صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشخیص زودرس بیماری از مهم ترین برنامه های وزارت بهداشت است/ ضرورت اجرای پزشکی خانواده

۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۳:۱۸
کد خبر: ۴۷۰۲۰۶۹
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشخیص زودرس بیماری را از مهم ترین برنامه های وزارت بهداشت اعلام کرد.

خبرگزاری میزان - خبرگزاری میزان - به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، کوروش اعتماد گفت: برنامه تشخیص زودرس بیماری وزارت بهداشت در جا‌هایی که مردم استقبال کرده اند دستاورد‌های بسیار خوبی به ویژه در تشخیص سرطان‌ها به همراه داشته است. 
 
وی با اعلام این که پنج دسته اصلی بیماری‌های غیرواگیر سرطان ها، دیابت، قلبی و عروقی، بیماری‌های مزمن تنفسی و بیماری‌های سلامت روان هستند، گفت: عوامل خطر اصلی این بیماری‌ها مصرف دخانیات و الکل، فعالیت فیزیکی کم، غذای ناسالم و آلاینده‌های هوایی هستند. 

اعتماد افزود: برخی ازعوامل خطر همچون کم تحرکی در کشور رو به افزایش است. غربالگری زودرس بیماری‌های غیرواگیر و کنترل عوامل خطر، دو راهکار مقابله با این بیماری هاست. 
 
وی برنامه‌های کنترل دیابت، پرفشاری خون، سرطان‌ها که از سال آینده پوکی استخوان در زنان بالای ۵۰ سال نیز به آن افزوده می‌شود را برنامه‌های تشخیص‌های زودرس بیماری وزارت بهداشت اعلام کرد.
 
بیماری‌های غیرواگیر، رتبه اول بار بیماری‌ها
 
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت بیماری‌های غیرواگیر را دارای رتبه اول بار بیماری‌ها در کل دنیا دانست و گفت: متاسفانه بیماری‌های غیرواگیر در کل دنیا رتبه اول را در مرگ و ناتوانی افراد دارد و ۷۰ درصد مرگ‌ها و ناتوانی‌ها در کشور‌های در حال توسعه اتفاق می‌افتد.
 
وی ادامه داد: ۱۸ میلیون مرگ سالانه در دنیا مربوط به بیماری‌های قلبی، ۹ میلیون مربوط به سرطان ها، ۴ میلیون مربوط به بیماری‌های مزمن تنفسی، ۲ میلیون مرگ به خاطر ابتلا به دیابت، ۸ میلیون مرگ مربوط به مصرف دخانیات، ۱.۷ میلیون مرگ مربوط به مصرف زیاد نمک و ۸۳۰ هزار مرگ نیز به دلیل فعالیت فیزیکی کم اتفاق می‌افتد. 

اعتماد چهار عامل اصلی ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر در کشور را مصرف دخانیات، تحرک و فعالیت کم، مصرف غذای چرب و پرکالری و آلودگی هوا عنوان کرد. 
 
ضرورت اجرای پزشکی خانواده
 
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت ادامه داد: بیماری‌های غیرواگیر عموما تا آخر عمر با افراد هستند. تنها فردی هم که در کنار بیماران همیشه قرار دارد، پزشک خانواده است؛ بنابراین هیچ راهی برای کنترل بیماری‌های غیرواگیر نداریم مگر این که تمام مداخلات ما در بستر پزشکی خانواده باشد. 
 
اعتماد افزود: همراهی بیمار پس از ترخیص از بیمارستان با کمک پرستاران یکی از برنامه‌های دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر است که سال آینده با همکاری معاونت پرستاری به صورت پایلوت اجرایی خواهد شد.
 
وی گفت: مطابق آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی، به ازای هر یک واحد هزینه در بیماری‌های غیرواگیر تا سال ۲۰۳۰ هفت برابر به حوزه سلامت برمی گردد، یعنی هزینه در این حوزه نوعی سرمایه گذاری برای آینده است.
 
وی ادامه داد: ۵۴ درصد درآمد مردم در کشور‌های توسعه یافته، ۳۲ درصد درآمد مردم در کشور‌های متوسط و ۱۲.۲ درصد درآمد مردم در کشور‌های کم درآمد صرف بیماری‌های غیرواگیر می‌شود. 
 
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت در پایان با بیان این که بار اقتصادی بیماری‌های غیرواگیر در ایران و دنیا رتبه اول را داراست، اظهار کرد: سرطان‌ها در سال ۲۰۱۰ بالغ بر ۲۹۰ میلیارد دلار از سهم تولید ناخالص ملی کشور‌ها را به خود اختصاص می‌داد که این عدد تا سال ۲۰۳۰ به ۴۸۵ میلیارد دلار می‌رسد. سهم دیابت نیز ار تولید ناخالص ملی از ۵۰۰ به ۷۵۴ میلیارد دلار خواهد رسید.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *