صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

به ۶ دلیل تا می‌توانید در زمستان کیوی بخورید/ عادت‌های خطرناکی که باید از چشم دور بمانند/ چه کسانی نباید گوشت قرمز مصرف کنند

۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۳:۱۷
کد خبر: ۴۷۰۸۰۷
اگر به دنبال دلایل خوردن کیوی در زمستان و خواص آن، تقویت بینایی و اینکه چه افرادی نباید گوشت قرمز مصرف کنند هستید حتما بسته سلامت امروز را بخوانید.

به گزارش خبرنگار فضای مجازی ، اگر به دنبال دلایل خوردن کیوی در زمستان و خواص آن، تقویت بینایی، اینکه چه افرادی نباید گوشت قرمز مصرف کنند هستید حتما بسته سلامت امروز را بخوانید.

کارشناسان تغذیه تاکید می‌کنند که به هفت دلیل نباید از خوردن کیوی غافل شوید:

تنفس آسان تر: انجمن ریه آمریکا اعلام کرده که یک فرد بالغ نزدیک به ۲۰ هزار بار در روز تنفس می‌کند. کودکانی که ۵ تا ۷ عدد کیوی در هفته می‌خورند دچار خس خس سینه کمتری می‌شوند و تنگی نفس و سرفه شدید شبانه در آن‌ها کاهش می‌یابد.

کاهش خطر ابتلا به نابینایی مرتبط با سن: کیوی حاوی لوتئین یعنی سلطان آنتی اکسیدان‌ها است که از کوری مرتبط با سن جلوگیری می‌کند. همچنین سبب محافظت از چشم‌ها از انواع مختلف آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد می‌شود.

کیوی و ویتامین‌های آن: این میوه سرشار از ویتامین‌های C و E است. میزان ویتامین ث. موجود در دو عدد کیوی متوسط دو برابر پرتقال است. مطالعات نشان می‌دهد که کیوی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و با استرس و پیری مقابله می‌نماید. کیوی برای بهبود زخم و جذب آهن، سلامت استخوان ها، رگ‌های خونی و دندان‌ها بسیار مفید است. علاوه بر ویتامین ث، کیوی حاوی ویتامین E. است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی به کاهش کلسترول و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. هر دو ویتامین بدن را در برابر آسیب‌های سلولی سرطان زا محافظت می‌کنند.

افزایش سروتونین: با خوردن کیوی میزان سروتونین؛ یکی از ناقل‌های عصبی (نروترنسمیترها) فعال در سیستم عصبی مرکزی و دستگاه گوارش افزایش می‌یابد. نقش سروتونین در لوله گوارش این است که هضم غذا را کنترل می‌کند در حالی که در سیستم عصبی مرکزی نقش کنترل خلق و خوی، خواب، اشتها، قدرت یادگیری و حافظه را بر عهده دارد. سروتونین همچنین در ساخت استخوان‌ها نقش دارد.

منبع غنی از منیزیم و پتاسیم: مطالعات نشان می‌دهد که دو کیوی متوسط ۳۰ میلی گرم منیزیم دارد. این ماده معدنی برای عملکرد عضلات بسیار مهم است و سطح انرژی را افزایش می‌دهد. پتاسیم موجود در کیوی ۲۰ درصد از موز بیشتر است و یک ماده معدنی عالی برای کنترل فشار خون، کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه، پوکی استخوان و سکته مغزی به شمار می‌رود.

مدیریت قند خون: کیوی بدون چربی است. دو عدد کیوی به تنهایی حاوی فیبر بسیار بالا است و گزینه خوبی است برای کسانی که مدیریت قند خون باید داشته باشند. کیوی میوه خوبی برای سلامت قلب، تنظیم هضم غذا و مدیریت کلسترول است.

عادت های خطرناکی که باید از چشم دور بمانند

 چندین عادت غلط هم وجود دارند که می‌توانند به سلامت چشم‌ها آسیب برسانند و نیاز به اصلاح فوری دارند، از جمله:

رژیم غذایی فقیر: مصرف بیش از حد فست فود‌ها و اجتناب از مصرف کافی میوه و سبزیجات، ویتامین ها، مواد معدنی و اسید‌های آمینه ضروری، خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی را تشدید می‌کند. سبزی‌های برگ دار، میوه‌های رنگارنگ و ماهی باعث جلوگیری یا مدیریت بیماری‌های چشمی وابسته به سن می‌شود.

محرومیت از خواب: کمبود خواب با قرمزی، ایجاد حلقه‌های تیره زیر چشم، چروک پوست زیر چشم، خشکی چشم و تاری دید همراه است.

مالش چشم: چروک شدن پوست اطراف چشم یکی از نشانه‌های اولیه بالا رفتن سن است، اما مالش چشم می‌تواند منجر به شکسته شدن عروق خونی کوچک زیر سطح پوست شود و افتادگی پلک و چین و چروک زیر چشم را تشدید کند. با این که راه‌های زیادی برای از بین بردن چروک زیر چشم از جمله تزریق بوتاکس یا جراحی زیبایی پلک وجود دارد، اما پیشگیری همیشه بهتر است.

فراموش کردن عینک آفتابی: اشعه فرابنفش خورشید یکی از خطرناکترین عوامل برای آسیب به چشم‌ها و پلک است. قرار گیری در معرض نور خورشید منجر به برفکوری، آب مروارید، دژنراسیون ماکولا و ناخنک چشم و حتی سرطان پلک می‌شود. استفاده از عینک‌های آفتابی برای محافظت از اشعه UV و اشعه HEV حتی در روز‌های ابری ضروری است.

سیگار کشیدن: سیگار کشیدن تنها برای اعضایی از بدن مانند ریه، قلب، مغز و ... خطرناک نیست بلکه می‌تواند برای چشم نیز اثرات منفی جبران ناپذیر داشته باشد. سیگار خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی مانند آب مروارید، دژنراسیون ماکولا، یووئیت (التهاب قسمتی از چشم که مجرای دستگاه یووه آ. نامیده می‌شود که شامل عنبیه، جسم مژگانی و کروئید (مشیمیه) است)، خشکی چشم و ریتنوپاتی دیابتی را تشدید می‌کند. در واقع سیگاری‌ها تا چهاربرابر بیشتر ممکن است کوری را در مقایسه با افراد غیر سیگاری تجربه کنند. خبر خوب این است که ترک سیگار بدون توجه به سن، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های جدی چشمی را کاهش دهد.

ننوشیدن آب کافی: عدم نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در روز و دریافت یک رژیم غذایی با سدیم بالا، می‌تواند منجر به کاهش تولید اشک و از بین رفتن رطوبت محیط چشم شود و فرد را مستعد ابتلا به بیماری‌های چشمی کند. خشکی چشم، قرمزی و پف کردگی پلک‌ها از نشانه‌های کم آبی بدن است.

عدم مراجعه به چشم پزشک: معاینات منظم چشم می‌تواند مشکلات بینایی را قبل از ایجاد تشخیص دهد. چون بیماری‌های تهدید کننده بینایی مانند گلوکوم اغلب هیچ علائم هشداردهنده‌ای ندارند تا زمانی که از دست دادن دائمی دید اتفاق بیفتد

کسانی که نباید گوشت قرمز بخورند

سیدمهدی میرغضنفری متخصص فیزیولوژی در ارتباط با موضوع خون‌دماغ اظهار داشت: مزاج‌های گرم و‌تر و گرم و خشک احتمال خون‌دماغ در آن‌ها بیشتر از سایر مزاج‌ها بوده و زمانی که سر و صورت حرارت آن زیاد شود، خشکی را به همراه داشته و می‌تواند سبب مشکلاتی همچون خشکی پوست، چشم و مخاط بینی شود.

وی افزود: زمانی که خشکی مخاطی رخ دهد دیواره عروق مویرگی خشک و شکننده می‌شود و این مسئله به ویژه در فصول گرم و در اقلیم‌های گرمسیر سبب بروز خون‌دماغ خواهد شد.

میرغضنفری ادامه داد: خون‌دماغ‌هایی که به دلیل خشکی مخاط بینی رخ می‌دهد مشکلی ندارد و موضعی بوده و بهترین راه پیشگیری از آن پرهیز از عوامل به وجود آورنده است.

این پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه بی‌خوابی می‌تواند بدن را خشک کند و مسئله خون‌دماغ را به همراه داشته باشد بیان داشت: استفاده از ادویه به ویژه فلفل و در معرض آفتاب قرار گرفتن بدون کلاه در افراد سبب بروز خون‌دماغ می‌شود.

وی با بیان اینکه افراد دارای خشکی مخاط بینی بهتر از روغن بنفشه و یا بادام شیرین استفاده کنند، گفت: در افراد دارای مزاج گرم و‌تر علت خونریزی از دماغ متفاوت‌تر بوده و غلبه خلط گرم و تجمع مواد زائد در خون و بدن سبب بروز خونریزی از دماغ در آن‌ها می‌شود.

وی یادآور شد: افراد دارای مزاج گرم و‌تر اکثراً چاق هستند غلظت خون زیادی دارند و این غلبه و تجمع مواد زائد می‌تواند سبب جوش و دمل‌هایی که با خونریزی همراه بوده، خونریزی در روده و یا خونریزی از بینی بروز یابند.

این پژوهشگر طب سنتی خاطرنشان کرد: کم کردن حجم غذا در این افراد و کاهش مصرف گوشت قرمز و استفاده بیشتر از غذا‌های حاوی سبزیجات در پیشگیری و مقابله با این بیماری در آن‌ها مؤثر است.

ترکیباتی موثر برای تقوی بینایی

مصرف ویتامین‌هایی مانند ویتامین A و کاروتنوئید‌ها (رنگدانه‌هایی زردرنگ که در گیاهان زرد و قرمز رنگ یافت می‌شوند) نقش موثری در تقویت بینایی دارند؛ ویتامین A و کاروتنوئید‌ها در گیاهانی مانند هویج، انواع کلم، کدو، انبه، طالبی و فلفل دلمه‌ای سبز یافت می‌شوند؛ مصرف این گیاهان خطر ابتلا به بیماری آب مروارید (کاتاراکت) را کاهش می‌دهد.
لوتئین و گزانتین هم از جمله ترکیبات مفید برای تقویت بینایی هستند که در سبزیجاتی مانند جعفری، اسفناج و انواع کلم وجود دارند.


ویتامین C و بیوفلاونوئید‌ها در گیاهانی مانند پرتقال، لیموترش و شیرین، فلفل دلمه ای، کیوی، گوجه فرنگی، توت فرنگی، سبزیجات سبز پر برگ، کلم بروکلی، گریپ فروت و تمشک یافت می‌شوند؛ مصرف این گیاهان موجب کاهش فشار چشم می‌شود؛ این گیاهان همچنین در جلوگیری از ابتلا به آب سیاه (گلوکوم) و آب مروارید هم موثر هستند.

احساس غم در پاییز نشانه چیست؟

یک روان پزشک گفت: «ممکن است در فصل پاییز افراد خلق و خوی افسرده پیدا کرده و احساس غم داشته باشند، اما هیچ کدام از این موارد نمی‌تواند نشانه افسردگی باشد.»


«حسین خطیبی» روان پزشک و دکترای علوم ارتباطات اجتماعی، درباره افزایش احساس غم و ناراحتی در فصل پاییز گفت: «در فصل پاییز به دلیل تغییر ساعات روز و تاریک شدن زود هنگام هوا، گاهی احساس غم و ناراحتی در افراد افزایش می‌یابد.»
خطیبی با بیان اینکه این افزایش احساس غم در پاییز نشانه افسردگی نیست، عنوان کرد: «ممکن است در این فصل افراد کمی خلق و خوی افسرده پیدا کرده یا به دلیلی خاص احساس غم داشته باشند، اما تنها در صورت احراز معیار‌های افسردگی و تایید آن توسط پزشک می‌توان فرد را افسرده خواند.»

او با اشاره بر علایم افسردگی اظهار کرد: «تغییرات خلقی، افزایش نا امیدی، احساس غم، کاهش انرژی، و کاهش علاقه فرد نسبت به اموری که پیش‌تر از آن‌ها لذت می‌برده از جمله مواردی است که در صورت مشاهده در فرد می‌توان وی را افسرده خواند.»
این روان پزشک درباره افسردگی فصلی هم توضیح داد: «افسردگی فصلی هم یک الگوی تکرار شونده افسردگی است که حداقل یک بار در سال در برخی فصول برای بیمار رخ می‌دهد.»
خطیبی اضافه کرد: «در این شرایط هم میزان احساس غم و ناراحتی در فرد افزایش می‌یابد.»
او اولین درمان برای افسردگی را مراجعه به پزشک و انجام روش‌های درمانی متناسب خواند.
این روان پزشک با اشاره به راه کار‌هایی برای کاهش احساس غم در پاییز تصریح کرد: «افزایش فعالیت‌های اجتماعی، شرکت در معاشرت‌های خانوادگی، حضور در جمع، افزایش ارتباطات، تغییر فضا و عادت‌های زندگی روزمره از جمله مواردی است که می‌تواند میزان احساس اندوه در این فصل را کاهش دهد.»
خطیبی با بیان اینکه ژنتیک می‌تواند در بروز افسردگی موثر باشد، اضافه کرد: «به عنوان مثال احتمال بروز افسردگی در فرزندان کسانی که این بیماری را دارند وجود داشته و بهتر است این دسته از افراد به وضعیت روحی خود توجه داشته باشند.»

در مصرف این خوراکی ها به هیچ وجه زیاده روی نکنید

دکتر تاج الدینی در زمینه درمان بیماری‌های صعب العلاج مانند سرطان با طب سنتی و گیاهان دارویی گفت: سرطان بیماری شایعی است که به یکی از معضلات بخش سلامت در جوامع بشری تبدیل شده است. در طب سنتی اگر چه درمان قطعی و آسانی برای آن نیامده، اما توصیه‌هایی شده است که می‌توان از آن بهره برد.


وی افزود:در طب سنتی علت بروز تمام سرطان‌ها افزایش یک ماده عنوان شده آنهم "سودا" است وقتی سودا در بدن افزایش یابد، بنا به شرایط جسمی فرد باعث ایجاد سرطان در اعضای مختلف بدن می‌شود. یعنی به عقیده متخصصان این طب، انواع سرطان‌ها به دلیل افزایش سودا در بدن به وجود می‌آید.


وی ادامه داد:از دیدگاه طب سنتی سرطان "ورم سفت"یا "ورم صلب" محسوب می‌شود که معمولاً بعضی از این ورم‌ها وقتی پیشرفت کند، ممکن است سرطانی شود.


تاج الدینی گفت:علت ایجاد سرطان، افزایش سودا در بدن است یعنی عواملی که باعث افزایش سودا در بدن شود، زمینه ابتلا به سرطان را فراهم می‌کند. به عنوان مثال مصرف غذا‌هایی که باعث افزایش غلظت خون شود، مانند غذا‌های تهیه شده از گوشت گاو، غذا‌های مانده، کنسرو شده، فریز شده تولید سودا را افزایش می‌دهد.


وی گفت:همچنین غذا‌های سالم و مقوی مانند عدس، بادمجان، کلم، قارچ و ترشی و مصرف زیاد خرما و گوشت شتر نیز ممکن است زمینه ساز افزایش سودا (البته در موارد خاص) باشد.


دکتر تاج الدینی با اشاره به این که این موضوع به معنای مصرف نکردن خوراکی‌های یاد شده نیست، گفت: می‌توان به مردم توصیه کرد که از غذا‌های کنسروی، مانده و… استفاده نکنند، اما نمی‌توان آن‌ها را از مصرف غذا‌های سالم و مفید یاد شده منع کرد.

وی گفت:با این حال افرادی که زمینه افزایش سودا دارند و به تشخیص پزشک غلظت سودا در بدن آن‌ها افزایش یافته، بهتر است از این مواد غذایی کمتر مصرف کنند.
وی افزود:به بیماران مبتلا به سرطان توصیه می‌شود که درمان معمول خود را داشته باشند و در کنار آن با مشورت پزشک از بعضی دارو‌های گیاهی استفاده کنند و از مواد سودازدا بهره بگیرند. این بیماران نباید به هیچ عنوان درمان معمول را کنار بگذارند و تنها از دارو‌های گیاهی مصرف کنند. این اقدام بسیار خطرناک است و به سلامت آنان آسیب می‌رساند.
دکتر هاله تاج الدینی با اشاره به هزینه‌های درمان طب سنتی نیز گفت: هزینه‌های طب سنتی در حال حاضر در قسمت دارو‌ها و خدمات تا حدی بالاست و شاید دلیل عدم پوشش بیمه برای خدمات طب سنتی است.

خواص هل، برای معده، دیابت و فشار خون

دانه‌های هل طعم گرم و بسیار خوشبویی دارند و همین امر باعث می‌شود استفاده از آن‌ها طعم مطبوع، منحصر به فرد و شیرینی را به مواد غذایی یا نوشیدنی‌ها ببخشد.

این ادویه به طور گسترده‌ای برای تسکین مشکلات گوارشی و کمک به هضم و بهبود بوی دهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیشتر زنان و مردان هندی برای حفظ تازگی بوی دهان خود از هل به جای نعناع استفاده می‌کنند.

خوب همانطور که می‌دانید سه نوع هل در بازار به فروش می‌رسد: هل سبز، هل سیاه و هل ماداگاسکار.

بیشتر دستورات تهیه مواد غذایی از هل سبز استفاده می‌کنند. به طور کلی این گزینه گران‌تر از سایر ادویه هاست، اما زیاد نگران نباشید شما می‌توانید از آن به خوبی استفاده کنید. هل یکی از موادی است که مواد شیمیایی گیاهی بسیار قدرتمندی در خود دارد و سرشار از منگنز است. منگنز یکی از مواد معدنی است که به بدن کمک می‌کند بافت‌های همبند، استخوان‌ها و هورمون‌های جنسی را تشکیل دهد.

این ماده همچنین برای عملکرد طبیعی اعصاب و مغز ضروری است و نقش مهمی در متابولیسم کربوهیدرات ها، متابولیسم چربی، جذب کلسیم و تنظیم سطح قند خون بازی می‌کند. تنها یک قاشق غذاخوری از هل می‌توانید ۸۰ درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین نماید.
هل واقعا یکی از ادویه‌های شگفت انگیز پزشکی است و حتی می‌تواند درمان طبیعی برای سرطان و دیابت باشد. شرط می‌بندم بعد از خواندن این مقاله هل را برای همیشه در سبد غذایی خود قرار خواهید داد.

هل می‌تواند به درمان شرایط معمولی و نیز بیماری‌های حاد و جدی کمک کند. این موارد عبارت است از:

اگر از بوی بد دهان رنج می برید:
هل یکی از درمان‌های خانگی موثر برای بهبود بوی بد دهان است. جویدن دانه‌های هل می‌تواند هرگونه بوی بدی که از دهان بیرون می‌اید را نابود کند. حتی بعضی از آدامس‌ها از هل برای بهبود بوی بد دهان استفاده می‌کنند.

اگر پوسیدگی دندان دارید:
هل نه تنها می‌تواند باکتری‌هایی که باعث ایجاد بوی بد در دهان شده اند را نابود سازد بلکه قادر است از توسعه کرم خوردگی دندان پیشگیری کند و حتی کرم خوردگی و تخریب دندان‌ها را معکوس نماید. این ماده همه مزایای پاک کنندگی آدامس را دارد و معایب آن همچون چسبندگی را در خود ندارد.

اگر قصد پیشگیری از سرطان را دارید:
تحقیقات نشان می‌دهد زمانی که صحبت از سرطان به میان می‌آید هل پتانسیل مبارزه با آن را دارد. مطالعات نشان می‌دهد هل به عنوان عامل پیشگیری عمل می‌کند یا اینکه می‌تواند برای به تاخیر انداختن، مهار کردن یا برعکس نمودن تشکیل سرطان عمل کند.

به طور کلی مواد شیمیایی گیاهی موجود در هل همچون cineole و لیمونن می‌تواند نقش محافظتی در برابر پیشرفت سرطان داشته باشد.

اگر از فشار خون رنج می برید:
هل می‌تواند به کاهش فشار خون در افراد که یک نکته کلیدی برای حفظ سلامت قلب و کلیه هاست کمک کند. یکی از مطالعات انجام شده حدود ۲۰ نفر از افرادی که به تازگی با پرفشاری خون مرحله اول شناسایی شده بودند را مورد بررسی قرار داد. در این مطالعه سه گرم از پودر هل هر روز در دوز تقسیم بندی شده برای ۱۲ هفته مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاصل از آن عالی بود. هل نه تنها به افراد کمک کرده بود فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و فشار خون میانگین خود را کاهش دهند بلکه وضعیت آنتی اکسیدان‌ها را تا ۹۰ درصد بیشتر کرده بود.

اگر نمی خواهید دیابتی شوید:
همانطور که در قسمت‌های قبلی مقاله نیز ذکر کردیم هل سرشار از منگنز است و همین امر باعث می‌شود این ماده یک انتخاب عالی برای افراد دیابتی و افرادی که با مشکلات مرتبط با قند خون دست و پنجه نرم می‌کنند باشد.

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد افرادی که با دیابت شناسایی می‌شوند معمولا سطح منگنز اندکی دارند. هنوز معلوم نیست وجود دیابت باعث کاهش سطح منگنز می‌شود یا اینکه سطح پایین منگنز در چنین شرایطی دخیل است یا خیر. به هر حال، اضافه کرد منگنز به رژیم غذایی ایده هوشمندانه‌ای برای دیابتی هاست به همین خاطر است که شما باید از این ادویه به عنوان بخشی از رژیم غذایی دیابتی خود استفاده کنید.

اگر سیستم گوارش شما خوب کار نمی کند:
هل یک درمان سنتی در طب چینی و آئوردایی است که می‌توان از آن برای بهبود مشکلات گوارش همچون درد شکم استفاده کرد، اما علم نیز از این موضوع پشتیبانی می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد هل زمانی که صحبت از کمک به حل مشکلات گوارشی به میان می‌آید رتبه بالاتری نسبت به سایر ادویه‌ها خواهد داشت.

عصاره متانولی از ادویه‌ها یکی از مواردی است که می‌تواند در کنترل اختلالات معدی روده‌ای همچون اسیدیته، گاز، گرفتگی شکمی و نفخ مفید باشد. مطالعات نشان می‌دهد هل خاصیت محافظت کنندگی از معده را دارد و به بهبود زخم معده کمک می‌کند.

یکی از مطالعات انجام شده بر روی مدل‌های حیوانی نشان می‌دهد ادویه‌ها مانع از اثرات برونشیتی می‌شوند. این موضوع بدین معنی است که چنین موادی می‌تواند مقاومت مسیر‌های هوایی را کاهش دهد و جریان هوا در ریه‌ها را بیشتر نماید. اساسا، هل می‌تواند نفس کشیدن را راحت‌تر کند. این موضوع برای افرادی که از آسم و سایر مشکلات تنفسی همچون تنگی نفس رنج می‌برند بسیار مهم است.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *