صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

یادداشت|

۱۲ فروردین ۵۸، آغاز شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است

۱۲ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۱:۰۱
کد خبر: ۴۷۰۵۵۵۸
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
سخنگوی شورای نگهبان گفت: ۱۲ فروردین ۱۳۵۸، آغاز رسمی راهی است که مقصدش شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و این راه، راهی پرفراز و نشیب است و مهم‌ترین ره‌توشه برای طی کردن آن ایمان. انقلاب اسلامی، گام اول را در این مسیر سرافراز و باافتخار برداشته است و حال وارد فرایند بزرگ و جهانیِ چهل سال دوم خویش شده است.

خبرگزاری میزان - به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، هادی طحان نظیف، عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان، به مناسبت یوم‌الله ۱۲ فروردین؛ روز جمهوری اسلامی، در یادداشتی نوشت: برای انقلاب اسلامی می‌توان دستاورد‌های بسیاری را برشمرد که برخی از آن‌ها با دستاورد‌های سایر انقلاب‌ها مشترک است. در کنار پیشرفت‌های مختلف در حوزه‌های گوناگون، اما برخی دستاورد‌های انقلاب اسلامی منحصربه‌فرد است؛ ایجاد یک حرکت جهانی علیه نظام استکباری سلطه یکی از این دستاوردهاست، ولی منحصربه‌فردترین دستاورد انقلاب اسلامی تولد نظام سیاسی مبتنی بر مردم‌سالاری دینی است.

مردم‌سالاری دینی به تعبیر مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) عطیّه‌ای الهی بود که به دست امام بزرگوار به ملّت ایران اهدا شد و برای اولین بار بعد از دوران صدر اسلام، حکومتی را پیش روی جهانیان قرار داد که دارای دو خصوصیت الهی بودن و مردمی بودن است و برخلاف قالب‌های دروغین، جلوه‌ای حقیقی از تکریم انسان در نظام حکومتی الهی را به تصویر کشیده است.

براساس نظریه مترقی مردم‌سالاری دینی، تعیین سرنوشت، حقی است که خداوند به انسان بخشیده است و هیچ کس نمی‌تواند این حق الهی را از انسان‌ها سلب کند یا در خدمت‏ منافع خود قرار دهد. این نظریه، چون هدف از حکومت را رشد دادن انسان در حرکت به سوی نظام الهی می‌داند و معتقد است راه تحقق این هدف بزرگ، مشارکت فعال و گسترده تمامی عناصر اجتماع در روند تحول جامعه است، زمینه چنین مشارکتی را در تمام مراحل تصمیم‌گیری‌های سیاسی و سرنوشت‌ساز برای همه افراد اجتماع فراهم می‌کند؛ فلذا براساس این نظریه، مشارکت در عرصه‌ای مانند انتخابات نه فقط حق انسان‌ها که تکلیف آن‌ها نیز به شمار می‌رود.

۱۲ فروردین ۱۳۵۸ سالروز تولد نظام حکومتی برخاسته از نظریه مردم‌سالاری دینی است که از خرداد ۱۳۴۲ با خون پاک مردم مسلمان وانقلابی ایران قوام گرفت تا حالا درختی تناور باشد. ۱۲ فروردین همچنین سالروز نه گفتن مردم شریف ایران به تمام مکاتبی است که شعار آزادی انسان را سر می‌دهند، اما آزادگی را به مسلخ می‌برند.

این روز، عید کرامت انسانی و سالروز رهایی مردمی است که طی قرون متمادی، سنگینی زنجیر بیداد را بر شانه‌های خود حس کردند. یوم الله ۱۲ فروردین، روز تحقق وعده الهی حکومت مستضعفان و حاصل لبیک دسته‌جمعی مردم به ندای آسمانی ‏‏ «وَ اعتَصِمُوا بِحَبل الله جَمیعاً» است.

امام خمینی (ره)، ۱۲ فروردین را «روز نخستین حکومت الله» می‌دانست و معتقد بود با تصویب قانون اساسی از سوی امنای ملت، گام بعدی ملت ایران برای ایران‌سازی و پیاده شدن قانون اسلام در همه قشر‌های مملکت برداشته خواهد شد.

حقیقت این است که ۱۲ فروردین ۱۳۵۸، آغاز رسمی راهی است که مقصدش شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و این راه، راهی پرفراز و نشیب است و مهم‌ترین ره‌توشه برای طی کردن آن ایمان. انقلاب اسلامی، گام اول را در این مسیر سرافراز و باافتخار برداشته است و حال وارد فرایند بزرگ و جهانیِ چهل سال دوم خویش شده است. اکنون نوبت طی نمودن ادامه این مسیر توسط فرزندان جوان انقلاب است تا با عزمی استوار، گام دوم انقلاب را محقق کنند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *