صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فناوری سنجش از دور راهی برای نظارت بر عملکرد تلسکوپ "فست"

۰۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۷:۰۱
کد خبر: ۴۷۰۳۹۲
مرکز گوئیژو در جنوب غربی چین از فناوری "سنجش از راه دور" برای نظارت بر عملکرد "تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصد متری"(FAST) که بزرگترین تلسکوپ رادیویی در جهان است، استفاده کردند.

به گزارش گروه فضای مجازی ، اداره منابع طبیعی استان گوئیژو گفت: به منظور اطمینان حاصل کردن از اینکه تلسکوپ "فست" درست عمل می‌کند و تحت تاثیر محیط الکترومغناطیسی قرار ندارد، از فناوری سنجش از راه دور استفاده کردیم. فناوری سنجش از راه دور در منطقه radio-quiet قرار دارد. radio-quiet در ۳۰ کیلومتری تلسکوپ فست و جایی که فرکانس‌ها و قدرت رادیویی به شدت محدود است، نصب شده است.

radio-quiet منطقه‌ای است که انتقال رادیویی به منظور محافظت از یک تلسکوپ رادیویی یا یک ایستگاه ارتباطات از تداخل فرکانس رادیویی، محدود شده است.

سنجش از دور دانش و فن جمع‌آوری اطلاعات از اشیای روی سطح زمین، بدون حضور فیزیکی در محل است.

سنجش از دور شامل اندازه‌گیری و ثبت انرژی بازتابی از سطح زمین و جو پیرامون آن از یک نقطه مناسب بالاتر از سطح زمین است. پرتوهای بازتابی که از نوع امواج الکترومغناطیس هستند، می‌توانند دارای منابع گوناگونی همانند پرتوهای خورشیدی، پرتوهای حرارتی اجسام یا حتی پرتوهای مصنوعی باشند.

تلسکوپ کروی با دیافراگم ۵۰۰ متری که تیان‌یان(چشم آسمان) نیز نامیده می‌شود، یک تلسکوپ رادیویی است. این تلسکوپ در کوهستان‌های استان گوئیژو در جنوب غربی کشور چین ساخته شده‌ است. قطر فیزیکی بشقاب این تلسکوپ ۵۰۰ متر و قطر موثر آن ۳۰۰ متر است. ساخت این تلسکوپ حدود پنج سال طول کشیده است. تلسکوپ مذکور فعالیت خود را از ماه سپتامبر ۲۰۱۶ آغاز کرده اما فعالیت رسمی آن از سال ۲۰۱۹ آغاز خواهد شد.

ساخت این تلسکوپ برای نخستین بار در سال ۱۹۹۴ پیشنهاد شد. طراحان تلسکوپ گوئیژو می‌گویند که این تلسکوپ رادیویی می‌تواند اجرام آسمانی ناشناس را جستجو و به درک بهتر منشا هستی کمک کند. به گفته دانشمندان این پروژه، از این تلسکوپ رادیویی همچنین می‌توان برای جستجوی نشانه‌های زیست فرازمینی استفاده کرد.

ایستگاه‌های رادیویی، امکانات ارتباطی و پست‌های ولتاژ بالا در این منطقه نظارت خواهد شد. این نظارت چهار مرتبه در سال انجام خواهد شد.

 

منبع: ایسنا



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *