صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیشنهاد ایجاد شهرک‌های صنعتی مشترک به عراقی ها

۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۶۹۲۰۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
دبیر اتاق بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه ظرفیت رسیدن به تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق وجود دارد، گفت: پیشنهاد ایجاد شهرک‌های صنعتی مشترک به عراقی‌ها ارائه شده است.

سید حمید حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد در پاسخ به این سئوال که آیا رسیدن به رقم ۲۰ میلیارد دلار در تجارت با عراق ممکن است، اظهار کرد: قطعا این ظرفیت در بازار عراق وجود دارد که بتوانیم سهم ۲۰ میلیارد دلاری از بازار عراق داشته باشیم.

دبیر اتاق بازرگانی ایران و عراق افزود: بازسازی عراق در حال آغاز شدن است و حجم بزرگی از بازار پروژ‌های فنی مهندسی و مصالح ساختمانی ایجاد می‌شود که کشور در آن‌ها دارای مزیت است و قطعا کشوری نمی‌تواند با ما رقابت کند.

وی ادامه داد: واردات این کشور که در گذشته ۷۰ میلیارد دلار بود در زمان داعش به نصف کاهش یافته بود که با نابودی داعش و افزایش درآمد‌ها مجددا این رقم رشد خواهد کرد و سهم ۲۰ درصدی ما از بازار عراق بیشتر خواهد شد.

حسینی با بیان اینکه امسال با توجه به اینکه هنوز چهار ماه از سال باقی مانده صادرات به این کشور از رقم سال گذشته بیشتر شده است، گفت: قرارداد گازی که با عراق داریم اگر به ۵۰ میلیون مترمکعب برسد می‌تواند روزانه رقم حداقل ۱۰ میلیون دلاری به صادرات ما اضافه کند.

دبیر اتاق بازرگانی ایران و عراق خاطرنشان کرد: همچنین ما موقعیت بسیار مناسبی در توریست درمانی داریم که متاسفانه کار خوبی در آن انجام نشده و بخشی از این بازار از ما گرفته شده است که می توانیم از آن بهره بیشتری ببریم.

وی با بیان اینکه ما باید برای توسعه صادرات در این کشور هزینه کنیم تاکید کرد: دولت باید در زمینه مرز‌ها و گذرگاه سرمایه گذاری کند و بخش خصوصی نیز باید در این کشور حضور داشته باشد، دیگر همانند گذشته نیست که تجار ایرانی در بنگاه‌های خود بنشینند و تجار عراقی برای سفارش کالا به آن‌ها مراجعه کنند، باید تلاش کنیم کمیسیون مشترک بازرگانی دو کشور که حدود ۴ سال تشکیل نشده شکل بگیرد.

حسینی با بیان اینکه یکی از دلایل موفقیت‌های شرکت‌های برتر صادراتی ایران در کشور عراق، حضور داشتن این شرکت در داخل عراق است، گفت: یکی از برنامه‌های اساسی این است که بخشی از خطوط تولید را به عراق منتقل کنیم.

دبیر اتاق بازرگانی ایران و عراق از ارائه پیشنهاد رسمی ایران به کشور عراق در زمینه تجارت خبر داد و اظهار کرد: با توجه به اینکه عراق زیرساخت مناسب، آب، برق، گاز و نیروی متخصص ندارد به این کشور پیشنهاد شد، شهرک‌های صنعتی مشترکی در نقطه صفر مرزی ایجاد شود تا امکان ورود مواد اولیه و کالای ساخته شده بدون تعرفه به دو کشور وجود داشته باشد.

وی گفت: هنوز عراقی‌ها این پیشنهاد را قبول نکردند و انتظار دارند این شهرک‌ها در این کشور ایجاد شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *