صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم تسریع در اجرای فعالیت‌های آبخیزداری برای حفظ امنیت زیستی کشور

۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۸:۱۲
کد خبر: ۴۷۰۱۱۹۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بر حفظ امنیت زیستی کشور تاکید کرد و گفت: باید با توسعه فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوانداری در قالب برنامه هفتم و هشتم، این طرح را به پایان برسانیم.

خبرگزاری میزان _ عباسعلی نوبخت با اشاره به این که از مجموع حدود ۱۶۵ میلیون هکتار خاک در کشور، متولی ۱۳۵ تا ۱۳۷ میلیون هکتار آن وزارت جهاد کشاورزی است، اظهار کرد: در سازمان منابع طبیعی باید بر اساس برنامه‌هایی که داریم مدیریت کنیم و چنانچه اشتباهی در برنامه رخ دهد، این امر منجر به مهاجرت اکولوژیک می‌شود.

وی افزود: فعالیت‌های سازمان منابع طبیعی به دلیل محدودیت اعتبار، به کندی پیش می‌رود که امیدواریم با دستور رئیس جمهور و پیگیری وزیر جهادکشاورزی برای حفظ امنیت زیستی، فعالیت‌هایمان را با مقیاس بیشتر انجام داده و در این راستا گام‌های بزرگتری برداریم.

نوبخت ادامه داد: چنانچه بخواهیم همچون گذشته عملیات آبخیزداری و آبخوانداری را اجرا کنیم، ۹۰ سال طول می‌کشد در حالی که ۱۲۵ میلیون هکتار اراضی در معرض فرسایش خاکی است.

به گفته وی در قالب برنامه هفتم و هشتم توسعه باید فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوانداری را به پایان برسانیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای ۳ میلیون هکتار بیابان برنامه داریم، زیرا کشوری هستیم که سالانه یک میلیون هکتار پدیده بیابان‌زایی دارد.

نوبخت با بیان اینکه ۲۳ استان بیابانی داریم، افزود: اکنون ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا را دارا هستیم که اگر دورتادور کشور را دیواری به عرض و ارتفاع یک کیلومتر احداث کنند، با اعمال مدیریت صحیح، امنیت غذایی تامین می‌شود.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بر اهمیت خاک تاکید کرد و گفت: وضعیت فرسایش خاک مساعد نیست و بر این اساس مقام معظم رهبری بار‌ها تاکید کرده‌اند که اهمیت خاک به مراتب از آب بیشتر است.

وی عنوان کرد: از ابتدای دهه ۹۰ میلادی عضو کنوانسیون تغییر اقلیم هستیم، همچنین جزو هفتمین تولید کننده کربن و ۴۷ جذب کننده کربن هستیم.

نوبخت در بخش دیگری از صحبت‌هایش به طرح کاشت درخت نیز اشاره کرد و گفت: نوسانات اقلیمی باعث شده کشور‌ها به سمت و سوی کاشت درخت پیش روند، طوری که هم اکنون افغانستان در طرح کاشت درخت از ما نیز جلوتر است.

به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، وی در اولین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی اضافه کرد: ما جزو کشور‌هایی هستیم که در سال ۲۰۲۵ به سمت خشکی می‌رویم و تا ۲۰۴۰ جزو ۱۹ کشور خشک دنیا خواهیم شد، بر این اساس تقاضا داریم که جزو بهترین مروج‌های طرح کاشت یک میلیارد درخت باشیم و همواره روسای جهاد کشاورزی استان‌ها، هفته منابع طبیعی را جدی بگیرند.

انتهای پیام/

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *