پنج دلیل برای کنترل میزان مصرف قهوه
اول از همه اخبار بدی داریم برای بانوان بارداری که عاشق قهوه هستند. یک پژوهش تازه نشان داده یک فنجان قهوه به تنهایی ریسک تولد نوزادان نارس را افزایش میدهد. همین پژوهش میگوید زنانی که در طول بارداری کافئین مینوشند احتمال اینکه وزن نوزادشان کمتر از طبیعی باشد بیشتر است. این پژوهش در قالب مقالهای در ژورنال آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است.
در ادامه چند نمونه از دلایل علیه قهوه نوشیدن به طور مرتب آمده است. پیش از اینکه به فنجان بعدی لب بزنید نگاهی به این دلایل بیاندازید.
قهوهی بد مسموم است. کیفیت قهوهای که مینوشید حیاتی است چرا که قهوه بد ممکن است حاوی ناخالصی بسیار باشد و به مریضی، سر درد یا دست کم حس ناخوشایند عمومی منجر شود. به گفته متخصصان، قهوه حتی به سادگی ممکن است به دلیل عملآوری بد دانههایش بیکیفیت باشد. بد نیست بدانید یک دانه قهوه که درست عملآوری نشده باشد میتواند کل قهوهتان را مسموم کند.
قهوه میتواند مرگ آور باشد. اگر میزان کافئین در بدنتان از حد مشخصی بالاتر برود ممکن است به دلیل بیآب شدن بدن منجر به مرگتان شود. نوشیدن ۸۰ تا ۱۰۰ فنجان قهوه (۲۳ لیتر) در مدتی نسبتاً کوتاه به ۱۰ تا ۱۳ گرم کافئین در بدنتان بدل میشود. البته که قبل از اینکه به این عدد برسید قطعاً به دلیل تهوع بیشترش را تخلیه خواهید کرد چرا که بدن چنین حجمی از هیچ مایعی را تحمل نخواهد کرد.
قهوه منجر به بی خوابی میشود. بیشترین میزان پیشنهاد شده کافئین برای بدن ۴۰۰ میلیگرم است که با حدود ۴ فنجان قهوه جذب بدن میشود. اگر به کافئین حساس باشید باید خیلی مراقب باشید که قهوه باعث بیخوابی مزمن در شما نشود.
اگر کلسترول بالا دارید قهوه فیلترشده بخورید. دانههای قهوه کافستول و کاوول دارند. هر دو ماده سطح کلسترول LDL را افزایش میدهد. فیلترکردن قهوه بخش زیادی از LDL را صاف میکند. به هر حال، اسپرسو، قهوه ترک، قهوه فرانسه و قهوه دمکرده مقدار زیادی کلسترول و کاوول دارد.