صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شهر هخامنشی خراسان شمالی نوروز ۹۸ میزبان گردشگران خواهد بود

۰۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۳:۳۵
کد خبر: ۴۷۰۰۶۹
محوطه تاریخی ریوی یکی از شهر‌های مهم دوران هخامنشی در شمال شرق از نوروز ۱۳۹۸ پذیرای گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود.

به‌گزارش گروه جامعه ، محمد جواد جعفری سرپرست فصل ششم کاوش باستان شناسی در محوطه ریوی شهرستان مانه و سملقان در خراسان شمالی گفت: تاکنون ۵ فصل کاوش‌های باستان شناسی در محوطه ریوی با مشارکت باستان شناسان آلمانی انجام شده است و فصل ششم این کاوش‌ها از مهر ماه سال جاری آغاز و در میانه آبان ماه به پایان رسید.

وی با اشاره به ثبت محوطه ریوی با وسعتی ۱۱۰ هکتاری در سال ۱۳۴۶ در فهرست آثار ملی کشور گفت: طی پژوهش‌های باستان-شناسی که از سال ۱۳۹۱ در محوطه تاریخی "ریوی" واقع در دشت سملقان استان خراسان شمالی آغاز شده است، باستان شناسان به بقایای یک شهر از دوران هخامنشی تا ساسانی دست یافتند و با توجه به اهمیت این کشف تا کنون شش سال پژوهش‌های باستان شناسی در این محوطه ادامه یافته است.

جعفری گفت: کاوش‌های سال ۱۳۹۶ در محوطه تاریخی ریوی منجر به کشف بقایای یک تالار ستوندار در بخش جنوبی محوطه و بقایای یک ساختمان بزرگ خشتی مربوط به دوران هخامنشی تا ساسانی در مرکز محوطه و یک گورستان مربوط به عصر مفرغ (چهار هزار سال قبل) در بخش شمالی شد.

جعفری بیان کرد: با توجه به اهمیت باستان شناسی این آثار، در کاوش‌های سال جاری هم مطالعات بر روی این سه نقطه متمرکز بود که منجر به شناخت بخش زیادی از جزئیات معماری بنا‌های مربوط به دوران هخامنشی و اشکانی و وضعیت گورستان عصر مفرغ محوطه شد.

این باستان شناس افزود: در مهرماه سال ۱۳۹۷ همراه با فعالیت‌های باستان شناسی، مرمت دیوار‌های خشتی تالار ستوندار و دیگر ساختار‌های خشتی یافت شده آغاز شد و برای بازدید گردشگران دو گمانه به ابعاد ۱۲× ۱۲ متر و ۵× ۵ متر با اسکلت فلزی مسقف شد.

وی با بیان این نکته که محوطه تاریخی ریوی از نوروز ۱۳۹۸ پذیرای گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود، گفت: اهمیت محوطه تاریخی ریوی در این است که وسعت آن در دوران هخامنشی به بیش از ۱۱۰ هکتار رسیده و به نظر می‌رسد یکی از شهر‌های مهم دوران هخامنشی در شمال شرق کشور بوده است.

بر اساس این پژوهشها، از دوران اشکانی و ساسانی نیز شواهد معماری و باستان شناسی مختلفی در محوطه ریوی بدست آمده است که نشان از توالی استقراری پس از دوران هخامنشی در محوطه ریوی است.

این باستان شناس در ادامه اظهار کرد: با توجه به اهمیت علمی و گردشگری این اثر تاریخی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی با همکاری موسسه باستان شناسی آلمان، برنامه منظمی را تحت عنوان "پروژه باستان شناسی ریوی" برای کاوش و پژوهش‌های باستان شناسی برنامه ریزی کرد.

وی با استناد به شواهد باستان شناختی گفت: ریوی یکی از مهمترین محوطه‌های دوران تاریخی شمال شرق کشور است که پژوهش‌های باستان شناسی هدفمند در آن می‌تواند موجب ارتقای شناخت ما از هویت تاریخی منطقه و رشد صنعت گردشگری در استان شود.

وی با اشاره به صدور مجوز فصل ششم کاوش باستان شناسی در محوطه تاریخی ریوی توسط ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: فعالیت‌های پژوهشی در محوطه تاریخی ریوی به صورت مشترک بین اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی و موسسه باستان شناسی آلمان در ایران و با حمایت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *