دو برابر شدن نظارت بر پناهجویان در مرزهای اروپا
خبرگزاری میزان – آژانس مرزی اتحادیه اروپا، فرانتکس، در بحبوحه تشدید اقدامات علیه پناهجویان در مرزهای اروپایی میگوید که در دو ماهه نخست سال ۲۰۲۳، میزان فعالیت در مدیترانه مرکزی بیش از دو برابر شده است.
به گزارش آناتولی، در دو ماه اول سال ۲۰۲۳، تعداد «عبورهای غیرقانونی» مرزی گزارش شده از سوی مقامها به این نهاد به بیش از ۲۸ هزار مورد افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، مسیرهای مدیترانه مرکزی و بالکان غربی همچنان فعالترین مسیرها هستند.
در ماه فوریه، نزدیک به ۱۳ هزار و ۸۰۰ مورد عبور مرزی در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا شناسایی شد که اندکی بیشتر از یک سال پیش است.
بر این اساس، اتحادیه اروپا سیستم اطلاعات حفاظت از مرزها را برای «بازدارندگی» مهاجرت غیرقانونی ارتقا میدهد.
به گفته کمیسیون اروپا، این بلوک قصد دارد «پیشرفتهترین سیستم مدیریت مرزی در جهان» را بسازد.
اتحادیه اروپا سیستم اطلاعات حفاظت از مرزهای خود را به ویژگیهای جدیدی برای جلوگیری و ممانعت از مهاجرت مجهز کرده است، از جمله دادههای بیومتریک و هشدار درباره تصمیمهای بازگشت برای متقاضیان پناهندگی ناموفق.
کمیسیون اروپا به تازگی اعلام کرد که سیستم حفاظت و مدیریت مرزهای این اتحادیه، با هدف ایجاد «پیشرفتهترین سیستم مدیریت مرزی در جهان» ارتقا یافته است.
نخست وزیر دانمارک، میگوید: مسئولیت حفاظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا باید بین همه کشورهای اتحادیه اروپا تقسیم شود.
این اقدامات سختگیرانه در حالی روی میدهد که حتی مشخص نیست در مرزهای برخی از کشورهای اروپایی مانند لتونی در طول سالهای گذشته چند مهاجر جان باختهاند.
این وحشتناک است و حتی وحشتناکتر این است که افراد کمی در کشورهای اروپایی به آن اهمیت میدهند؛ نه رسانهها، نه سازمانهای غیردولتی، نه جامعه.
از سال ۲۰۲۱، بحران مهاجرت در شرقیترین حاشیه اتحادیه اروپا رواج یافته و دهها هزار مهاجر برای ورود به این بلوک جان خود را به خطر میاندازند.
بیشتر آنها به سمت لهستان و لیتوانی رفتهاند، اما لتونی به طور فزایندهای به یک کانون تبدیل شده است.
لیتوانی و لهستان در تلاش برای دور نگه داشتن مهاجران، حصارهای بزرگ از سیم خاردار در امتداد مرزهای خود برپا و حضور پلیس را تشدید کردهاند.
یک مسئله این است که تعداد کمی از ناظران آنچه را که در مرزها میگذرد مستند میکنند، در حالی که تعداد سازمانهای بشردوستانه در حال کاهش است.
در ماه دسامبر، سازمان داروهای بدون مرز، MSF، به دلیل نگرانی در مورد رفاه مهاجران، از این کشور خارج شد.
داوطلبان در لیتوانی نیز نگرانیهای مشابهی را در مورد مهاجرانی که در مناطق مرزی ناپدید شدهاند، ابراز کردند.
در مرزهای لهستان نیز گزارش شده که نیروهای مرزی به مهاجران نیازمند غذا را میفروشند و همزمان با خشونت آنها را وادار به بازگشت میکنند.
انتهای پیام/