صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خطر گذرگاه‌های مرزی میان کلمبیا، پاناما و آمریکا/ حضور کارتل‌های قاچاق انسان در مسیرهای مهاجرتی

۳۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۷:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۷۰۷۸۶۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
دارین گپ به عنوان یکی از کانال‌های ورود پناهجویان به آمریکا، خطرناک‌ترین مسیر مهاجرتی جهان به شمار می‌رود.

خبرگزاری میزان - «دارین گپ»، منطقه‌ای بین کلمبیا و پاناما یکی از مسیر‌هایی است که مهاجران برای رسیدن به آمریکا از آن استفاده می‌‎کنند.

«سی‌ان‌ان» در گزارشی به وضعیت پناهجویان در این مسیر خطرناک پرداخته است؛ «همیشه در این مسیر جمعیتی وجود دارد، اما افراد به شدت احساس تنهایی می‌‎کنند.»

با این وجود پناهجویان سختی‌ها و خطرات موجود را در این مسیر به جان خریده‌اند.

 

دزدان نقابدار و متجاوزان، خستگی، مارگزیدگی، شکستگی پا، قتل و گرسنگی تنها بخش‌هایی از رویداد‌های احتمالی در این مسیر هستند.

طی کردن مسیر در دارین گپ به عنوان گستره‌ای از جنگل‌های بارانی دورافتاده، بدون جاده و کوهستانی که آمریکای جنوبی و مرکزی را به هم متصل می‌کند، یکی از خطرناک‌ترین مسیر‌های پیاده روی مهاجران در روی زمین است.

 

 

حدود ۲۵۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۲ از این گذرگاه عبور کردند که ۲ برابر آمار سال قبل و ۲۰ برابر میانگین سالانه از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ به شمار می‌رود.

داده‌های اولیه برای سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که از ژانویه ۶ برابر این سفر را انجام داده‌اند؛ به گفته مقامات پاناما، تا ماه مارس، بیش از ۸۷ هزار نفر در مقایسه با سال گذشته از این گذرگاه عبور کردند که یک رکورد به شمار می‌رود.

 

روایت تیم خبری سی‌ان‌ان

تیمی از خبرنگاران سی‌ان‌ان در ماه فوریه گذشته سفری نزدیک به ۷۰ مایلی را با پای پیاده انجام دادند و با مهاجران، راهنماها، مردم محلی و مقامات مصاحبه کردند که چرا بسیاری از آن‌ها خطراتی مانند تجاوز، اخاذی و خشونت را تحمل می‌کنند.

این مسیر ۵ روز طول کشید، از خارج از یک شهر ساحلی کلمبیا شروع شد و قبل از رسیدن به کمپ دولتی در پاناما از میان جوامع کشاورزی، از یک کوه شیب‌دار، از جنگل‌های بارانی و انبوه گل‌آلود و رودخانه‌ها عبور کرد.

در طول راه، آشکار شد که کارتل ناظر بر این مسیر میلیون‌ها نفر را به یک تجارت بسیار سازمان‌یافته قاچاق تبدیل می‌کند.

در بخشی از مسیر صد‌ها نفر در ده‌ها چادر یکبار مصرف کوچک در زمین‌های کشاورزی تحت کنترل یک کارتل مواد مخدر در نزدیکی مرز کلمبیا با پاناما جمع شده‌اند؛ مسیر پیش روی آن‌ها دشوار و تهدید کننده زندگی خواهد بود.

اما بسیاری نسبت به آنچه در پیش است بی اطلاع هستند؛ به آن‌ها گفته شده که روز‌های پیاده روی کم و آسان است.

اما پناهجویان در این مسیر کالای جدید کارتل‌ها هستند، شاید بر مواد مخدر ترجیح داده شوند؛ این بسته‌های انسانی خودشان حرکت می‌کنند، رقبا سعی نمی‌کنند آن‌ها را بدزدند، هر مهاجر حداقل ۴۰۰ دلار برای دسترسی به گذرگاه جنگل می‌پردازد و تمام خطرات را خودش جذب می‌کند، بر اساس محاسبات سی‌ان‌ان، تجارت قاچاق سالانه ده‌ها میلیون دلار برای کارتل‌ها به همراه دارد.

طرح جدید آمریکا، پاناما و کلمبیا

آمریکا، پاناما و کلمبیا در ۱۱ آوریل اعلام کردند که یک کمپین ۶۰ روزه را با هدف پایان دادن به مهاجرت غیرقانونی از طریق دارین گپ راه‌اندازی خواهند کرد که به گفته آن‌ها به مرگ و بهره‌برداری از افراد آسیب پذیر برای سود قابل توجه منجر می‌شود.

در بیانیه مشترک، این کشور‌ها می‌گویند که از «مسیر‌های قانونی و انعطاف‌پذیر جدید برای ده‌ها هزار مهاجر و پناهجو به عنوان جایگزینی برای مهاجرت غیرقانونی» استفاده خواهند کرد، اما توضیح بیشتری در این باره داده نشده است.

یک مقام وزارت خارجه آمریکا از ارائه رقم در مورد درآمد کارتل‌ها از این مسیر خودداری کرده ، اما می‌گوید: این قطعا یک تجارت بزرگ است، اما تجارتی است که هیچ فکری به ایمنی، رنج یا رفاه ندارد و اولویت تنها جمع آوری پول و جابجایی مردم است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *