صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌‌وگو|

مشکلات بیماران مبتلا به پارکینسون؛ از محدودیت‌های بیمه‌ای تا عدم امکان تمدید نسخه‌های الکترونیکی

۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۷۰۹۱۱۶
عضو هیات رییسه انجمن پارکینسون ایران محدودیت در تمدید نسخه‌های الکترونیکی، پوشش ناکافی بیمه‌ای و در دسترس نبودن برخی داروهای خارجی مورد استفاده بیماران قدیمی را از جمله مشکلات بیماران مبتلا به پارکینسون معرفی کرد.

 مهری سالاری در گفت‌وگو با میزان در رابطه با قیمت دارو‌های بیماری پارکینسون و اینکه آیا این دارو‌ها تحت پوشش بیمه قرار دارند یا نه گفت: بیشتر دارو‌های پارکینسون شامل بیمه می‌شوند، اما مشکلی که در خصوص داروی اصلی بیماری یعنی لوودوپا وجود دارد این است که ممکن است مقدار مصرف این دارو از روزانه ۲ عدد تا ۱۰ عدد متغیر باشد، بیماری که روزانه ۱۰ عدد قرص مصرف می‌کند ماهانه به ۳۰۰ قرص احتیاج دارد و در طول ۳ ماه باید ۹۰۰ قرص تهیه کند، این در حالیست که بیمه‌ها بیش از ۱۰۰ عدد قرص در ماه را تحت پوشش قرار نمی‌دهند و بنا بر این بیمار باید هر ماه ۲۰۰ عدد قرص را با هزینه خودش و به صورت آزاد تهیه کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: این مسئله برای بیماران مشکل بزرگی است چرا که اغلب آن‌ها بازنشسته اند، سن بالایی دارند و دچار بیماری‌های دیگری نیز هستند، از آنجایی که هزینه هر بسته قرص بیش از ۷۰۰ هزار تومان است، بیمار باید بیش از یک میلیون تومان برای این قرص هزینه کند که تامین هزینه‌های این قرص‌ها برای آن‌ها دشوار است و اغلب توانایی تهیه آن را ندارند و به ناچار در مصرف این دارو‌ها صرفه‌جویی می‌کنند.

این فلوشیپ پارکینسون اظهار کرد: بیشتر بیماران مجبور اند هر ۳ ماه و یا حتی ۲ ماه یک‌بار در مراکز درمانی شلوغ منتظر بمانند تا پزشک برای آن‌ها دارو بنویسد و این امر به ویژه برای بیماران سالمند بسیار آزار دهنده است. در گذشته از نسخه خطی استفاده می‌شد ما برای بیمار چند نسخه بدون تاریخ می‌نوشتیم، اما مشکلی که هم اکنون با الکترونیکی شدن نسخه‌ها وجود دارد این است که تمدید نسخه در سیستم تعبیه نشده است، حتی در صورتی که ما تیک تمدید نسخه را بزنیم هنگام مراجعه بیمار برای تهیه دارو، داروخانه اعلام می‌کند که این نسخه تمدید نشده است.

این پزشک متخصص ضمن اشاره به اینکه اگر این مشکل در نسخ الکترونیک رفع شود و داروخانه‌ها تمدید نسخه را قبول کنند تا حد زیادی از شلوغی مطب‌ها کاسته می‌شود و بیماران برای رفت و آمد به مطب کمتر هزینه می‌کنند افزود: تعدادی از این بیماران برای تمدید نسخه از شهر‌های دیگر به تهران می‌آیند و ساعت‌ها در مطب معطل می‌شوند و این در حالی است که اغلب آن‌ها سن بالایی دارند و دچار مشکلات حرکتی هستند.

عضو هیات رییسه انجمن پارکینسون ایران توضیح داد: داروی آپومورفین که ممکن است تعداد کمی از بیماران به آن احتیاج داشته باشند در صورتی تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد که از داخل بیمارستان نوشته شده باشد، نسخه‌ای که دفعات بعدی نوشته می‌شود حتما باید در بخش نوشته شود نه درمانگاه، در غیر این صورت هزینه آن را پرداخت نمی‌شود. 

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه در دنیا دارو‌های این بیماری با برند‌های مختلف در دسترس قرار دارد، عنوان کرد: در کشور ما تعدادی از برند‌های خارجی موجود نیستند، چرا که گفته می‌شود به سبب موجود بودن نمونه‌های داخلی این دارو‌ها نباید وارد شوند؛ تعدادی از بیماران از گذشته در حال درمان با این دارو‌ها بوده و نتیجه بسیار خوبی گرفته بودند، اما نتوانستند با نمونه‌های مشابه داخلی نتیجه مناسبی به دست آورند.

وی ادامه داد: یک‌سری از دارو‌های کمکی نظیر دارو‌های آهسته رهش در کشور موجود نیستند، این در حالیست که تعدادی از بیماران از این دارو‌ها استفاده می‌کردند و به سبب در دسترس نبودن این دارو‌ها اذیت می‌شوند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *