افزایش حقوق نباید منجر به کسری بودجه شود
خبرگزاری میزان - به گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور، «محمد جعفری» رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به گزارش سال گذشته در خصوص تورم و میزان تأثیر افزایش حقوق بر تورم سال گذشته بیان کرد: افزایش حقوق و دستمزد تأثیر مستقیمی بر بودجه میگذارد، اگر این افزایش براساس منابع پایدار نباشد در ناترازی بودجه تأثیرگذار خواهد بود و این ناترازی بودجه تأثیر مستقیم در ظهور تورم دارد.
رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه کشور این مطلب را در نشست علمی تخصصی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری با موضوع «مرز تعادل میان نرخ حقوق و دستمزد و تورم اقتصادی کشور» بیان کرد.
جعفری در این نشست با اشاره به دلایل تورم در سهماهه اخیر، گفت: عامل تورم در سهماهه اخیر بههیچوجه اقتصادی نبود؛ بلکه عوامل دیگر موجب بروز این پدیده شد و تورم سهمگینی را در سهماهه اخیر شاهد بودیم.
وی در ادامه به اهمیت افزایش دستمزدها پرداخت و گفت: ما در حوزه حکمرانی اقتصاد مشکلات متعددی داریم. مثلاً با وجود نیازی که برای دستیابی به رشد اقتصادی به سرمایهگذاری خارجی در کشور داریم، باید بپرسیم چرا با وجودداشتن تفاهمنامه همکاری با چین، نمیتوانیم از این فرصت استفاده درستی داشته باشیم.
رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص اهمیت کنترل نرخ ارز گفت: هماکنون ارز به میزان کافی در کشور داریم و بیتردید باید به سمت یک انسجام در دستگاههای اقتصادی کشور برویم تا با استفاده از ارز موجود و انسجام بین دستگاهی، اداره کشور را بهینهتر کنیم.
جعفری به گزارشهای کارشناسی تهیهشده در خصوص تورم و میزان تأثیر افزایش حقوق بر تورم سال گذشته گفت: طبق این گزارشها، تأثیر افزایش حقوق بر تورم سال گذشته، فقط سه درصد بوده است.
وی در ادامه ایجاد رابطه علیت بین تورم و افزایش حقوق را اشتباه دانست و گفت: افزایش حقوق و دستمزد تأثیر مستقیمی بر بودجه میگذارد و میتواند در ناترازی بودجه تأثیرگذار باشد و این ناترازی بودجه تأثیر مستقیم در ظهور تورم دارد.
رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه کشور سپس با انتقاد از برخی نگاههای کمونیستی در پرداختها، گفت: ما باید مراقب باشیم به شکلی اقدام کنیم که نیروهای توانمند از دولت خارج نشوند.
انتهای پیام/