صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مهم‌ترین چالش‌ها و دغدغه‌های کارگران؛ از نبود امنیت شغلی تا پایین بودن دستمزد

۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰:۱۰
کد خبر: ۴۷۱۰۱۱۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
فعالان بازار کار معتقدند کارگران در ایران با چالش‌های متعددی مانند نداشتن امنیت شغلی، نداشتن بیمه مناسب، ثبت‌نشدن سابقه کار در برخی از موارد و کاهش قدرت خرید روبه‌رو هستند که در این بین نداشتن امنیت شغلی، مهم‌ترین چالش به شمار می‌آید.

خبرگزاری میزان _ بر اساس تقویم جهانی اول ماه مه(۱۱ اردیبهشت) روز جهانی کار و کارگر است. کارگرانی که به عنوان مهم‌ترین قشر جامعه محسوب می‌شوند و در اکثر موارد در دهک‌های پایین اقتصادی قرار می‌گیرند.

این قشر همواره با مشکلاتی از قبیل نبود امنیت شغلی، گرانی مسکن، کاهش قدرت خرید و افزایش قیمت کالا‌های مصرفی اساسی، فقدان بیمه و عدم ثبت سابقه کار و در سال‌های اخیر با شیوع کرونا و کاهش فرصت‌های شغلی رو‌به‌رو بوده‌اند.

کارگران همانند سایر قشر‌های جامعه در کنار هزینه‌های اصلی زندگی نیازمند تامین هزینه‌هایی مانند آموزش، بهداشت، درمان و سایر هزینه‌های جاری نیز هستند. 

بر اساس نرخ حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۲، یک کارگر دارای یک فرزند، حدود ۸ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کند، در حالی که بر اساس گفته خود کارگران سبد معیشت آن‌ها حدود ۱۷ میلیون تومان است و با وجود تورم ۴۰ درصدی به سختی قادر به تامین هزینه‌های زندگی خود هستند.

در کنار مسائل اقتصادی، اجرای قرارداد موقت یکی دیگر از مشکلات کارگران است. کارشناسان می‌گویند در اجرای قرارداد موقت (فصلی یا ۶ ماهه) انواع و اقسام سوءاستفاده‌ها از کارگر صورت می‌گیرد و کارگر به دلیل نداشتن سند و مدرک قادر به پیگیری آن نیست.

کارشناسان می‌گویند در صورتی که خیال کارگر از آینده شغلی خود راحت باشد، بازدهی بیشتر و راندمان کاری بالاتری خواهد داشت و این افزایش بازدهی در نهایت به نفع اقتصاد کشور خواهد بود.

در این رابطه ناصر چمنی، فعال کارگری، در گفت‌وگو با میزان با اشاره به اینکه جامعه کارگری با چالش‌های متعددی روبه‌رو است، اظهار کرد: نداشتن امنیت شغلی یکی از اساسی‌ترین مشکلات جامعه کارگری است و بعد از آن امنیت معیشت و گذراندن زندگی است. 

وی افزود: نبود ایمنی در محیط‌های کاری در مرحله بعدی مشکلات کارگران وجود دارد و در پله بعدی می‌توان به عدم وجود تشکل‌های آزاد کارگری اشاره کرد.

چمنی با اشاره به پایین‌بودن دستمزد سال ۱۴۰۲، تصریح کرد: دستمزد سال‌جاری به نسبت تورم رشد پیدا نکرد و جامعه کارگری امسال نسبت به سال‌های گذشته بیشتر با مساله ناکافی‌بودن حقوق روبه‌رو است. 

این فعال کارگری همچنین‌ به احتمال عدم ترمیم حقوق در سال ۱۴۰۲ اشاره و اعلام کرد: تجربه‌های گذشته نشان می‌دهد امیدی به ترمیم حقوق در سال‌جاری وجود ندارد و می‌توان گفت شورای عالی کار در تعیین دستمزد اشتباه بزرگی انجام داده است.

وی در ادامه به دیدار رئیس‌جمهور با کارگران در روز کارگر در سال گذشته اشاره و اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد از سال گذشته تاکنون اقدامات مناسب چندانی در خصوص تامین امنیت شغلی کارگران که نیمی از جامعه کشور را تشکیل می‌دهند، صورت نپذیرفته است. 

چمنی همچنین به نامگذاری سال ۱۴۰۲ از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: یکی از اصلی‌ترین بازو‌های تولید کشور، کارگران هستند، اگر نتوانیم از آن‌ها حمایت کنیم یعنی چرخه اقتصاد را از بین برده‌ایم و به تبع آن مهار تورم نیز با مشکل روبه‌رو خواهد شد، زیرا این موارد یک زنجیره به هم پیوسته هستند. 

این فعال کارگری همچنین افزود: دولت می‌تواند با کمک‌های غیرنقدی و عرضه کالا‌های اساسی با قیمت مصوب، به کارگران کمک کند. 

دیدار با رهبر معظم انقلاب دلگرم‌کننده است 

وی در ادامه به دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب اشاره و اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب با وجود دغدغه‌های فراوان، با آگاهی کامل و ریزبینانه به مشکلات کارگران توجه می‌کنند. 

چمنی تصریح کرد: توجه مقام معظم رهبری به مشکلات جامعه کارگری روحیه‌بخش و امیدوارکننده است و در مقابل انتظار ما را از دولت در جهت رفع مشکلات کارگران بالا می‌برد.

این فعال کارگری تاکید کرد: امیدواریم دولت با رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب که جامعه کارگران را ستون فقرات تولید می‌نامند به حل مشکلات این قشر عظیم بپردازند. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *