وزیر دفاع: کشورهای زیادی خواهان پهپاد ایرانی هستند/ در حال توسعه پهپادهای دریاپایه هستیم
خبرگزاری میزان - به گزارش روابط عمومی وزارت دفاع؛ امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح صبح امروز(دوشنبه ۱۵ اسفندماه) در نشست خبری خود که با اصحاب رسانه برگزار شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران در مسائل بینالمللی و منطقهای به گونهای حرکت کرده است که این حرکت نشانگر استقلال، استحکام و اقتدار جمهوری اسلامی ایران بوده است.
وی با بیان اینکه تحمل اقتدار و استقلال ما برای دشمن بسیار سخت بوده و او را عصبانی کرده است، افزود: همه اقداماتی که دشمنان انجام می دهند از روی ناچاری، ضعف و درماندگی است.
وزیر دفاع تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در طول سالهای گذشته قلههای متفاوتی را فتح و تسخیر کرده است و دشمنان در تمام اقداماتی که علیه جمهوری اسلامی ایران داشتهاند به اذعان خودشان شکست خوردهاند.
امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه اقتدار ما در مقابل دشمن باعث شده تا آنها به کارهای بسیار سخیف علیه ما دست بزنند، تصریح کرد: ما به عنوان یک نظام قدرتمند و با اقتدار در جهان به گونهای حرکت کردیم که دشمن را به مرحله زانو زدن رساندهایم. امروز جوانان و دانشمندان ما به حدی از اقتدار رسیدهاند که هیچ نیروی اهریمنی در جهان در برابر آنها نمیتواند توطئه یا سد ایجاد کند.
وی تاکید کرد: ما امروز از مرحلهای که دشمنان احساس کنند میتوانند با توطئهانگیزی جلوی پیشرفتهای ما را سد کنند، گذر کردهایم.
وزیر دفاع با اشاره به دیدارهای خود با ملاقات بینالمللی دفاعی بیان کرد: همه کشورهایی که ما با آنها ملاقات داشتیم و خود بنده با بسیاری از مقامات دفاعی آنها که شخصیتهای برجستهای هستند، گفتوگو کردم و واقعاً در مواجهه با دستاوردهایی که ما داریم شگفتزده میشوند و میگویند ما چنین باوری نسبت به جمهوری اسلامی نداشتیم و به تبلیغات پوچ غربی ها واقف میشوند.
امیر آشتیانی با اشاره به توان دفاعی ایران اسلامی خاطرنشان کرد: کشورهای مختلف جهان قدرت واقعی را در جمهوری اسلامی میبینند و اراده راسخ جمهوری اسلامی ایران را برای پشتیبانی از خود در مجموعه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران میبینند.
وزیر دفاع با بیان اینکه ما برنامههای خودمان را در وزارت دفاع به صورت جهشی در نظر گرفتیم، تاکید کرد: ما دو برنامه تدوین کردیم که یکی برنامه عادی و سالیانه و دوم همین برنامه به صورت جهشی است و امروز حداقل دو برابر بیشتر از برنامه پیشرفت کردهایم.
رشد ۲/۵ برابری تولید و فروش محصولات وزارت دفاع در یکسال گذشته
وی افزود: در بخش تسلیح نیروهای مسلح، امسال نسبت به سال گذشته یک و نیم برابر تجهیزات و خدمات به نیروهای مسلح ارایه شده که ارزش آن حدود 87 هزار میلیارد تومان است.
امیر آشتیانی از همکاری وزارت دفاع با 6 هزار شرکت دانش بنیان نیز خبر داد و گفت: در این مدت بیش از 85 هزار فرصت شغلی ایجاد شده که 15 هزار فرصت نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
وزیر دفاع از تأسیس صندوق پژوهش و صنعت دفاعی خبر داد و گفت: در بومی سازی قطعات نیز با هدف صرفه جویی ارزی و کاهش هزینه مقابله با خرابکاری صنعتی دشمن، 38 هزار قطعه را خودمان تولید کردیم و بالغ بر یک میلیارد دلار نیز صرفه جویی ارزی داشتیم.
وزیر دفاع گفت: امروز مطالبات کشورها از ما برای دریافت پهپاد متعدد است و کشورهای زیادی خواهان آن هستند چون همه پذیرفته اند که قدرت پهپادی ایران بینظیر و آزمایش پس داده است. لذا ما با رعایت ملاحظات خود، به برخی کشورها در مسیر تقویت بنیه دفاعیشان کمک میکنیم.
امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به حضور وزارت دفاع در رزمایش های نیروهای مسلح گفت: ما در رزمایشها به دو منظور ارائه مشاوره و دریافت بازخورد از تجهیزات دفاعی حضور پیدا میکنیم و در مجموع ۹ رزمایشی که اخیراً برگزار شد، سامانههایی که ما در اختیار نیروهای مسلح قرار دادیم، موفقیت بالای ۹۰ درصد داشتند.
وزیر دفاع با بیان اینکه ما در حوزه موشکی به ۷ هدف توجه داریم، تصریح کرد: در حوزه موشکی بحث دقت، پنهان کاری، رادار گریزی و توان افزاری را در دستور کار داریم و موشک بالستیک با برد دو هزار کیلومتر را تولید میکنیم و انواع موشکهای کروز را تا برد یک هزار کیلومتر تولید کرده ایم که از سطح، زمین و زیر سطح شلیک میشود که توان رزم نیروهای مسلح را به نحو چشمگیری افزایش داده است.
وی ادامه داد: ما در حوزه پشتیبانی از پدافند هوایی هم با توجه به تهدیدات مختلف و متناسب با هر تهدیدی ساماندهی لازم را انجام دادیم. اکنون در حال توسعه سلاحهای پدافند هوایی هستیم و موضوعات اختلال و فریب را در این سامانهها لحاظ کردیم.
امیر آشتیانی با اشاره به توانمندی وزارت دفاع در حوزه پهپادی تصریح کرد: ما تولید و توسعه پهپادهای پشتیبانی رزم هوایی، پهپادهای با برد پروازی و مداومت پروازی بالا، طراحی پهپاد رهگیر و بهکارگیری هوش مصنوعی برای پروازهای جمعی و تلفیقی برای پروازهای باسرنشین را در دستور کار داریم و همچنین، در حال توسعه پهپادهای دریاپایه هم هستیم.
وزیر دفاع با بیان اینکه ما در حوزه پدافند هوایی نیز با توجه به تهدیدات مختلف متناسب آنچه نیاز داریم را تولید کرده ایم، گفت: ما برای مقابله با هر کدام از تهدیدات موشکهای کروز، پرندهها و ریز پرندهها تجهیزات متناسب را تولید کرده و سامانه های متناسب در برابر تهدیدات گوناگون را در اختیار داریم..
وی افزود: ما در حوزه سامانه های پدافندی در ارتفاع پایین، سامانه های مجید و مرصاد را داریم و در حوزه برد بلند باور ۳۷۳ را داریم.
امیر سرتیپ آشتیانی در ادامه سخنان خود به توان دفاعی کشور در حوزه دریا اشاره و بیان کرد: ساخت انواع زیردریایی، ناوشکن و شناورهای تندرو و موشکهای کروز از جمله برنامههای ما است که این شناورها به انواع موشکهای کروز و تسلیحات مجهز شده اند.
امیر آشتیانی ارائه خدمات به بازنشستگان را از دیگر خدمات وزارت دفاع اعلام و بیان کرد: تلاش کرده ایم که به بازنشستگان نیروهای مسلح بهترین خدمات را ارائه دهیم، همچنین با شرکتهای دانش بنیان و مراکز علمی همکاری گستردهای داریم و تلاش داریم که به بهترین شکل مأموریتهای خود را پیش ببریم.
وزیر دفاع در پاسخ به سوالی درباره خرید جنگنده سوخو ۳۵ بیان کرد: جمهوری اسلامی برای دفاع از کشور و ارتقای توان بازدارندگی کشور همکاریهایی با سایر کشورها دارد و در صورت نیاز اگر به تسلیحاتی نیاز داشت آن را خریداری میکند، خرید تسلیحات ممکن است در دستور کار وزارت دفاع قرار بگیرد. موضوع مربوط به جنگندههای سوخو ۳۵ هم از گذشته مطرح بوده و اتفاق جدیدی در این زمینه رخ نداده است.
نیازی به تهیه سامانه S۴۰۰ نداریم
امیر آشتیانی در پاسخ به سوالی درباره شنیدههای اخیر مبنی بر سامانه پدافندی S-۴۰۰ و تبادل تکنولوژیهای دفاعی میان ایران و روسیه، عنوان کرد: روسیه از جمله کشورهایی است که ایران، به جهت همسایگی و سابقه ارتباط نزدیکی که در گذشته وجود داشته، مباحث گسترده را با آن دنبال کرده است و سطح روابط ما با مسکو از یک سطح بالا برخوردار است.
وی با بیان اینکه در بحث سلاحهای پدافندی میتوانیم بگوییم به خودکفایی رسیدهایم، تاکید کرد: اکنون سامانههایی که در اختیار داریم در دنیا بینظیر هستند که میتواند مشکل ما را مرتفع کند. اگر لازم باشد سامانههای دیگری را نیز به سامانههای موجود اضافه کنیم همان زمان موضوع را بررسی میکنیم اما، در حال حاضر در این احساس نیاز وجود ندارد. در حقیقت سامانههای فعلی کشور کفایت میکند و باور ۳۷۳ سامانهای فوقالعاده است که بسیاری از کشورها آرزو دارند یک نمونه از آن را داشته باشند.
امیر سرتیپ آشتیانی در پاسخ به سوالی درباره همکاریهای پهپادی ایران با سایر کشورها، خاطرنشان کرد: مطالبات و درخواست کشورها از ایران برای دریافت پهپاد متعدد بوده است. شرایط نامتعادلی که در بعضی مناطق جهان وجود دارد کشورها را به سمت تقویت بنیه دفاعی سوق میدهد. بنابراین، با توجه به اینکه پهپادهای جمهوری اسلامی جزو پهپادهایی است که بعضاً نمونه مشابه آنها وجود ندارد و به همین درخواست در این زمینه زیاد بوده است.
وزیر دفاع در ادامه سخنان خود با اشاره به توان و قدرت پهپادی ایران و با بیان اینکه در مسیر توسعه فناوریها در حوزه پهپادی قرار داریم، تصریح کرد: امروز همه پذیرفتند که قدرت پهپاد ایرانی قدرت بینظیری است و آزمون خود را در رزمایشهای مختلف پس داده است. ما به واسطه اینکه توان لازم را داریم، میتوانیم به کشورهای که با ما همکاری نزدیک دارند، کمک کنیم تا بنیه دفاعی خود را تقویت کنند. البته در این حوزه ملاحظاتی داریم که ممکن است ما را دچار محدودیت کند.
وی درباره حمله به برخی مراکز وزارت دفاع گفت: این اقدام کار چندان مهمی نیست و ارزش نظامی ندارد، اقداماتی از این دست با استفاده از ریزپرندهها اقدامی است که نیاز چندانی به برنامه ریزی ندارد و آنها از روی ترس این کار را انجام دادهاند که دستگاههای مسئول و امنیتی درحال پیگیری این موضوع هستند.
انتهای پیام/