صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زنجیره جنایات حقوق بشری رژیم صهیونیستی در فلسطین/مروری بر مهم‎ترین حوادث غزه و کرانه باختری

۲۵ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۰:۱۰
کد خبر: ۴۷۰۷۰۶۶
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
نظامیان رژیم صهیونیستی در یک سال اخیر در چندین نوبت حملات گسترده‌ای را علیه فلسطینیان در چند منطقه و به خصوص غزه و قدس اشغالی انجام داده‌اند.

خبرگزاری میزان – فلسطین همواره با تجاوزها و حملات رژیم صهیونیستی روبرو بوده اما طی ماه‎های گذشته تحت شدیدترین حملات و اقدامات ناقض حقوق بشر از سوی صهیونیست‎ها بوده استو

در مدت زمان اخیر نظامیان صهیونیست در چندین نوبت به مسجدالاقصی یورش برده و با نمازگزاران و معتکفان حاضر در این مسجد درگیر شدند.

در پی این یورش نظامیان صهیونیست، ده‌ها فلسطینی مجروح شده و بسیاری دیگر نیز بازداشت شدند.

علاوه بر این شهرک‌نشینان صهیونیست نیز با حمایت نظامیان رژیم صهیونیستی اقدام به هتک حرمت به مسجدالاقصی کرده و به صحن‌های این مسجد یورش برده‌اند.

این اقدام خشونت‌بار رژیم صهیونیستی علیه مسجدالاقصی با واکنش گسترده‌ای از سوی جامعه بین الملل و کشور‌های جهان مواجه شده و موضوع در نهایت به شورای امنیت سازمان ملل کشیده شد.

 

 

تشدید حملات به سایر مناطق فلسطین

علاوه بر مسجدالاقصی، نظامیان رژیم صهیونیستی حملات خود را به دیگر مناطق در اراضی فلسطین نیز افزایش داده‌اند و در نابلس و اردوگاه جنین و نوار غزه حملات آن‌ها به شهادت و مجروح شدن تعداد زیادی از فلسطینیان منجر شده است.

هلال احمر فلسطین گزارش داد که تنها در یورش یک روزه نظامیان رژیم صهیونیستی به منطقه «جبل صبیح» در نابلس، بیش از ۲۰۰ فلسطینی مجروح شدند.

جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در یک سال اخیر

ارتش رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۲ بیش از دو هزار حمله به کرانه باختری، به ویژه در جنین و نابلس در شمال کرانه باختری انجام داده است.

این رژیم در ۵ آگوست گذشته عملیاتی را در غزه آغاز کرد که در نتیجه آن چندین شهروند فلسطینی به شهادت رسیدند؛ در مجموع ۴۹ فلسطینی طی سه روز به شهادت رسیدند.

چرخه جدیدی از خشونت در ۲۶ ژانویه ۲۰۲۳ آغاز شد، زمانی که ده فلسطینی در جنین در جریان یورش نظامیان اشغالگر صهیونیست به شهادت رسیدند.

در ۲۲ فوریه، ۱۱ فلسطینی در جریان تهاجم نظامی رژیم صهیونیستی به شهر نابلس شهید شدند؛ این عملیات خونین‌ترین عملیات ارتش رژیم صهیونیست در کرانه باختری از سال ۲۰۰۵ بود.

۲۰۲۲ مرگبارترین سال برای فلسطینیان

سال گذشته میلادی مرگبارترین سال برای فلسطینی‌ها از سال ۲۰۰۵ تاکنون بود و دستکم ۲۳۱ فلسطینی در کرانه باختری و قدس اشغالی به شهادت رسیدند؛ این آمار شامل نزدیک به ۴۰ کودک و ۱۲ زن فلسطینی از جمله شیرین ابوعاقله، خبرنگار شبکه الجزیره و روزنامه‌نگار فلسطینی-آمریکایی بود.

آخرین قربانی جنایات رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۲ «جانا»، دختر ۱۶ ساله‌ای بود که توسط یک تک تیرانداز صهیونیست در جنین در شمال کرانه باختری شهید شد.

خشونت‌های نظامیان صهیونیست در محله «شیخ جراح»

یکی دیگر از جنایات رژیم صهیونیستی در یک سال اخیر اقدام برای اخراج ساکنان محله «شیخ جراح» در قدس اشغالی بود؛ این اقدام به بهانه‌های ادعایی شروع شده و سپس ابعاد خشونت‌های نظامیان صهیونیست در جریان آن تشدید شد.

ده‌ها خانواده فلسطینی که در محله «شیخ جراح» به مدت چند دهه ساکن بوده‌اند اکنون به نوعی در وضعیت بازداشت به سر می‌برند و در معرض خطر اخراج از سوی نظامیان صهیونیست قرار دارند.

خشونت‌های رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۲ علیه ساکنان شیخ جراح با واکنش گسترده‌ای از سوی جامعه بین المللی و نهاد‌های حقوق بشری مواجه شد.

مروری بر پرونده شهادت شیرین ابوعاقله

شیرین ابوعاقله، خبرنگار شبکه الجزیره در حالی که حمله رژیم صهیونیستی به اردوگاه جنین در کرانه باختری را پوشش می‌داد، از سوی نظامیان صهیونیست هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید.

رژیم صهیونیستی ابتدا با مطرح کردن توجیهات بی‌پایه و اساس هرگونه مسئولیت را در قبال شهات این خبرنگار شبکه الجزیره رد کرد، اما در نهایت تحقیقات متعدد نقش نظامیان رژیم صهیونیستی را در شهادت ابوعاقله تایید کرد.

رژیم صهیونیستی نیز در پی این تحقیقات مدعی شد که نظامیانش «به اشتباه» شیرین ابوعاقله را هدف قرار داده‌‎اند.

با این وجود تحقیقات بیشتر درباره شهادت ابوعاقله در جریان است و تحقیقات قبلی نیز ادعا‌های رژیم صهیونیستی را رد می‌کنند.

در نهایت شبکه الجزیره پرونده شهادت ابوعاقله را برای بررسی بیشتر به دیوان کیفری بین‌المللی ارجاع داد؛ دی ماه گذشته بود که دیوان کیفری بین‌المللی (لاهه) پرونده شکایت علیه رژیم صهیونیستی را به دلیل شهادت شیرین ابوعاقله به واحد جمع‌آوری اطلاعات خود ارجاع داد.

 

 

بازداشت ۱۳۰ روزنامه نگار فلسطینی

خشونت رژیم صهیونیستی علیه روزنامه نگاران تنها محدود به شیرین ابوعاقله نیست؛ رژیم صهیونیستی ۱۳۰ روزنامه‌نگار فلسطینی را تنها در سال ۱۴۰۱ بازداشت کرد.

از این تعداد روزنامه‌نگار فلسطینی بازداشت شده، ۲۰ نفر همچنان در حبس رژیم صهیونیستی هستند.

اداره اطلاعات اسرای فلسطینی در بیانیه‎‌ای ۳۶ مورد تخلف رژیم صهیونیستی علیه روزنامه‌نگاران فلسطینی در ماه دسامبر را مستند کرده است.

این بیانیه می‎گوید که بیش از ۱۳۰ روزنامه‌نگار در اقدامی که نقض همه قوانین و هنجار‌های بین‌المللی به شمار می‌‎رود، بازداشت شدند.

رژیم صهیونیستی همچنان ۲۰ روزنامه‌نگار از جمله «محمود عیسی»، گزارشگر فلسطینی را که از سال ۱۹۹۳ در بازداشت به سر می‌برد، در اختیار خود دارد و از آزادی آن‌ها خودداری می‌کند.

تخریب منازل فلسطینیان

تخریب منازل فلسطینیان یکی دیگر از جنایاتی است که در سال‌های اخیر از سوی رژیم صهیونیستیی با شدت بیشتری دنبال می‌شود.

تخریب خانه‌های فلسطینی‌ها در قدس شرقی در زمان کابینه جدید رژیم صهیونیستی به شدت افزایش یافته است و تهدیدی برای شعله‌ور کردن تنش‌هایی است که با افزایش خشونت‌ها در کرانه باختری اشغالی افزایش یافته است.

بر اساس داده‌های سازمان ملل، از زمان روی کار آمدن کابینه بنیامین نتانیاهو، ۷۷ ساختمان در قدس شرقی تخریب شده است که تقریباً دو برابر ۴۰ ساختمان تخریب شده در مدت مشابه سال قبل است.

تخریب این خانه‌ها به بهانه ادعایی «نداشتن مجوز»، توسط ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، یک شهرک‌نشین افراطی که قبلاً به اتهام تحریک به نژادپرستی محکوم شده بود، حمایت شده است.

فعالان حقوق بشری برآورد می‌کنند که بیش از ۲۰ هزار خانه فلسطینی در قدس شرقی که از سال ۱۹۶۷ توسط رژیم صهیونیستی اشغال شده، ساخته شده است.

با این وجود فلسطینی‌ها می‌گویند که روند دریافت مجوز تقریبا غیرممکن است؛ آن‌ها تخریب‌ها را بخشی از تلاش رژیم صهیونیستی می‌دانند تا کنترل شرق این شهر را در دست بگیرد.

 

شهرک‌سازی غیرقانونی

شهرک‌سازی‌های غیرقانونی رژیم صهیونیستی از دیگر جنایات رژیم صهیونیستی است که با محکومیت گسترده در سطح جهانی مواجه است.

این موضوع چندین بار تاکنون در نهاد‌های بین‌المللی و از جمله شورای امنیت سازمان ملل مطرح شده و چندین قطعنامه سازمان ملل این اقدامن رژیم صهیونیستی را بر خلاف اصول و قوانین بین المللی معرفی کرده‌اند.

با این وجود رژیم صهیونیستی بدون توجه به این قطعنامه‌ها، همچنان برنامه شهرک‌سازی خود را در اراضی فلسطین دنبال می‌کند.

روند بازداشت فلسطینیان

رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۲، حدود هزار حکم بازداشت اداری علیه فلسطینی‌ها صادر کرده که ۳۹۸ مورد از آن‌ها جدید و مابقی تمدید شده بودند.

در حال حاضر چهار هزار و ۶۵۰ فلسطینی از جمله ۱۸۰ کودک و صد‌ها زندانی بیمار - از جمله ۲۳ فرد مبتلا به سرطان، در زندان‌های رژیم صهیونیستی نگهداری می‌شوند.

یکی از فلسطینی‌های سرشناس که در بازداشت رژیم صهیونیستی به سر می‌برد «احمد مناصره» ۲۰ ساله است که برای نخستین بار در سن ۱۳ سالگی بازداشت شد.

در طول سال ۲۰۲۲، یک گروه حقوق بشری فلسطینی، دستگیری بیش از ۸۵۰ کودک از جمله ۴۵ کودک زیر ۱۲ سال را توسط نیرو‌های اشغالگر صهیونیست مستند کرد؛ در میان بازداشت شدگان چند کودک بودند که قبل از دستگیری بر اثر تیراندازی نظامیان صهیونیست مجروح شده بودند و همه آن‌ها مورد بی توجهی عمدی پزشکی قرار گرفتند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *