صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همدان امن‌ترین منطقه ایران/ رشد ۶۵ درصدی تولید میگو در گلستان/ خرید بیش از ۳۲ تن برنج از کشاورزان الموت غربی/ احیاء ۴۰۰۰ هکتار از جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد

۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۱:۰۱
کد خبر: ۴۶۸۴۳۲
مسئول مرکز شبکه لرزه‌نگاری استان همدان اعلام کرد: بر مبنای داده‌های تاریخی و دستگاهی می‌توان گفت که همدان به لحاظ زلزله‌خیزی یکی از امن‌ترین شهرها محسوب می‌شود.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،خانه حیات وحش ایران کوچک شده؟، احیاء ۴۰۰۰ هکتار از جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد، زمان کشت کلزا در گلستان تمدید شد، همدان امن‌ترین منطقه ایران، باران "پل سوم بشار یاسوج" را تخریب کرد، احیای تالاب جازموریان در اولویت محیط زیست و چای ترش و خواص دارویی آن اینها عناوین اخباری هستند که می توانید در بسته خبری امروز مرور کنید.
 
احیاء ۴۰۰۰ هکتار از جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد

غلامحسین حکمتیان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۴۰۰۰ هکتار از جنگل‌ها و مراتع این استان احیا می‌شود.

وی افزود: طرح احیای جنگل‌ها و مراتع استان از ابتدای مهر ماه آغاز و تا پایان اسفندماه ادامه می‌یابد. تاکنون بیش از ۲۲۰۰ هکتار از این مراتع احیا شده است.مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در راستای اجرای این طرح، دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از محل صندوق توسعه ملی اختصاص داده شده است.حکمتیان اصل تصریح کرد: در ۱۱۰۰ هکتار از مراتع گیاهان دارویی کشت می‌شود.وی اضافه کرد: در ۱۵۰۰ هکتار نیز حفاظت، قرق، بذر پاشی و کودپاشی انجام می‌شود و در طرح احیا، درختانی همچون بادام در جنگل کاشت می‌شود.
 
خانه حیات وحش ایران کوچک شده؟

فردین حکیمی مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز اظهار کرد: بسیاری از پروژه‌های راهسازی از دل زیستگاه‌های حیات وحش عبور می‌کند. متاسفانه در اغلب این پروژه‌ها ملاحظات زیست محیطی برای حفظ گونه‌های وحشی انجام نمی‌شود که این امر تلفات تعدادی از این گونه‌ها را در پی دارد.

وی توضیح داد: وقتی جاده‌ای زده می‌شود باید تابلو‌های هشدار مبنی بر تردد گونه‌های حیات وحش نصب و زیرگذر و روگذر برای عبور و مرور این گونه‌ها احداث شود. وقتی جاده‌ای زده می‌شود زیستگاه حیات وحش را دو تکه می‌کند که این امر به عاملی محدود کننده برای حیات گونه‌های جانوری تبدیل می‌شود.وی اظهار کرد: با احداث جاده، قلمرو گونه‌های جانوری محدود می‌شود و دیگر نمی‌توانند در محیط زندگی شناخته شده خود تردد کنند.حکیمی خاطرنشان کرد: عبور خودرو‌های عبوری از جاده هر سال باعث تلف شدن تعدادی از گونه‌های جانوری در همه استان‌ها می‌شود.مدیرکل محیط زیست البرز توضیح داد: سال پیش در البرز یک قلاد خرس، چند سمور سنگی، تعدادی شغال، گرگ و گونه‌های دیگر بر اثر برخورد با خودرو تلف شدند.وی ادامه داد: محیط زیست تذکرات لازم را به مجریان پروژه‌های راهسازی می‌دهد و طی چند سال گذشته این حساسیت چند برابر شده است.وی گفت: در برخی جاده‌ها مثل کرج چالوس که از قبل احداث شده باید تابلو‌های هشدار برای رانندگان نصب شود تا در زمان تردد مراقب گونه‌های عبوری باشند، به خصوص در فصل سرما که گونه‌ها برای فرار از سرما و جبران کمبود مواد غدایی به حاشیه روستا‌ها و در کنار جاده‌ها می‌آیند باید بیش از روز‌های دیگر سال احتیاط کرد.
 
زمان کشت کلزا در گلستان تمدید شد

«علی موسی‌خانی» رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهاد کشاورزی گلستان  اظهار کرد: امسال ۱۱۲ هزار هکتار قرارداد کشت کلزا در استان منعقد شده که تاکنون حدود ۷۰ هزار هکتار کشت شده است.


وی افزود: چون در نیمه دوم آبان بارندگی‌های خوبی نداشتیم، برخی کشاورزان موفق به کشت محصول خود نشدند که در این راستا جلسه کمیته «پایش و پیش آگاهی محصولات زراعی» دیروز با حضور محققین کشاورزی و کارشناسان هواشناسی برگزار و در این جلسه مقرر شد با توجه به شرایط آب و هوایی، کشت کلزا تا ۱۵ آذرماه در استان تمدید شود.رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهاد کشاورزی گلستان تصریح کرد: کشاورزان خصوصاً در نوار شمالی استان برای کشت عجله نکنند و منتظر بارندگی موثر باشند که طی ۱۰ روز آینده پیش‌بینی شده است. موسی‌خانی تصریح کرد: کشاورزان بیش از نیاز در مزارع خود بذر مصرف نکنند، میزان بذر مورد نیاز در هر هکتار بین ۳ تا ۴ کیلوگرم است.وی خاطرنشان کرد: کشاورزان از بذور متفرقه استفاده نکنند، چون برخی از بذوری که در بازار وجود دارد خاص منطقه ما نیست و کشاورزان در صورت کشت، متضرر می‌شود.رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهاد کشاورزی گلستان یادآور شد: کشاورزانی که هنوز اقدام به کشت کلزا نکردند، از علفکش پیش رویشی و کود‌های پایه همراه با کود سولفات آمونیوم و هیومیک اسید استفاده کنند.
 
همدان امن‌ترین منطقه ایران

عزت‌اله تیموری مسئول مرکز شبکه لرزه‌نگاری استان همدان با بیان اینکه از ۷ ماهه امسال ۹۸ زلزله در سطح استان اتفاق افتاده است، عنوان کرد: با توجه به اینکه تا کنون شبکه لرزه‌نگاری ۹۸ مورد زلزله را رصد کرده است پس‌لرزه‌ای در استان نداشته‌ایم.

وی افزود: تعداد زلزله‌هایی که در سالجاری اتفاق افتاده بسیار ضعیف و خفیف بوده که پس‌لرزه‌ای به دنبال نداشته و شدیدترین آن ۲۶ مهرماه ساعت ۱۸:۴۴ در نهاوند بوده که بزرگی آن ۴ ریشتر بوده است.تیموری با بیان اینکه فعال‌ترین گسل، گسل نهاوند است، ادامه داد: گسل نهاوند در مقایسه با سایر گسل‌ها یکی از فعال‌ترین گسل‌های همدان محسوب می‌شود که در منطقه جنوبی استان قرار دارد و منطقه جنوبی شامل جوکار، فیروزان و ... می‌شود.وی خاطرنشان کرد: در هفت ماهه امسال ۸ مورد زلزله در منطقه میانی که شامل قهاوند، لالجین و مریانج و ۴ مورد در منطقه شمالی از جمله شهر‌های فامنین و دمق و ۸۵ مورد در منطقه جنوبی اتفاق افتاده است.مسئول مرکز شبکه لرزه‌نگاری استان همدان تصریح کرد: محور جنوبی استان به ویژه جنوب غربی و شمال شرقی از مناطق و محور‌های زلزله‌خیز استان محسوب می‌شود، اما تا کنون زلزله‌ای که شدید باشد و موجب خسارت شود، در هیچ یک از مناطق اتفاق نیفتاده است.تیموری با بیان اینکه زلزله هیچ‌وقت قابل پیش‌بینی نیست، اظهار کرد: بر مبنای داده‌های تاریخی و دستگاهی می‌توان گفت که همدان به لحاظ زلزله‌خیزی یکی از امن‌ترین شهر‌ها محسوب می‌شود، اما زلزله هیچ‌وقت قابل پیش‌بینی نیست و باید همیشه برای مدیریت این بلای طبیعی آمادگی لازم را داشته باشیم.
 
باران "پل سوم بشار یاسوج" را تخریب کرد

وحید محمدی‌تبار مدیرکل بحران کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با وضعیت پل سوم بشار یاسوج بعد از بارش‌های شدید اخیر افزود: در بازدید از این پل هوا تاریک بود و امکان بررسی و اظهار نظر دقیق وجود نداشت، اما بغلک جنوب غربی پل سوم بشار بر اثر بارندگی‌های اخیر آسیب دیده است.


وی اظهارکرد: خاک بغلک پل را آب برده و نیاز به بررسی فوری و اقدام ادارات مربوطه دارد.مدیرکل بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: بنا به دستور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد برای اطمینان بیشتر پل سوم بشار تا اطلاع ثانوی مسدود و تردد بر روی آن ممنوع می‌شود تا فردا کارشناسی لازم صورت گیرد. پس از انتشار فیلمی در فضای مجازی مبنی بر اینکه بخشی از پل سوم بشار یاسوج طی بارندگی‌های اخیر آسیب دیده بود جهت کارشناسی بیشتر تردد بر روی این پل ممنوع شد.لازم به ذکر است که فاز اول پل سوم بشار پس از حدود ۱۶ سال در خرداد ماه سال جاری بهره برداری شد و زیر بار ترافیک رفته بود.این پل به طول ۱۳۰ متر و دارای ۲ دهانه ۲۵ متری و ۲ دهانه ۴۵ متری است که ۲ باند رفت و برگشت با عرض هرکدام ۱۱ متر دارد.با بهره‌برداری از پل سوم بشار ترافیک در سطح شهر یاسوج به طور قابل‌ملاحظه‌ای کاهش یافت، ساخت این پل نقش مهمی در پدافند غیرعامل این شهر ایفا می‌کند به طوری که بار ترافیکی قسمتی از شهر یاسوج را که اکنون بر روی پل‌های شماره یک و دو است کم می‌کند.
 
احیای تالاب جازموریان در اولویت محیط زیست

پروین فرشچی ‌معاون محیط زیست دریایی محیط زیست کشور گفت: تلاش برای احیای تالاب جازموریان به عنوان عنصر حیات در منطقه یک شاخص و اولویت مهم در دولت است.وی افزود: با برنامه ریزی‌های صورت گرفته به زودی کار گروهی تشکیل و برنامه‌ها و اقدامات برای نجات تالاب انجام می‌شود.

فرشچی بیان کرد: احیای تالاب جازموریان در دستور خاص سازمان حفاظت محیط زیست کشور بوده و برنامه‌های زیادی برای احیاء این تالاب وجود دارد که امیدواریم با همکاری مردم و دستگاه‌های مختلف بتوانیم این امر را محقق کنیم.

پور‌مردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز گفت: تاکنون دو کارگاه در ارتباط با احیای تالاب جازموریان در کرمان برگزار شده و سومین کارگاه آن نیز به زودی در دلگان برگزار خواهد شد.

فرماندار دلگان نیز گفت: اقدامات نسنجیده و سدسازی در حوضه آبریز تالاب جازموریان در استان کرمان سبب شده این عنصر ارزشمند زیست محیطی با خطرات زیادی رو به رو شود.شجاعی افزود: سد‌های استقلال و عروس در جیرفت و برخی سد‌های دیگر آبخیزداری در استان کرمان که تعداد آن‌ها به بیش از ۳۰ سد می‌رسد، منشأ اصلی آسیب تالاب جازموریان است.
 
چای ترش و خواص دارویی آن

هودیانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فنوج گفت: سطح زیر کشت چای ترش در سیستان و بلوچستان ۶۶۰ هکتار است که شهرستان‌های دلگان، فنوج و ایرانشهر بیشترین سطح زیر کشت این محصول را دارند.


وی افزود: امسال سطح زیر کشت این محصول در این شهرستان در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲ برابر شده و به ۴۰ هکتار رسیده است.هودیانی از مزایای کشت این گیاه را مقاومت در برابر آفت ها، نیاز کم به کود و سموم شیمیایی و ارگانیک بودن آن بیان کرد.وی با بیان این که امسال از زمین‌های زیرکشت چای ترش فنوج بیش از ۳۰ تن محصول برداشت خواهد شد، گفت: از این محصول به عنوان دمنوش، شربت و مربا استفاده می‌شود.همچنین دیده ور کارشناس ترویج مدیریت اداره جهاد کشاورزی فنوج با اشاره به صرفه اقتصادی این محصول گفت:: برای حمایت از کشاورزان و افزایش سطح زیر کشت این محصول، مدیریت جهاد کشاورزی فنوج سال آینده بذر این محصول را به صورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد.قاسمی کارشناس تولیدات گیاهی هم با اشاره به خواص دارویی چای ترش گفت: این گیاه برای کنترل پرفشاری و قندخون، کلسترول، بیماری‌های کبدی، تصفیه خون، مراقبت از پوست و مو مفید است و از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند.
 
طلافروشان خرمشهر ساماندهی و ایمن سازی می‌شوند

سید میثم هاشمی رئیس اتاق اصناف خرمشهر اظهار کرد: جلسه‌ای با فرمانده انتظامی شهرستان خرمشهر برای تجمیع و لحاظ کردن سازوکار‌های امنیت بخشی به صنف طلا و جواهرات برگزار شده است.

وی از فراهم کردن زمینه اتصال محل‌های عرضه طلا و جواهرات خرمشهر به پلیس در پی اجرای این طرح خبر داد و بیان کرد: در حال حاضر طلافروشان خرمشهر، پراکنده هستند و به سیستم پلیس ۱۱۰ هم متصل نیستند که با اجرای این طرح این اتصال برقرار می‌شود و امنیت محل‌ها با اتصال ایجاد شده با پلیس۱۱۰، از سوی نیروی انتظامی تامین خواهد شد.رئیس اتاق اصناف خرمشهر در ادامه به رایزنی‌های انجام شده با شهرداری برای احداث بازار جدید طلافروشان خرمشهر نیز اشاره کرد و گفت: از شهردار خرمشهر درخواست شده است محلی برای استقرار طلافروشان در نظر بگیرید که هزینه احداث این بازار با لحاظ کردن مولفه‌های امنیتی از سوی صنف‌های پرداخت می‌شود.هاشمی در پایان تاکید کرد: با توجه به ناامنی و سرقت‌های اخیر از مراکز عرضه طلا و جواهرات در کشور و حتی استان خوزستان، اجرای این طرح یک ضرورت محسوب می‌شود.
 
رشد ۶۵ درصدی تولید میگو در گلستان

محمود سقلی معاون آبزی پروری شیلات استان گلستان اظهار کرد: برداشت میگو از ۵۰ مزرعه پرورش این محصول در گمیشان با افزایش تولید ۶۵ درصدی نسبت به سال گذشته و به میزان دو هزار و ۵۹۰ تن میگو پایان یافت.


وی افزود: ذخیره سازی ۱۹۹ میلیون قطعه بچه میگو در سال جاری از ۲۴ اردیبهشت ماه آغاز و دهه اول مرداد ماه به پایان رسید که در این زمان ۸۳۰ هکتار از مزارع زیر کشت این محصول رفت.سقلی با اشاره به زمان برداشت میگو استان خاطر نشان کرد: اواخر مرداد ماه آغاز برداشت سرک (برداشت لایه ای) میگو در استان بوده است که به منظور کاهش تراکم و افزایش رشد، ۱۰۵ تن صید سرک از مزارع انجام شد.وی با بیان این که استان گلستان در رتبه سوم تولید میگو کشور قرار دارد، تصریح کرد: امسال میانگین بازماندگی ۷۹ درصد، ضریب تبدیل غذایی ۱.۲ و تولید در واحد سطح ۳.۲ تن در هکتار بوده است که در زمینه سطح هم حدود ۶۲ درصد رشد را نسبت به سال گذشته شاهد بوده ایم.سقلی گفت: مجتمع پرورش میگو گمیشان با نظارت‌های فنی و مهندسی و رعایت مسائل بهداشتی که از سوی ادارات کل شیلات و دامپزشکی استان صورت می‌گیرد به عنوان پاک‌ترین مجتمع پرورش میگو کشور مطرح است.معاون آبزی پروری شیلات استان در پایان یادآور شد: سال جاری توانستیم با ارسال ۱۳ هزار و ۵۰۰ قطعه پیش مولد به استان‌های هرمزگان، خوزستان و سیستان و بلوچستان (چابهار) در تولید میگو کشور نقش بسزایی داشته باشیم که این امر سبب شده است مجتمع پرورش میگو گمیشان در چند سال اخیر به عنوان ذخیره گاه مولدین میگو در کشور مطرح شود.
 
خرید بیش از ۳۲ تن برنج از کشاورزان الموت غربی

کمالی پور رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان قزوین با اشاره به خرید تضمینی بیش از ۲۶ هزار تن گندم و کلزا از ابتدای امسال توسط شبکه تعاون روستایی شهرستان قزوین، گفت: در این مدت بیش از ۱۸ میلیون و ۹۹۷ هزار کیلوگرم گندم و بیش از ۷ میلیون و ۵۹۳ هزار کیلوگرم کلزا خریداری شد.

رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان قزوین هدف از خرید تضمینی را تشویق و ترغیب کشاورزان به تولید بیشتر و حمایت از تولید کنندگان و کشاورزان دانست و افزود: جلوگیری از نوسان شدید قیمت ها، جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی و ضرر و زیان کشاورزان از دیگر اهداف خرید تضمینی محصولات کشاورزی است.وی با بیان اینکه هدف از خرید توافقی محصولات کوتاه کردن دست دلالان و حمایت از کشاورزان است، تصریح کرد: خرید توافقی با برنامه ریزی قبلی در کمیته بازرگانی استان مصوب شد و مقرر گردید توسط تعاونی‌ها تحت پوشش انجام گیرد.این مسئول با تاکید بر اینکه در سال جاری انواع محصولات کشاورزی به صورت توافقی خرید و فروش شده است، اظهار کرد: در این شکل از خرید، تعاونی‌ها سعی می‌کنند با توجه به رسالت اصلی خود، بازار را به نفع تولیدکننده و مصرف کننده تغییر دهند.کمالی پور خاطرنشان کرد: در خرید توافقی هدف جلوگیری از زیان تولید کنند گان و مصرف کنندگان با حذف واسطه گران است و تعاونی به‌صورت مستقیم محصول را از تولیدکننده می‌خرد و به قیمت مناسب از طریق فروشگا‌ها خود با نرخ تعاونی به مصرف کنندگان عرضه می‌کند و در نتیجه از سوءاستفاده فرصت‌طلبان جلوگیری می‌شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *