صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پاسخ به ۳ پرسش درباره افشای اسناد فوق محرمانه آمریکا/ درز اطلاعات و خطرات آن برای واشنگتن

۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۷:۱۵:۰۱
کد خبر: ۴۷۰۹۴۴۸
افشای اسناد نظامی و اطلاعاتی آمریکا نگرانی‌ها و سوالات قابل توجهی را در مورد امنیت ملی، سیاست خارجی و جامعه اطلاعاتی آمریکا ایجاد کرده است.

خبرگزاری میزان - افشای اسناد نظامی و اطلاعاتی آمریکا از سوی «جک تشیرا»، عضو ۲۱ ساله گارد ملی هوایی آمریکا در ماساچوست، نگرانی‌ها و پرسش‌های قابل توجهی را در مورد امنیت ملی، سیاست خارجی و جامعه اطلاعاتی آمریکا ایجاد کرده است.

تشیرا در انتظار جلسه رسیدگی به اتهامات تحت قانون جاسوسی است. 

اسناد چگونه و چه زمانی فاش شدند؟

به گزارش «پی‌بی‌اس»، «ساشا اینگبر»، خبرنگار امنیت ملی «اسکریپس نیوز»، می‌گوید که ردپای دیجیتالی تشیرا از اسناد محرمانه فاش شده به سال ۲۰۱۹ باز می‌گردد، در همان سالی که او به گارد ملی هوایی پیوست و به عنوان کارشناس سیستم‌های حمل و نقل سایبری یا متخصص فناوری اطلاعات شروع به کار کرد. 

با وجود رتبه پایین‌تر، کار تشیرا به او اجازه داد تا یک مجوز امنیتی فوق‌مخفی و دسترسی به داده‌های حساس را داشته باشد. 

تشیرا با استفاده از نام مستعار «او-جی»، شروع به رونویسی پاراگراف‌های کامل اسناد محرمانه در محل کار و ارسال آن‌ها در دیسکورد کرد. دیسکورد یک پلت‌فرم رسانه اجتماعی است که عمدتاً از سوی گیمر‌های آنلاین استفاده می‌شود.

اینگبر، می‌گوید: تشیرا وقتی احساس کرد ممکن است بازداشت شود، شروع به چاپ این اسناد و سپس انتقال آن‌ها به خانه کرد و از آن‌ها عکس گرفت.

به گفته «آریک تولر»، مدیر عامل Bellingcat، یک گروه روزنامه نگاری تحقیقی مستقر در هلند که به یافتن پست‌های اصلی تشیرا کمک کرد، تشیرا حدود ۳۰۰ سند محرمانه را در یک کانال کوچک دیسکورد به نام «خرس در مقابل خوک» به اشتراک گذاشت. 

«اینگبر»، گفت: اما هم گروهی‌های آنلاین او در ابتدا فکر نمی‌کردند این اسناد واقعی هستند. 

وی می‌گوید: یکی از آن‌ها اسنادی را در کانال دیگری به اشتراک گذاشت و سپس آن را در تلگرام به ۴Chan و در نهایت به توییتر رساند. 

پس از آن بود که «نیویورک تایمز» به اسناد افشا شده دست یافت و سپس جست‌وجو برای افشاکننده، که بعداً به نام تشیرا شناخته شد، ادامه یافت. 

خطرات افشای این اطلاعات برای آمریکا چیست؟

در حالی که این یافته‌ها ممکن است برای عموم مردم آمریکا نگران کننده باشد، اینگبر، می‌گوید که این افشای اطلاعات ممکن است تاثیر قابل توجهی بر سیاست خارجی آمریکا نداشته باشد. 

وی گفت: ما مطمئناً می‌توانیم مشکلاتی را در کوتاه‌مدت مشاهده کنیم؛ اما راستش کشور‌های دیگر می‌دانند که از آن‌ها جاسوسی می‌شود. 

اما اینگبر اظهار کرد: افشای این اسناد می‌تواند افرادی را که اطلاعات حیاتی را با آمریکا و شرکایش به اشتراک گذاشته‌اند و برای انجام این کار جان خود را به خطر می‌اندازند، در معرض خطر قرار دهد، که این موضوع نگرانی‌هایی را برای جامعه اطلاعاتی آمریکا ایجاد می‌کند. 

به گفته وی، این افشا همچنین می‌تواند به طور بالقوه اطلاعاتی را در مورد برخی از فناوری‌هایی که آمریکا برای جمع‌آوری اطلاعات از آن استفاده می‌کند به رقبای واشنگتن ارائه کند. مطمئناً رقبا با نگاهی دقیق به این اسناد، به دنبال نقطه نفوذ خواهند بود و همچنین تمام تلاش خود را می‌کنند تا فناوری مورد استفاده آمریکا را مختل کنند.

این افشا چگونه می‌توانند روی دیگران تأثیر بگذارد؟

کارشناسان می‌گویند که به نظر نمی‌رسد اقدامات تشیرا انگیزه سیاسی یا ایدئولوژیک داشته باشد. به نظر می‌رسد که او این کار را برای نوعی تحرک اجتماعی انجام داده است. 

اینگبر، معتقد است این واقعاً نوع کاملاً متفاوتی از افشاگرهاست که ما اکنون می‌بینیم.

او هشدار داد که تلاش برای نفوذ آنلاین ممکن است دیگران را به همان مسیر هدایت کند.

وی می‌گوید یکی از درس‌های آموخته شده از این افشا ممکن است این باشد که این شخص (تشیرا) ماه‌ها از شناسایی شدن به دلیل اشتراک‌گذاری اطلاعات محرمانه به‌صورت آنلاین در امان بوده و این موضوع ممکن است افراد دیگری را که به دلایل مختلف می‌خواهند اطلاعاتی از این دست را به اشتراک بگذارند، تشویق به انجام این کار کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *