جاسوسی افبیآی از اتباع خارجی/ وقتی حریم خصوصی آمریکاییها نقض میشود
خبرگزاری میزان - بر اساس آمارهای دولتی در آمریکا، تعداد اتباع خارجی که از سوی دولت این کشور از طریق برنامه نظارتی بدون حکم جاسوسی شدهاند، در سال گذشته به بالاترین حد خود رسیده است.
به گزارش «هیل»، این گزارش سالانه در حالی منتشر شده که کنگره آمریکا در حال بررسی مجوز مجدد بند ۷۰۲ قانون «نظارت بر اطلاعات خارجی» (FISA) است که در ماه دسامبر منقضی خواهد شد.
بند ۷۰۲، نظارت بدون حکم بر اتباع خارجی در خارج از آمریکا را حتی زمانی که آنها با شهروندان آمریکایی در خاک آمریکا ارتباط برقرار میکنند، مجاز میکند.
این یک ویژگی است که بسیاری از آن بیم دارند و به سازمانهای اطلاعاتی آمریکا اجازه میدهد تا بدون داشتن حکم قضایی، شهروندان آمریکایی را زیر نظر بگیرند.
افبیآی در ۲۰۲۲ از چند تبعه خارجی جاسوسی کرده است؟
افبیآی با استفاده از این بند در سال گذشته میلادی از بیش از ۲۴۶ هزار شهروند خارجی جاسوسی کرد که در مقایسه با سال قبل که این میزان ۲۳۲ هزار نفر بود افزایش شش درصدی داشته است.
همچنین بر اساس این گزارش، حدود ۱۱۹ هزار آمریکایی نیز تحت این بند هدف جاسوسی سازمانهای اطلاعاتی آمریکا بودهاند.
اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا (ACLU)، میگوید که دادهها نشان میدهد که این روند (نظارت و جاسوسی بدون حکم) باید اصلاح شده و برای هر فرآیند نظارتی حکم دریافت شود.
«پاتریک تومی»، معاون پروژه امنیت ملی اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا، گفت: ماموران افبیآی پشت رایانههای خود نشستهاند و صدها بار در روز آمریکاییها را تحت نظارت بدون مجوز قرار میدهند؛ تعداد کل نظارتها در حال حاضر بسیار زیاد و نفوذ به حریم خصوصی آمریکاییها غیرقابل انکار است.
به گفته وی، مشکل این است که احکام به گونهای طراحی شدهاند که وقتی دلیل احتمالی وجود داشته باشد که کسی مرتکب جرم شده باشد از افراد جاسوسی شود؛ احکام به گونهای طراحی نشدهاند که به افبیآی اجازه دهد احتمال قربانی بودن یک فرد آمریکایی را بررسی کند.
عدم پایبندی افبیآی به حفظ حریم خصوصی آمریکاییها
سازمان تحقیقات فدرال آمریکا (FBI) اسناد داخلی را منتشر کرده است که برای راهنمایی کارکنان سازمان در مورد چگونگی جستوجو در پایگاه دادههای عظیم اطلاعات جمع آوری شده تحت قانون نظارت اطلاعات خارجی، از جمله ارتباطات جمع آوری شده بدون حکم طبق بند ۷۰۲ استفاده میشود.
این اسناد تقریباً هیچ توجه اساسی به حریم خصوصی یا آزادیهای مدنی را نشان نمیدهند.
این اسناد همچنین نشان میدهند که در سالهای قبل از نوشته شدن این دستورالعملها، حتی در میان سوءاستفاده گسترده افبیآی از پایگاههای اطلاعاتی برای جستوجوی ارتباطات آمریکاییها، دستورالعملهای مکتوب کمتری بر استفاده از آنها وجود داشت.
مهمتر از همه، ماموران افبیآی همچنان میتوانند ارتباطات خصوصی آمریکاییها را که تحت بند ۷۰۲ جمع آوری شده است، جستوجو کرده و بخوانند و همه این اقدامات بدون حکم یا نظارت قضایی انجام میشود.
تنها در سال ۲۰۲۱، افبیآی بیش از ۳.۴ میلیون نظارت بدون حکم در دادههای بخش ۷۰۲ برای یافتن ارتباطات آمریکاییها انجام داده است.
انتهای پیام/