مشروعیت بخشی خشونت پلیس فرانسه از طریق رویه مصونیت از مجازات
خبرگزاری میزان – موضوع خشونت پلیس فرانسه و مصونیت آن از مجازات موضوع جدیدی نیست، اما در پی انتشار مکرر ویدئوهای مربوط به خشونت پلیس فرانسه و تشدید اقدامهای خشونت بار پلیس به ویژه علیه معترضان ضد دولتی این موضوع بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گرفته است.
در حالی که پلیس فرانسه به شکل روافزونی به تظاهرات کنندگان، معترضان، اعتصاب کنندگان، دانش آموزان، دانشجویان و روزنامه نگاران حمله میکند، خشونت پلیس فرانسه و مصونیت آن از مجازات به شکل روزافزونی توسط دولت این کشور مشروعیت مییابد.
البته از بهار ۲۰۲۰ اعتراض عمومی و گستردهای علیه اقدامات خشونت بار پلیس فرانسه در سراسر این کشور به راه افتاد که انتشار ویدئوهای متعددی از خشونت پلیس، مداخلات خشونت آمیز پلیس، اظهارات و اعمال نژادپرستانه پلیس را در پی داشت.
موضوع مصونیت پلیس فرانسه از مجازات تا حد زیادی خشونت مهارناپذیر پلیس را در پی داشته است.
در حال حاضر پلیس فرانسه در سایه این مصونیت از مجازات توانسته اختیارات خود را افزایش دهد؛ این افزایش اختیارات با توسعه زرادخانه پلیس فرانسه میتواند در پی هر ماجرایی، فاجعهای را رقم بزند.
موضوع استفاده بیش از حد از زور توسط پلیس فرانسه تاکنون از سوی نهادها و سازمانهای مختلف مورد انتقاد قرار گرفته است.
به گزارش «acatfrance»، در نخستین روز ماه می ۲۰۲۳، یک گروه کاری در شورای حقوق بشر سازمان ملل استفاده غیرقانونی از زور توسط مجریان قانون در این کشور را مورد بررسی قرار داد.
مصونیت پلیس از مجازات در فرانسه دو پیامد مهم داشته است که پیش بینی میشود به مرور زمان وخیمتر نیز شود.
نخست این که مردم به پلیس بیش از هر زمان دیگری بی اعتماد هستند.
دو، این که خشونت پلیس به دلیل مصونیت از مجازات تشدید میشود و قربانیان بیشتری را به آمار میافزاید.
قربانیان خشونت پلیس فرانسه طیف گستردهای از افراد هستند، اما مهاجران را باید اصلیترین قربانیان روزافزون مصونیت پلیس فرانسه از مجازات دانست.
به گزارش «lecourrierdelatlas»، مرز فرانسه و ایتالیا به محل جنایتهای بی مجازات پلیس فرانسه تبدیل شده است.
در مرز فرانسه و ایتالیا، عدم رعایت حقوق مهاجران بدون مجازات ادامه دارد؛ مهاجران در این مرز در حالی به صورت غیرقانونی به عقب رانده و از حقوق اولیه خود محروم میشوند که هیچ مجازاتی برای پلیس به دلیل دست زدن به چنین اقدامهایی اعمال نمیشود.
در عین حال، کارشناسان بر این باورند که روند افزایشی خشونت پلیس فرانسه با توجیه برقراری نظم رخ داده و ادامه خواهد داشت.
به گزارش «basta»، از زمان آغاز اعتراضهای ضد دولتی موسوم به جلیقه زردها، خشونت پلیس فرانسه به بهانه برقراری نظم بیشتر شده است.
سباستین روشه، محقق و کارشناس مسائل سیاسی و جرم شناس، ریشه خشونت پلیس فرانسه را در اعتصابهای ۱۹۴۷ تا ۱۹۴۸ خوانده و تاکید کرد از آن زمان پلیس فرانسه به بهانه برقراری نظم روز به روز خشونت بارتر اقدام میکند و همزمان تحت سایه مصونیت بیشتر قرار میگیرد.
به گفته وی، مقامهای فرانسه قصد دارند با تقسیم پلیس به دو گروه خوب و بد از این ماجرا فرار کنند، اما چیزی که مشخص است پلیس فرانسه زیر چتر حمایت قانون و دولت و ضعف گروههای مدنی برای کنترل سلاح پلیس به آسیب رسانی خود به جامعه ادامه میدهد.
در واقع پلیس فرانسه از طریق فرستادن نیروهای آموزش ندیده برای برخورد با معترضان و تظاهرات کنندگان قصد ارعاب مردم را دارد؛ پلیس فرانسه حتی برای تشدید این ارعاب همان گونه که در موضوع برخورد با جلیقه زردها دیدیم، اقدام به اعزام خودروهای زرهی، بالگردها، پهپادها، ... نیز کردند.
کارشناس مذکور همچنین تاکید کرد که ادعاهایی مانند پیروی پلیس فرانسه از قانون و آسیب نرساندن به مردم در پی نافرمانی پلیس از این اصول، به هیچ انگاشته میشوند.
انتهای پیام/