر در راهمانده را به جای امن رساندند.
اقدامات بینالمللی جمعیت هلالاحمر ایران
وی ادامه داد: یکی از اقدامات سال گذشته جمعیت بحث کمک رسانی در سیل پاکستان، زلزله افغانستان ترکیه و سوریه بود.
نامدار اضافه کرد: در زلزله ترکیه و سوریه این افتخار برای تیمهای ایرانی بود که اولین گروهی بودند که به این دو کشور اعزام شدند و ایران تنها کشوری بود که سه فعالیت امداد و نجات، اسکان اضطراری و درمان و بیمارستان اضطراری را همزمان انجام میداد و به همین دلیل نیز نشان فداکاری کشور ترکیه را توسط رییس جمهور آن کشور دریافت کردند.
سرپرست معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلالاحمر بیان کرد: سال گذشته در مدت ده روز از ایام اربعین حسینی بیش از ۳ میلیون خدمت درمانی شامل ویزیت پزشکان عمومی و متخصص، اقدامات پاراکلینیک شامل نوار قلب، آزمایشگاه، رادیولوژی به زائران اباعبدالله (ع) در کشور عراق ارائه شد و همچنین حدود ۳۵ هزار زائر در این زمان داخل کشور خدمت دریافت کردند.
وی توضیح داد: از اتفاقات مهم سال گذشته اضافه شدن بیش از ۷۰۰ خانه هلال و رسیدن تعداد این خانهها به ۶ هزار خانه در کشور بود، این خانهها در ۲ بخش قبل از سانحه و آمادگی در زمان وقوع حادثه فعالیت میکنند، یکی از وظایفی که به خانههای هلال داده میشود، این است که آموزشهای لازم را به افراد بومی محلی ارائه کنند تا آنها در مواقع حوادث خود به عنوان یک نیروی داوطلب جمعیت هلالاحمر بتوانند اطلاعات دقیق را به جمعیت اعلام کنند.
ارائه بیش از ۶ میلیون خدمت به مسافران نوروزی
نامدار در رابطه با فعالیت نوروزی جمعیت هلالاحمر نیز گفت: طرح نوروز امسال ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ تا پایان روز ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ با به کارگیری بیش از ۷۰ هزار داوطلب و امدادگر در ۲ هزار پایگاه در سراسر کشور با بیش از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار خدمت به مسافران نوروزی انجام شد.
سرپرست معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر با بیان این نکته که در بحث خدمات بهداشت و درمانی بیش از ۱۱۵ هزار و ۶۰۰ خدمت توانبخشی و دارویی به مردم در ایام تعطیل ارائه شد گفت: در نوروز امسال همچنین خدمات درمانی و توانبخشی و معاینات حجاج نیز در سراسر کشور شروع شد و بیش از ۵۸ هزار نفر از خدمات امدادی هلالاحمر استفاده کردند، ۸۲ هزار بسته معیشتی در بین مددجویان مناطق کم برخوردار توزیع شد و بیش از ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر خدمت بشردوستانه از جمله راهنماییهای مسافران نوروزی، طرح بهرفت برای آموزش به رانندگان عزیز برای رانندگی بهتر و برپایی خیمههای نماز، آموزشهای هلال احمر و کمکهای اولیه ارائه شد.
انتهای پیام/