دستمزد نیروی کار در ایران ماهانه نزدیک به ۱۲۰ دلار است
خبرگزاری میزان _ چند سالی است برخی از کارشناسان اقتصادی کمبود نیروی کار متخصص را از بحرانهای پیش آمده برای کسب و کارها میدانند و اعتقاد دارند این مساله در سالهای آینده پررنگتر نیز خواهد شد.
حمید حاج اسماعیلی، فعال حوزه کار، در این رابطه در گفتوگو با میزان گفت: بر اساس آمارهای موجود و بررسیهای لازم، نمیتوان گفت فضای کسبوکار دچار مشکل نیروی کار است و کارخانهها نیروی کار متخصص ندارند.
وی افزود: نیروی کار ما آموزش دیده است، اکثر نیرویهای بیکار ما فارغالتحصیل دانشگاه و دارای مدارک آموزشی هستند. همچنین برخی از واحدهای تولیدی خود دارای مراکز فنی و حرفهای پیشرفته هستند و توانستهاند نیروی کار مورد نیاز بازار را آموزش دهند.
به گفته حاج اسماعیلی توسعه دانشگاههای علمی و کاربردی یکی دیگر از عوامل آموزشدهنده نیروی سازمانها و ارگانها است و این واحدها با تدابیر لازم توانسته اند شرایط مطلوبی را برای آموزش نیرویهای خود فراهم کنند.
این فعال حوزه کار با تاکید بر اینکه نرخ بیکاری در کشور حدود ۱۰ درصد است، گفت: با وجود آمار بالای تقاضای کار در کشور تردید کمبود نیروی کار در کشور از بین خواهد رفت.
وی دستمزد و حقوق پایین نیروی کار را از بحرانهای موجود دانست و تصریح کرد: ایران از پایینترین سطح دستمزد برخوردار است و این مساله موجب نارضایتی افراد از کار خود شده است و به همین دلیل ممکن است این اتفاق بازار کار را با بحران تقاضا روبهرو کند.
به گفته حاجاسماعیلی دستمزد در اروپا برای هر یک ساعت کار حدود ۲۰ الی ۲۵ یورو است، اما در ایران این مبلغ ماهانه نزدیک به ۱۲۰ دلار است.
این فعال حوزه کار در ادامه تصریح کرد: شرایط خوب و مطلوبی از لحاظ نیروی کار وجود دارد، اما اگر فضای بازار کار و کارگاهها برای رعایت حقوق کارگران فراهم نشود آنها را به سمت مهاجرت سوق خواهد داد.
شرط دولت برای ترمیم دستمزدها
وی در رابطه با احتمال ترمیم حقوق کارگران گفت: دولت در جلسه شورای عالی کار این قول را به نمایندگان کارگری داده است که اگر نرخ تورم روند افزایشی را در پیش گیرد احتمال تجدیدنظر در میزان حقوقها متناسب با نرخ تورم به وجود آید.
بررسیها نشان میدهد در فروردین سال جاری نه تنها قیمتها روند کاهشی یا حتی ثابت را در پیش نگرفته اند بلکه روند افزایشی نیز داشته اند.
کارگران در ایران با چه مشکلاتی روبهرو هستند؟
حاجاسماعیلی همچنین در رابطه با مشکلات کارگران گفت: معیشت موضوع اصلی و مهم برای کارگران است، زیرا رابطه مسقیمی با شرایط خانوادگی افراد دارد و قدرت خرید خانوراها را کاهش میدهد.
این کارشناس حوزه کار مساله دیگر کارگران را امنیت شغلی آنها دانست و تصریح کرد: دولت با ایجاد ظرفیتهای متناسب باید به حل این مشکل بپردازد، تا کارگران با خیال آسوده به کار خود بپردازند.
به گفته وی مساله حمایتهای صنفی از دیگر مشکلات کارگران است و دولت باید با ایجاد تشکلهای کارگری استقلال و قدرت لازم آنها را تامین کنند.
انتهای پیام/