کاهش ۱۴ درصدی طلاق توافقی در ۶ ماهه نخست امسال/ ارجاع پروندههای طلاق توافقی به دفاتر خدمات قضایی و الزامی شدن استفاده از مشاوره/ در انتخاب و گزینش مشاورین خانواده دقت لازم انجام شود
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران ادامه داد: همچنین در تهران دادخواست طلاق از سوی زوج با کاهش ۱۴ درصدی ورودی روبه رو بوده است.
وی با تاکید بر لزوم آموزش مهارتهای زندگی پیش از ازدواج خاطرنشان کرد: شناخت زوجین پیش از ازدواج اهمیت زیادی در کاهش دعاوی خانوادگی دارد؛ خانوادهها و مراکز آموزشی در این زمینه وظیفه دارند که مهارتهای زندگی را به جوانان در آستانه ازدواج آموزش دهند.
پوریانی اضافه کرد: مراجعه زوجین به دادگستری برای حل و فصل اختلافات باید آخرین راه باشد؛ این در حالی است که متاسفانه به دلیل عدم آموزش مهارتهای زندگی با کوچکترین اختلافی زن و مرد دادگاه را برای حل مشکل خود انتخاب میکنند.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران تصریح کرد: در حال حاضر مراکز مشاوره خانواده در مجتمعهای قضایی وجود دارد و تاكيد شده که در پروندههای طلاق توافقی موضوع ابتدا به مشاوره ارجاع شود.
وی افزود: با پیشنهادی که به معاونت پیشگیری قوه قضاییه و مرکز آمار و انفورماتیک قوه قضاییه ارائه شد در مورد طلاقهای توافقی سازوکاری ایجاد شد تا پروندههای طلاق توافقی به مجموعه دادگستری وارد نشود و از دفاتر خدمات قضایی به مراکز مشاوره ارجاع شود.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران خاطرنشان کرد: با ارجاع پروندههای طلاق توافقی به دفاتر خدمات قضایی و پس از برگزاری جلسات مشاوره چنانچه زوجین به توافق نرسیدند موضوع در دادگستری مطرح خواهد شد.
پوریانی با تاکید بر لزوم به کارگیری افراد متخصص در مراکز مشاوره اضافه کرد: در هنگام بروز اختلافات خانوادگی؛ زوجین مسایل ریز زندگی را نیز با مشاور در میان میگذارند بنابراین چنانچه در انتخاب و گزینش مشاورین دقت لازم انجام نشود این امر زمینه سودجویی و فرصت طلبی را فراهم خواهد کرد.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران در پایان گفت: در جلساتی که با سازمان بهزیستی و سایر نهادهای مرتبط برگزار شد بر این موضوع تاکید کردیم که افرادی برای مشاوره انتخاب شوند که علاوه بر سلامت نفس از سواد و تخصص کافی در این زمینه برخوردار باشند.