صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"روسیه" درپی مشروعیت بخشیدن به میانجیگری در افغانستان

۲۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۰:۰۲
کد خبر: ۴۶۷۴۳۶
اواخر هفته گذشته هتل رئیس جمهوری مسکو میزبان دومین کنفرانس صلح افغانستان بود تا راهی برای برقراری صلح دائمی در این کشور با همراهی کشورهای منطقه، طالبان و دولت قانونی افغانستان بیابد.

به گزارش گروه بین الملل ، هر چند نمایندگان دولت رسمی افغانستان در سطحی که میزبان انتظار داشت در این نشست شرکت نکرد اما از کشورهای آسیای مرکزی، ایران، چین، هند و پاکستان نمایندگانی برای شرکت در این نشست راهی هتل رئیس جمهوری شدند.
خانم ماریا زاخارووا نماینده رسمی وزارت خارجه روسیه پیشتر گفته بود که دیپلمات های آمریکایی هم در نشست شرکت می‌ کنند اما در نهایت یک کارشناس سطح پایین از سفارت آمریکا در مسکو راهی هتل رئیس جمهوری شد.

زمیر کابولوف نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور افغانستان دیروز دوشنبه خبرنگاران را به وزارت خارجه روسیه فراخواند تا با آنان در خصوص دستاوردهای این نشست و اهداف روسیه از پیگیری روند صلح در افغانستان بگوید.
او در ابتدای این نشست عملکرد نیروهای غربی به رهبری آمریکا در افغانستان را ناموفق خواند و در تایید اظهارات خود گفت که غربی ها در طول 17 سال نه تنها نتوانسته اند افغانستان را به صلح برسانند بلکه امروز حدود 60 درصد از مناطق افغانستان در اختیار طالبان است.

وی با بیان اینکه نمایندگان جنبش طالبان به طرف روسی گفته اند که با مقام های آمریکایی دهها دیدار پنهانی داشته اند، افزود: غربی ها جنگ در افغانستان را باخته اند.

کابولوف در این خصوص هم گفت: داعش دشمن مشترک دولت افغانستان و جنبش طالبان است و توانسته در طول سه سال اخیر در این کشور ریشه بدواند و قطعا قصد دارد شبکه ای را در مرزهای شمالی افغانستان با کشورهای آسیای مرکزی ایجاد کند.

وی ادامه داد: تروریست های داعشی در افغانستان از اتباع کشورهای آسیای مرکزی و نیز اتباع روسی از منطقه قفقاز شمالی و ولگا (بخش مرکزی) روسیه تشکیل شده است و حامیان خارجی داعش، این شرایط را بر این گروه تروریستی در افغانستان دیکته می کنند.

نماینده رئیس جمهوری روسیه در افغانستان با اشاره به اینکه در سال های اخیر داعش با استفاده از منابع نفت عراق و سوریه نفوذ خود را در منطقه افزایش داد، خاطرنشان کرد: حضور داعش در افغانستان نیز کاهش یافته است اما هدف کاهش نفوذ این گروه تروریستی نیست بلکه ما به دنبال نابودی کامل این گروه در افغانستان هستیم.
رئیس اداره دوم آسیای وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه به رهبری آمریکا در افغانستان نیاز نیست، اظهار داشت: به آمریکایی ها گفته ایم که اقدامات آنها در این کشور موفقیت آمیز نبوده و بحران در این کشور به ما و دیگر کشورهای منطقه مربوط است و بازیگران غیر منطقه ای تنها می توانند نقش کمکی داشته باشند.

مقام روس سپس به هزینه های سنگین جنگ در افغانستان برای آمریکا اشاره کرد و با استناد به سخنان دونالد ترامپ گفت: آمریکا بیش از یکهزار میلیارد دلار در افغانستان هزینه کرده است و شمار زیادی از سربازان این کشور کشته شده اند.

کابولوف در خصوص حضور طالبان در نشست هم گفت: هدف ما این است که طرف های مناقشه افغانستان را پشت میز مذاکره بنشانیم، نمایندگان شورای عالی صلح افغانستان و گروه طالبان در ضیافت رسمی در حاشیه نشست صلح افغانستان در مسکو به طور مفصل با یکدیگر گفت وگو کردند.

وی با بیان اینکه طالبان یک گروه افغانی است، اظهار داشت: این گروه خود را حکومت اسلامی افغانستان می خواند و این جنبش با خون خود اثبات کرده است که خواسته هایی در این کشور دارد.
نماینده پوتین افزود: 150 هزار نیروی نظامی غرب نتوانست در افغانستان کاری از پیش ببرد پس باید بنشینیم و با گفت وگو راهی پیدا کنیم.

کابولوف اظهار داشت: ادامه اقدامات نظامی نیز یک راهکار است اما در صورت انتخاب آن، به ریخته شدن خون هزاران نفر در این کشور توجه نشده است. از این رو روسیه مخالف شرکت طالبان در مذاکرات صلح نیست.
وی با بیان اینکه طالبان برای شرکت در سومین کنفرانس صلح افغانستان اعلام آمادگی کرده است، گفت که روسیه در مشروعیت دفتر سیاسی طالبان در دوحه پایتخت قطر که نمایندگان آن در نشست مسکو شرکت می کنند، هیچ شکی ندارد.

گفتنی است، در نشست اخیر در مسکو، نمایندگان کشورهای حاضر پیشنهادی برای تبیین نقشه راه رسیدن به صلح پایدار در افغانستان ارایه کردند ضمن اینکه روسیه همچنان خواهان حضور نماینده ای از دولت افغانستان در چنین نشستی است تا به تلاش های خود برای میانجیگری در افغانستان مشروعیت ببخشد.

رسول اسلامی دستیار وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به همراه مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه به نمایندگی از ایران نقشی فعال در این رایزنی ها داشت، پس از نشست اعلام کرد: تلاش ما و دیگر کشورهای منطقه کمک به افغانستان است و امیدوارم با نظراتی که در این کنفرانس ارایه شد، بتوانیم به اهداف این کنفرانس دست پیدا کنیم.

طرفین حاضر در دومین کنفرانس صلح مسکو از آمادگی خود برای حضور در دور سوم این نشست خبر می دهند اما به نظر می رسد هنوز زمان قطعی برگزاری دور سوم با توجه به مشخص نبودن موضع دولت قانونی افغانستان مشخص نیست.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *