صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ماجرای هشدار آفکام به ایران‌اینترنشنال؛ پایان خط یا جستجوی کارفرمای جدید؟

۲۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۳:۳۷
کد خبر: ۴۷۰۲۸۹۶
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
شبکه ایران‌اینترنشنال که بازوی رسانه‌ای تجزیه‌طلبان در اغتشاشات ماه‌های قبل بود، بعد از انتقال دفتر خود از لندن به واشنگتن، در خطر ابطال مجوز است و بنظر می‌رسد کارفرمای سعودی آن شبکه را رها کرده است.

خبرگزاری میزان _ تسنیم نوشت: روز گذشته همزمان با انتشار خبر توافق ۲ کشور ایران و عربستان اخباری نیز مبنی بر محکومتی و ابطال مجوز شبکه ایران اینترنشنال منتشر شد. دفتر مرکزی این شبکه که فعالیت خود را از سال ۹۶ شروع کرده و در فهرست تروریستی ایران قرار دارد در لندن مستقر بود و در سال‌های گذشته به‌رغم آنکه بار‌ها تریبون خود را در اختیار گروه‌های تروریستی قرار داده بود، اما هیچ‌گاه از سوی نهاد‌های ناظر در انگلستان مورد تذکر قرار نمی‌گرفت.

با این وجود، از اواخر بهمن‌ماه این شبکه نه تنها دفتر خود را از لندن به واشنگتن منتقل کرده است بلکه گفته می‌شود آفکام (نهاد ناظر بر رسانه‌ها در بریتانیا) احتمالا مجوز این شبکه را باطل کند. اتفاقی که نشان می‌دهد تاریخ مصرف بخشی از اپوزیسیون با فروکش کردن اغتشاشات در برخی شهر‌های کشور، در حال تمام شدن است.  

** ایران اینترنشنال؛ شبکه وابسته به سعودی با کارویژه‌ی ترور!

درباره منابع مالی این شبکه گاردین در سال ۹۷ در گزارشی نوشته بود عربستان سعودی بودجه هنگفت ۲۵۰ میلیون دلاری شبکه «ایران اینترنشنال» را تأمین می‌کند.  مالک شبکه ایران اینترنشنال شرکت ولنت مدیا است که متعلق به عادل عبدالکریم تبعه سعودی است.  

مسعود خدابنده عضو ارشد و جداشده از سازمان مجاهدین در مصاحبه‌ای گفته بود با تصمیم عربستان سعودی و مخصوصاً ترکی الفیصل مسئول سابق استخبارات سعودی قرار شده است شبکه اینترنشنال بازوی تبلیغاتی و زبان سازمان مجاهدین شود.

در ایام اغتشاشات چند ماه گذشته، این شبکه تریبون خود را در اختیار تمام گروه‌های تجزیه‌طلب و تروریستی قرار داد. مسئله‌ای که در فایل صوتی افشا شده از مجری BBC  نیز به آن اشاره شده و سرآغاز فصل جدیدی از هویت پشت‌پرده این شبکه بود.  

** حمله‌ی اینترنشنال به BBC و شکایت رحیم‌پور

اواسط آبان‌ماه فایل صوتی از رعنا رحیم‌پور خبرنگار شبکه بی‌بی سی فارسی منتشر شد که در آن  به‌نحو بی‌پرده‌ای از هدف تکه تکه و تجزیه شدن ایران خبر می‌دهد و تأکید می‌کند که هدف پشت‌پرده آشوب‌طلبی‌ها نه دموکراسی، بلکه تجزیه است!

او مشخصاً خبر می‌دهد که در رسانه سعودی ایران اینترنشنال ابلاغ شده است که فقط با رهبران احزاب {تجزیه‌طلب} گفتگو و به آن‌ها تریبون داده شود!

ایران اینترنشنال بعد از افشای فایل صوتی اقدام به پخش گزارشی کرد و رعنا رحیم‌پور و BBC را عمال ایران دانست و برای این شبکه لقب آیت‌الله بی‌بی‌سی استفاده کرد.  

بی‌بی‌سی و ایران اینترنشنال دو رسانه‌ای بودند که همواره و به‌خصوص در ایام اغتشاشات اخیر، تمام‌قد به‌سود تجزیه‌طلبی و آشوب و تکه‌تکه کردن ایران پای‌کار آمدند و با زیرپاگذاشتن تمام اصول حرفه‌ای، عملاً به سازمان‌های تروریستی تبدیل شدند، اما انتشار فایل صوتی از رعنا رحیم‌پور موجب شکایت خبرنگار بی‌بی‌سی از اینترنشنال شد.  

** کوچ اجباری از لندن به آمریکا

شبکه تروریستی اینترنشنال که مرکز فعالیت آن در لندن بود، اواخر بهمن‌ماه در خبری اعلام کرد که پخش ۲۴ ساعته برنامه‌هایش را به واشنگتن منتقل کرده است. این شبکه علت این کار را تهدیدات امنیتی عنوان کرد، اما واضح است که بعد از فروکش کردن آشوب‌ها، شبکه امنیتی پشتیبان اینترنشنال به‌دلایل روشن از جمله شکست اغتشاشات، تصمیم و رویکرد جدیدی را اتخاذ کرده و حتی مسئولیت همکاری با این شبکه را نیز انکار کرده و می‌کنند.

شبکه ایران اینترنشنال وابسته به شرکت شرکت ولنت مدیا (متعلق به عربستان) بود، اما حالا و در پی توافق میان ایران و عربستان برای برقراری مجدد روابط دیپلماتیک، این شرکت مجوز فعالیت آن را به نهاد ناظر رسانه‌ها در انگلستان (آفکام) پس داد و عملا از خود سلب مسئولیت کرد و انتقال آن از لندن به واشنگتن برای پیدا کردن صاحب‌کار جدید است.  

رعنا رحیم‌پور در توئیتی اعلام کرد "آفکام٬ نهاد نظارت بر رسانه‌ها در بریتانیا به من خبر داد که ایران اینترنشنال ۲ هفته قبل از انتقال به آمریکا و ۲ هفته پس از شکایت من از گزارش سراسر دروغش، خودش مجوز پخش در بریتانیا را پس داده بود. احتمالا وکلایشان٬ مثل وکلای من٬ می‌دانستند خطر محکومیت و ابطال مجوز جدیست. " 

با توافق انجام شده میان ایران و عربستان برای برقراری روابط دیپلماتیک و همچنین رفتار غیرحرفه‌ای و فوق رادیکال این شبکه در ایام آشوب‌ها، بنظر می‌رسد کارفرمای سعودی سرمایه‌گذاری بر روی اینترنشنال را رها کرده و حالا مزدبگیران این شبکه باید به‌دنبال یک کارفرمای جدید باشند.  

انتهای پیام/
 
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.
 

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *