صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عیار قاطعیت قضایی در برخورد با فساد/ راز سکوت اعراب در قبال فلسطین/ پاسکاری SPV در اروپا هشدار برجامی ایران/ بازدارندگی تل‌آویو مقهور موشک‌های فلسطینی

۲۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۹:۵۶
کد خبر: ۴۶۷۷۵۸
در کنار کسانی که طعم شیرین عدالت به مذاق آن‌ها خوش نمی‌آید، دشمنان خارجی هم مترصدند تا با حمله به قوه قضائیه و متهم کردن این رکن اساسی نظام اسلامی، عقده‌های دیرین خود را در ضدیت با انقلاب بیرون بریزند و بهانه‌هایی همچون نقض حقوق بشر را مستمسکی برای هجمه به کشورمان کنند.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سرمقاله امروز روزنامه حمایت با عنوان «عیار قاطعیت قضایی در برخورد با فساد » منتشر شده و در آن چنین آمده است:مقام معظم رهبری در فرمان هشت ماده‌ای خود به سران قوا در خصوص ضرورت مبارزه با مفاسد اقتصادی فرمودند: «با آغاز مبارزه جدی با فساد اقتصادی و مالی، یقیناً زمزمه‌ها و به‌تدریج فریاد‌ها و نعره‌های مخالفت با آن بلند خواهد شد. این مخالفت‌ها عمدتاً از سوی کسانی خواهد بود که از این اقدام بزرگ متضرر می‌شوند و طبیعی است بد دلانی که با سعادت ملت و کشور مخالف‌اند یا ساده‌دلانی که از القائات آنان تأثیر پذیرفته‌اند با آنان هم‌صدا شوند. این مخالفت‌ها نباید در عزم راسخ شما تردید بیفکند.
 

به مسئولان خیرخواه در قوای سه‌گانه بیاموزید که تسامح در مبارزه با فساد، به‌نوعی همدستی با فاسدان و مفسدان است. اعتماد عمومی به دستگاه‌های دولتی و قضایی در گرو آن است که این دستگاه‌ها در برخورد با مجرم و متخلف، قاطعیت و عدم تزلزل خود را نشان دهند.» (۱۰ اردیبهشت ۸۰). از این حکم مقام معظم رهبری برمی‌آید که بلند شدن صدا‌های مخالف با دستگاه قضا، نشان از درستی مسیری دارد که این قوه بااقتدار در حال پیمودن آن است. در کنار کسانی که طعم شیرین عدالت به مذاق آن‌ها خوش نمی‌آید، دشمنان خارجی هم مترصدند تا با حمله به قوه قضائیه و متهم کردن این رکن اساسی نظام اسلامی، عقده‌های دیرین خود را در ضدیت با انقلاب بیرون بریزند و بهانه‌هایی همچون نقض حقوق بشر را مستمسکی برای هجمه به کشورمان کنند. این هم دلیل دیگری بر حقانیت راهی که دستگاه قضا انتخاب کرده است.از موارد پیش‌گفته باید نتیجه گرفت که جدیت قوه قضائیه برای اجرای احکام مفسدان اقتصادی ازجمله اعدام سلطان سکه و همدست او، بار دیگر، مهر «باطل شد» بر ادعا‌های کذب در خصوص انفعال در برابر قانون‌شکنی‌ها زده، عیار بالای جمهوری اسلامی در عدالت‌خواهی و عدالت‌طلبی را عیان کرده و مهم‌تر اینکه موجی از امید به آینده‌ای بهتر را که دشمنان درصدد تیره‌وتار کردن آن هستند، ایجاد کرده است.
 
یادداشت امروز روزنامه کیهان نیز با عنوان «آب را گِل نکنید!» منتشر شده و در آن آمده است:آقایان وزارت خارجه ادعا می‌کنند که «نه در قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و نه لیست خزانه‌داری آمریکا نام هیچ یک از سرداران و مسئولان ایرانی وجود ندارد بلکه این قطعنامه‌ها شامل لیست افراد و گروه‌های القاعده، طالبان و داعش! است». این ادعا کذب محض است، چرا که در سایت وزارت خزانه‌داری آمریکا از سازمان صدا و سیما، وزارت اطلاعات، سپاه و وزارت دفاع و در قطعنامه‌های شورای امنیت ملی از فریدون عباسی، محمدرضا نقدی و قاسم سلیمانی به عنوان حامیان تروریسم نام برده شده و براساس قرارداد FATF اموال این افراد باید توقیف و مصادره شود! در بند دوم از شروط ۹ گانه FATF نیز تاکید شده است که؛ منظور از مصادیق تروریست همان قطعنامه‌های سازمان ملل است و از ایران خواسته است اموال و دارایی‌های آن‌ها را شناسایی و بلوکه کند و از انجام تراکنش‌های مالی توسط آنان خودداری ورزد!


برادر گرامی، جناب آقای ظریف! موضوع اصلی در FATF و لایحه زیر مجموعه آن یعنی مقابله با تامین مالی تروریسم- CFT- ماجرای تروریسم است و هنگامی که جنابعالی از انجام پولشویی‌های چند هزار میلیاردی در ایران خبر می‌دهید! برای حریف ماجرای پولشویی از نوع اختلاس و رشوه و حتی مواد مخدر در میان نیست بلکه حریف با توجه به موضوع اصلی FATF و CFT، اظهارات نسنجیده شما را به مفهوم و معنای کمک مالی ایران به تروریسم تلقی می‌کند! و این همان نکته عجیب و سؤال‌برانگیز در اظهارات اخیر جنابعالی است.و بالاخره این نکته نیز گفتنی است که شما در جریان تصویب لایحه CFT در مجلس شورای اسلامی فرموده بودید که نه شما و نه رئیس‌جمهور تضمین نمی‌کنید که FATF و یا CFT مشکلات اقتصادی را حل کند، ولی تاکید کرده بودید که تصویب آن یکی از بهانه‌ها را از دست آمریکا می‌گیرد! اگر سخن آن روز شما را بپذیریم که البته پذیرفتنی نیست، این پرسش باقی می‌ماند که پس چرا خودتان به دست دشمن بهانه می‌دهید؟!
 
در یادداشت امروز روزنامه وطن امروز هم چنین آمده است:هم‌اکنون انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره به پایان رسیده است. این دومین‌بار است که تضمین‌های علنی و غیرعلنی کری و دموکرات‌های آمریکا درباره برجام و تحولات داخلی ایالات متحده، دروغین از آب درمی‌آید! آیا زمان آن نرسیده است که دستگاه دیپلماسی کشورمان یک بار برای همیشه دوگانه «دموکرات/ جمهوری‌خواه» را از قاموس سیاست خارجی کشورمان حذف و آن را با حقیقتی مطلق به نام «خصومت مطلق ۲ حزب سنتی آمریکا با ایران» جایگزین کند؟! آیا زمان آن نرسیده است تا به دست خودمان در مقابل مسیر اقتدار ملی، «ضربه‌گیر» ایجاد نکرده و با محاسبات القایی (آن هم از سوی دشمنان قسم خورده ایران) قدرت مانور خود را در حوزه سیاست خارجی از بین نبریم؟!
 

بدون شک «اعتماد به قول دشمن» و سرمایه‌گذاری روی آن، نه‌تن‌ها با مبانی، ارزش‌ها و باور‌های انقلابی ما سازگاری ندارد، بلکه با «اصل واقع‌گرایی در نظام بین‌الملل» نیز منافات دارد. امیدواریم انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا- که دیگر به پایان رسیده- آخرین نقطه اتکای برخی مقامات ساده‌اندیش کشورمان به وعده‌های پوچ مقامات آمریکایی و غربی باشد. هم‌اکنون زمان آن رسیده است نقاط ثقل دیپلماسی و سیاست خارجی ما بر اساس ۳ اصل «عزت»، «حکمت» و «مصلحت» محاسبه و ترسیم شود. در این صورت، سیگنال‌ها و وعده‌های دروغین مقامات غربی نمی‌تواند کمترین تاثیری در حرکت رو به جلوی جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان داشته باشد.
 
روزنامه خراسان در یادداشت امروز خود با عنوان «پاسکاری SPV در اروپا هشدار برجامی ایران» چنین نوشته است:خرازی هشدار داد که پایبندی ایران به برجام نمی‌تواند برای همیشه ادامه یابد و در نهایت اروپایی‌ها هستند که باید تعهداتشان را انجام بدهند تا موجب ادامه حضور ایران در برجام شوند. از آمریکا هم خبر می‌رسد که رئیس جمهور آمریکا از همین مقدار اقدام اروپایی‌ها هم ناراحت است و پس از مشاجره با همتای فرانسوی اش، حالا با نزدیک‌ترین متحدش یعنی انگلیس بر سر مسئله مهار ایران، مشاجره داشته است. روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست گزارش داده که هفته گذشته ترزا می‌نخست وزیر انگلیس با ترامپ تماس گرفت تا پیروزی حزب جمهوری‌خواه در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره را به او تبریک بگوید، اما ترامپ در این تماس از نخست‌وزیر انگلیس بابت انجام ندادن اقدامات کافی جهت مهار ایران انتقاد کرد. بنا بر این گزارش، ترامپ در دیدار با ماکرون در پاریس هم به اختلافات دو طرف بر سر مسائل تجاری و ایران اشاره کرده است. مقام‌های آمریکایی و اروپایی گفتند که مزاج ترامپ، تلخ و گفت‌و‌گویش با ترزا می، تند و زننده بود.
 

همزمان ناثان سلز هماهنگ‌کننده امور تروریسم در وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه اعتراف کرد این کشور به تنهایی و بدون حمایت متحدانش نمی‌تواند محاسبات ایران را عوض کند. به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ در گزارشی اعلام کرد با وجود بازگشت تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه ایران که از سیزدهم آبان آغاز شده است، بازار ارز و طلا در این کشور هفته آرامی را همراه با روند نزولی قیمت‌ها پشت سرگذاشتند. ایندیپندنت آنلاین هم در تحلیلی نوشت: اگرچه فشار اقتصادی تحریم‌ها در ایران مشهود است، اما مقامات و تحلیل گران خارجی باور دارند که یک سری عوامل همچون افزایش قیمت نفت و نبود جبهه متحد در اعمال تحریم ها، به ایران در سرپا نگه داشتن اقتصاد کمک می‌کند. همزمان با این اظهارنظر‌ها بعیدی‌نژاد سفیر کشورمان در انگلیس در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفت: واشنگتن در دستیابی به اجماع در تحریم‌ها علیه ایران شکست خورد.
 
یادداشت امروز روزنامه ایران هم با عنوان «راز سکوت اعراب در قبال فلسطین» منتشر و در آن چنین آمده است:اعراب پس از روی کار آمدن ترامپ با توجه به مستحکم‌تر شدن روابط استراتژیک امریکا با اسرائیل و دشمنی مشترک آن‌ها با ایران و از آنجا که خود را در موقعیت ضعف در خاورمیانه می‌دیدند و به داشتن متحدی قوی نیازمند بودند؛ روابط خود را با دولت جدید امریکا گسترش دادند و در نهایت دست به تشکیل اتحاد ضدایرانی سه‌گانه‌ای در قالب مثلث امریکا، اسرائیل و اعراب حاشیه خلیج‌فارس به رهبری عربستان زدند.
 
 
از این مرحله بود که سکوت آن‌ها در قبال مسأله فلسطین آغاز شد. اوج این سکوت در زمانی رقم خورد که دونالد ترامپ با تغییر مکان سفارت خود از تل‌آویو به بیت‌المقدس، این شهر را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و مذاکراتی را که برای تشکیل دو دولت در زمان باراک اوباما آغاز شده بود متوقف و طرح خود را تحت عنوان «معامله قرن» آغاز کرد. همه این طرح‌ها و اقدامات در جهت خلاف مصالح ملی فلسطینیان است، اما اعراب حاضر نشدند در قبال هیچ‌کدام از آن‌ها موضع‌گیری جدی اتخاذ کنند و به نظر نمی‌رسد تا زمانی که مسأله آن‌ها با ایران حل و فصل نشده است، آمادگی وعلاقه‌ای به تغییر آن داشته باشند. به‌علاوه عربستان درگیر مسائلی، چون جنگ یمن، رویارویی با قطر و اخیراً مسأله خاشقجی است که جمع این مسائل باعث می‌شود مرکز توجه آن از فلسطین به دیگر مسائل تغییر کند.واقعیت این است در حال حاضر عملاً کشوری قدرتمند و دارای استقلال رأی در جهان عرب دیده نمی‌شود که بخواهد رویاروی اسرائیل بایستد. مصر بعد از بهار عربی و پس از آن روی کار آمدن عبدالفتاح السیسی دچار فروپاشی و تزلزل شد. سوریه با چالش‌های داخلی و مقابله با گروه‌های تروریستی دست و پنجه نرم می‌کند. دولت بی‌ثبات عراق که از برخی کمک‌های پنتاگون بهره‌مند است، به هر حال چاره‌ای جز لحاظ کردن نظرات امریکا درخصوص مسائل منطقه ندارد. سایر کشور‌های عربی بویژه کشور‌های عرب حوزه خلیج‌فارس هم هیچ‌گاه صاحب قدرت بالایی نبودند، این کشور‌ها تنها راه امنیت خود را در گرو وابسته بودن به یک قدرت برتر فرامنطقه‌ای می‌بینند. این قدرت برتر در شرایط کنونی و مسائلی که در خاورمیانه وجود دارد، امریکاست؛ کشوری که اسرائیل متحد درجه یک آن است و امنیت آن را امنیت ملی امریکا تلقی می‌کند و بنابراین، این کشور‌ها برای بهره‌مند شدن از پشتیبانی امریکا برای حکومت وامنیت خود، سکوت و یا صرفاً مواضع تبلیغی و رسانه‌ای اتخاذ می‌کنند.
 
روزنامه رسالت در یادداشت امروز خود چنین نوشته:بیست و چهارم آبان، روز ملی کتاب و کتابخوانی است. ملت عجیبی داریم و عجیب‌تر دولتی که برای بیمار محتضر جشن می‌گیرد. هیچ می‌دانید تهران نه میلیونی، کمتر از هزار و دویست کتاب فروشی دارد و بیش از هشت هزار فروشگاه لوازم آرایشی؟ می‌دانید در حالی که تنها در شهر تهران نزدیک به بیست هزار آرایشگاه زنانه وجود دارد، در ایران هشتاد میلیونی، تنها ۶ هزار کتاب فروشی داریم که نزدیک به سه هزار تای آن لوازم التحریر فروشند و هزار تا، تنها کتاب کمک درسی می‌فروشند؟ تازه این آمار ارشاد است و احتمالا عمق فاجعه از این وخیم‌تر باشد. قیمت کاغذ، چند برابر شده، ناشران مطرح، کم کار شده اند و ناشران متوسط و کوچک، زمین خورده اند. دویست کتاب فروشی هم در معرض تعطیلی هستند و چیزی نمانده که مانند اسلاف خود، آن‌ها هم کباب فروشی شوند.
 

تیراژ کتاب‌های عمومی و رمان، از چند هزار به چند صد کاهش یافته و گردش مالی کتاب در شهر تهران، کمتر از یک پانزدهم گردش مالی لوازم آرایشی است. کتاب سازی‌ها، قاچاق کتاب و شدت ناامنی اقتصادی حوزه نشر برای فعالان این حوزه، زوایای دیگر بیماری پیچیده حوزه کتاب است که شرح آن مثنوی هفتاد من می‌طلبد. همه این‌ها به کنار، در آستانه روز ملی کتاب، مسئولان به جای واکاوی علل این وضعیت، مشغول برگزاری جشن و آمار دادن هستند. مسئولان نهاد کتابخانه‌ها از اجرای حدود ششصد برنامه و مسئولان وزارت ارشاد از برگزاری چهل جشن کتاب در کشور در هفته کتاب خبر داده اند. تو گویی بیمار روی تخت در حال جان دادن است و پزشکان دور تخت می‌رقصند!
 
روزنامه جوان نیز در یادداشت امروز خود چنین نوشته:اعتراض و مخالفت‌ها فقط به دلیل تکرار آتش‌بسی نیست که مفاد آن مثل مورد قبلی دلالت بر عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی دارد بلکه دو روز درگیری تغییر معادلات میدانی را به نفع مقاومت نشان داد و همین نیز رژیم صهیونیستی را مجبور به قبول این آتش‌بس کرده است. روزنامه لبنانی الاخبار این تغییر معادله را از سه زوایه مطرح کرده که به ترتیب عبارتند از: اشراف اطلاعاتی مقاومت به ورود واحد کماندویی صهیونیست‌ها و مقابله سریع با آن، نابودی اتوبوس حامل نظامیان صهیونیست و ناکارآمدی گنبد آهنین در برابر حملات متمرکز موشکی مقاومت. مقاومت بنابر زاویه نخست واحد کماندویی صهیونیست‌ها را نه‌تن‌ها در اجرای مأموریت ناکام گذاشت بلکه فرار خفت‌باری را به آن تحمیل کرد که تنها با حمایت هوایی سنگین توانست از مهلکه خارج شود. استفاده مقاومت از موشک کورنیت دلالت بر برخورداری مقاومت از تسلیحات جدید دارد که از این به بعد می‌تواند حتی با ادوات زرهی رژیم صهیونیستی مقابله کند.
 
 
این موضوع در زاویه سوم و حملات موشکی مقاومت هم نشان داده شد و ناکامی سامانه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی مؤید این نکته است چرا که این سامانه تنها توانست یک سوم از موشک‌های شلیک شده توسط مقاومت را رهگیری کند. یک منبع در اتاق عملیات مشترک به روزنامه الاخبار از راهبرد جدید در این زمینه گفته تا توان عمل مقابله مثل مقاومت از حجم فشار حملات اشغالگران صهیونیست به مناطق مسکونی را بکاهد. کشته و زخمی شدن ده‌ها تن از ساکنان مناطق جنوبی در سرزمین‌های اشغالی نشان داد که معادلات درگیری با مقاومت آن قدر برای رژیم صهیونیستی تغییر کرده که دیگر نمی‌تواند مثل قبل بنابر راهبرد یک طرف قدرت خود عمل کند و به قول معروف، بزن در رو شاکله درگیری را تعیین کند بلکه حالا در مقابل زدن مناطق مسکونی در غزه باید متحمل خساراتی در مناطق خود شود. بنابر این وجوه تغییر در معادله درگیری است که می‌توان گفت: مقاومت آتش‌بس را به رژیم صهیونیستی تحمیل کرده و اهالی غزه جشن پیروزی گرفته‌اند و در مقابل، اهالی مناطقی مثل سدیروت در جنوب فلسطین اشغالی به خیابان‌ها ریخته‌اند و علیه نتانیاهو و دولتش شعار می‌دهند، چون به گفته یکی از اهالی این مناطق به یورونیوز، دیگر احساس امنیت و رفاه ندارند.
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *