صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بررسی لایحه بودجه 1402؛

تکلیف مجلس به وزارت اقتصاد برای شفاف سازی درآمد‌ها و هزینه‌های شرکت‌های دولتی

۱۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۸:۵۴
کد خبر: ۴۷۰۱۳۸۹
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
نشست علنی مجلس شورای اسلامی با دستور کار بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ در حال برگزاری است.

خبرگزاری میزان - به گزارش خانه ملت، نشست علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (پنجشنبه، 11اسفند ماه) به ریاست محمد باقر قالیباف راس ساعت 8  و 17 دقیقه و با حضور 194 نفر از نمایندگان آغاز شد.

گام بلند مجلس برای خودکفایی تولید بنزین

 نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز (پنجشنبه ۱۱ اسفندماه) با الحاق یک بند به تبصره ۱ ماده واحده لایحه بودجه، با ۱۳۱ رأی موافق، ۳۵ رأی مخالف و ۱۳ رأی ممتنع موافقت کردند.

براساس این بند الحاقی؛ به منظور تکمیل، اتمام و بهره برداری پالایشگاه مهر خلیج فارس و تامین فرآورده‌های مورد نیاز به دولت اجازه داده می‌شود به دستگاه اجرایی مربوطه تا سقف ۵۰۰ میلیون یورو نفت یا میعانات گازی تخصیص داده، دستگاه اجرایی متعهد می‌شود، پس از بهره برداری ظرف مدت ۳ سال به صورت نقدی (ارزی) یا تحویل فرآورده با دولت تسویه حساب نماید.

براساس این گزارش وحید جلال زاده نماینده مردم ارومیه در مجلس در توضیح پیشنهاد الحاق بند فوق به تبصره ۱ لایحه بودجه چاره سازی برای رفع ناترازی انرژی را یکی از موضوعات مهم کشور دانست و افزود: ناترازی در تولید و مصرف بنزین از جمله مواردی است که در حوزه امنیت ملی، کشور را مورد تهدید قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: امروز مصرف بنزین در کشور حدود ۱۰۳ میلیون لیتر در روز است که اگر به همین منوال ادامه یابد، باید تولید بنزین را افزایش دهیم، اما با تکمیل، اتمام و بهره برداری پالایشگاه مهر خلیج فارس که هم اکنون با پیشرفت ۷۰ درصدی مواجه است، می‌توانیم ۱۲ تا ۱۵ میلیون لیتر بنزین به چرخه تولید کشور اضافه کنیم. این پالایشگاه تماماً ایرانی بوده و نماد خودکفایی کشور است، و در صورت بهره برداری این پالایشگاه، بخشی از هزینه‌های کشور که صرف واردات بنزین می‌شود، صرفه جویی شده و در مسیر خنثی سازی تحریم‌ها می‌توانیم بخشی از فرآورده‌های نفتی خود را تولید کنیم.

ساز و کار تامین مالی طرح های سرمایه گذاری در بهینه سازی مصرف سوخت مشخص شد

با تصویب نمایندگان همچنین وزارتخانه‌های کشور با همکاری شهرداری‌های کشور و وزارت راه و شهرسازی و وزارت نیرو موظفند تا مرداد سال ۱۴۰۲ طرح پیشنهادی سرمایه گذاری در جهت بهینه سازی مصرف سوخت در قالب ارتقا حمل و نقل درون شهری و برون شهری و برقی نمودن چاه‌های کشاورزی براساس ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور را جهت تصویب و نهایی سازی به شورای اقتصاد هرکدام به میزان یکصد هزار میلیارد ریال ارائه نمایند.

وزارت نفت مکلف به همکاری در این خصوص است. سرمایه گذاران طرف قرارداد وزارتخانه‌های مذکور مجازند تا با استفاده از ظرفیت ماده ۸ قانون حداکثر استفاده از توان تولید و خدمات کشور و حمایت از کالای ایرانی برای تامین مالی اجرای طرح‌های بهینه سازی با استفاده از ظرفیت فاکتورینگ نسبت به صدور اوراق مالی اقدام کنند.

وزارت اقتصاد مکلف به شفاف سازی درآمد‌ها و هزینه‌های شرکت‌های دولتی شد

نمایندگان در مجلس شورای اسلامی مصوب کردند که  وزارت امور اقتصادی و دارایی با رعایت اصل یکصد و سی و هشتم (۱۳۸) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و رعایت سیاست‌های کلی برنامه هفتم، حداکثر تا پایان خرداد‌ماه سال ۱۴۰۲ مکلف است با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور آیین‌نامه انتظام‌بخشی و شفاف‌سازی و ضابطه‌مند نمودن درآمد‌ها و هزینه‌های شرکت‌های دولتی را از جمله شامل میزان حقوق و دریافتی اعضای هیأت مدیره، نحوه تشکیل مجامع عمومی/شورای‌عالی و بررسی صورت‌های مالی و ثبت اطلاعات در سامانه یکپارچه شرکت‌های دولتی و ثبت اطلاعات نیروی انسانی و حقوق و مزایای کارکنان در سامانه سازمان اداری واستخدامی کشور مبتنی بر تکالیف قانونی، تدوین و به‌تصویب هیأت وزیران برساند.

وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است گزارش عملکرد این جزء را هر سه‌ماه یک‌بار به کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات و اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.

شروط تخفیف ۵ درصدی خوراک نفت خام شرکت‌های پالایش نفت تعیین شد

نمایندگان همچنین در ادامه بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، با الحاق یک بند به تبصره ۱ ماده واحده این لایحه موافقت کردند.

براساس این بند الحاقی؛ وزارت نفت مکلف است تخفیف ۵ درصد خوراک نفت خام موضوع جزء ۱ بند (الف) ماده ۱ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ۲ را صرفاً با رعایت شرط زیر به شرکت‌های پالایش نفت اختصاص دهد.

۱- اختصاص ۴۰ درصد از سود خالص سالانه شرکت پالایش نفت به حساب اندوخته قانونی مخصوص پروژه‌های کیفی سازی با اولویت کاهش نفت کوره در مجمع عمومی

۲- تایید پیشرفت فیزیکی پروژه توسط شرکت مشاور منتخب وزارتخانه‌های نفت، امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه مطابق برنامه زمان بندی مورد تایید وزارت نفت برای دوره سه ماهه قبل از اعمال تخفیف خوراک

۳- در صورت عدم مطابقت پیشرفت فیزیکی واقعی توسط شرکت مشاور منتخب با برنامه زمانبندی مورد تایید وزارت نفت، تخفیف خوراک مورد نظر به صورت نسبتی از پیشرفت فیزیکی واقعی به پیشرفت فیزیکی برنامه‌ای اعمال می‌گردد.

این خبر در حال تکمیل است...


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *