صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی تحول عظیمی در نظام آموزش عالی کشور ایجاد می‌کند

۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۲:۵۵
کد خبر: ۴۷۰۸۵۵
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امیدواریم این دانشگاه بتواند گام موثری در هدفمند کردن پژوهش‌ها در حل معضلات کشور بردارد و الگویی برای نظام آموزش عالی کشور باشد.

به گزارش گروه جامعه ، مراسم رونمایی از طرح پایش آزاد (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی) با حضور علی اکبر ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امنا و دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در سازمان مرکزی برگزار شد.

بیژن رنجبر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم گفت: طرح پایش آزاد تحول عظیمی در نظام آموزش عالی کشور ایجاد می‌کند و اتفاق بسیار مبارکی است که در دانشگاه‌ها خواهد افتاد. این برنامه در دانشگاه آزاد اسلامی با هدایت و راهبری دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی پیش می‌رود.

وی افزود: شناسایی مسائلی که در حوزه‌های مختلف علم و فناوری کشور دارای اولویت هستند و ارائه سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی هدفمند در راستای حل مسائل کشور از اهداف طرح پایش آزاد است. تحقق این ضرورت مستلزم ایجاد یک بستر شبکه‌ای در سطح ملی متشکل از نخبگان، محقق و پژوهشگران در عرصه‌های مختلف علم و فناوری است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ضروری است سیاست‌ها و الگو‌ها با شاخص‌های فرهنگ و جامعه اسلامی - ایرانی هماهنگی و قابلیت پیاده سازی در بستر تمدن ایرانی - اسلامی را داشته باشد، خاطرنشان کرد: الگو‌های ارائه شده باید متناسب با چارچوب ارزش‌های انقلاب اسلامی و شرایط بومی کشور باشد و رفع مسائل بنیادی کشور را در حوزه‌های مختلف علم و فناوری و نوآوری دنبال کند.

وی در ادامه اظهار داشت: علیرغم رشد چشمگیر تحصیلات تکمیلی در نظام آموزشی کشور حوزه پژوهش دچار سردرگمی و عدم کارآیی است، گفت: در حوزه پژوهش متاسفانه راهبرد و برنامه مشخصی وجود ندارد و علیرغم سرمایه گذاری‌های عظیمی که در این حوزه صورت گرفته، امکان تولید دانش افزوده همگرا و ثروت ملی از پژوهش‌ها وجود ندارد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: در یک مدل دانشگاهی آموزش محور در کشور، هیات علمی با یک برنامه درسی مشخص در چارچوب نظام آموزشی و قوانین و مقررات حرکت می‌کند، اما در پژوهش برنامه منسجم علمی که اعضای هیات علمی و دانشجویان ذیل آن فعالیت کنند، وجود ندارد.

رنجبر با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه کشور با پشتوانه حدود ۱۴ هزار استاد و نیم میلیون دانشجوی تحصیلات تکمیلی، می‌تواند با بهره مندی از گسترده‌ترین شبکه علمی محققان و پژوهشگران و با پایبندی به نظام مقدس جمهوری اسلامی، به عنوان یک سازمان مشورتی و اتاق فکر عمل کند، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با اشتراک گذاری ظرفیت‌های ملی نخبگان می‌تواند ارزیابی دقیقی از آسیب‌ها و معضلات داشته و الگو‌های مناسبی را برای حل آن‌ها ارائه کند.

وی افزود: طرح پایش آزاد که درواقع پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی است، با در نظر گرفتن فقدان برنامه‌های پژوهشی و با هدف ارائه پژوهش‌های موثر در نظام آموزش عالی کشور، برای حل مشکلات و چالش‌های موجود در حوزه‌های اقتصادی، نوآوری، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی با استفاده از پتانسیل اعضای هیات علمی و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی طراحی شد.

رنجبر با بیان اینکه قرار است بر روی ۴۰ موضوع اصلی کشور کار کنیم، گفت: در سال گذشته ۸ چالش ملی را مورد بحث و بررسی قرار دادیم که خروجی آن‌ها بیش از ۵ هزار برنامه پژوهشی در حوزه‌های مختلف حمل و نقل، اعتیاد، محیط زیست، مدیریت بحران، تربیت بدنی و... بود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: در گام نخست سعی داریم چالش‌های کشور را به موضوعات پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری دانشجویان به صورت منسجم و هدفمند تبدیل کنیم. در واقع نظام موضوعات مبتنی بر سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام و برنامه‌های توسعه‌ای کشور و اسناد بالادستی است.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی بتواند گام موثری در هدفمند کردن پژوهش‌ها در حل معضلات کشور بردارد و الگویی برای نظام آموزش عالی کشور باشد.

انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *